PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Cena izvedbe elektro priključka drago ali ne?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
posavec Napisal:sporočam: soglasje sem dobil ,kjer piše da gre za 1x6kw; jakost 1x1x25a; prerez Al 4x70+1,5mm2; enopolni tok 150A
ne razumem pa čist nekaterih pogojev in sicer piše...je potrebno izdelati ustrezno Projektno dokumentacijo - projekta PZI..., Investitor mora k vlogi za izdajo pogodbe o priključitvi predložiti NN el. priključka. (??)

Naj povem , da ima objekt uporabno dovoljenje .., gradnja pred 67 letom.Objekt bi pa samo "lepotno popravil", ..prosim za odg. lp
Če si dobil soglasje za priključitev potem je uporabno dovoljenje za NN elektropriključek irelevantno. Bistvo je, da je objekt še ni imel električnega priključka - torej gre za novo priključitev.
V soglasju si pač dobil zapisane vse pogoje, ki jih takšen nov elektropriključek zahteva. Določeni podatki so namenjeni projektantu. Prav tako je določena točka priključitve (priključno merilna omarica v sosednji hiši, mogoče bližnji drog ipd). Če bo priključno mesto izven tvoje parcele, si moraš pridobiti služnosti, v kolikor bi pa tvoj dovod križal kašne druge komunalne vode, pa je potrebno pridobiti projektne pogoje tudi od teh skrbnikov. Moraš pa na PZI načrt pred začetkom del pridobiti s strani elektrodistribucije soglasje k projektu. To pomeni, da bo projektant dobil nekaj pripomb, ki jih mora v roku 14 dni odpraviti. Če tega soglasje ne bo, potem tudi priključka ne boš imel.
Hvala za odgovore.., res je ,sem ze narocil projekt za NN priklucek, ki ga morem dostavt nasem elektrodistributerju, ki mi je izdal soglasje.
Soglasje sem tudi pridobil na občini , ker bo kabel položen ob javni poti. Me pa zanima, na jav. poti je asfalt,ali je ob asfaltu obicajno se dost placa, da se ne koplje po sosedovih zemljiščih?
Kako pa naj to vemo mi na forumu. Projektant mora pridobiti geodetski posnetek, iz katerega se točno vidijo parcelne meje. S projektnim pogoji ostalih komunalnih podjetij pa boš ugotovil, če tam potekajo tudi kakšni drugi komunalni vodi. Potrebno je upoštevati pravilne odmike, in če v javni poti ni dovolj prostora, boš moral dobiti služnost lastnikov mejnih parcel, kar zna biti precej težavno. Če je asfalt do roba, potem boš pač razbil in ponovno položil. Ja, cekini pa bodo odtekali. :mrgreen:
No, pravo sliko bo pokazal projektant, ko bo imel potrjeno soglasje k PZI. Ta pa bo precej črna se mi zdi.
Nekje na trasi bo prav gotovo še kakšna razdelilna omarica pa še priključno-merilna omarica (lahko, da bosta omarici združeni), skratka vse kar je potrebno za širitev omrežja, na katero se bo kadarkoli v prihodnosti prilključil še kdo, ki bo tam kaj gradil.
Prav zaradi tega je predpisan kabel 70mm2. Morebitni novi priključki bodo po takem bistveno cenejši, vi pa boste to investicijo zelo težko dobili povrnjeno od bodočih odjemalcev.
Na tem mestu se mi zdi nepravično od elektra, da vse stroške za širitev omrežja naprti prvemu odjemalcu.
drago, verjetn maš v celoti prav..., sporočim, ko dobim od projektanta projekt lp.
dragoF Napisal:...Prav zaradi tega je predpisan kabel 70mm2. Morebitni novi priključki bodo po takem bistveno cenejši, vi pa boste to investicijo zelo težko dobili povrnjeno od bodočih odjemalcev.
Na tem mestu se mi zdi nepravično od elektra, da vse stroške za širitev omrežja naprti prvemu odjemalcu.
To ni povsem res. Od napajalne TP do mesta priključka je NN omrežje že zgrajeno in bodočega investitorja ni stalo nič. Da so predpisali kabel 70 mm2, je sicer res, da omogoča tudi širjenja omrežja, res pa je tudi, da bi za manjši presek bilo potrebno podvarovanje v priključno merilni omarici, ki ga pa ta, zaradi dimenzij ne omogoča.
Prav tako se brez tvojega soglasja oz. pridobljene služnosti v tvojo omarico ne more priključiti nihče več.
V kolikor je možno, da bi se na ta vod še kdo priključil, se je priporočljivo pogajati z elektrodistributerjem o sofinaciranju. Ne vedno, vendar je takšno pogajanje vseeno pogosto uspešno (seveda pogajanja lahko podkrepiš z grožnjo, da sicer ne boš dal soglasja za nadaljnje širjene NN omrežja iz tvoje omarice).
Takole, dobil sem načrt električnih inštalacij in električne opreme in sicer v projektu je naveden popis del v znesku 8.417,00evra. Zdej mi prosim svetujte, komu naj dam v izvedbo priključka, elektru ali drugemu izvajalcu in kako do najcenejše izvedbe..
hvala., lp.
Elektro je običajno vedno dražja varianta.
naj povem, da me je NN priključek 490m, torej kabel, izkop, omarica stal 5200 evrov, kabel je 4x70 (brez omrežnine in pogodb...). mislim , da glede na dolžino je cena ugodna.
Kakšne so zdaj kaj cene, če je mogoče kdo delal kaj v zadnjem času...
Po soglasju Imamo za potegnit 210m razdalje kabel AL 4x70+1,5mm2,. Mogoče kdo ve kolkšen je približen strošek?
1 2 3
Iskanje po temi