Objave: 318
Teme: 1
Ocena:
0
Dober dan. Ta hip imam kurilnico opremljeno s seltronovim kotlom na kurilno olje, krmiljen je pa z vremensko regulacijo Seltron WDC20, ki fura dva mešalna ventila za dva ogrevalna kroga. Kurilnica je bila prenovljena 5 let nazaj, ne me vprašat, zakaj sem šel znova na olje, ni bila samo moja odločitev (beri tast in tašča v spodnji etaži). Poraba bo letos računam tam blizu 2000 litrov, drugače je bila bližje 1500, ker se pač nekateri starajo in ju pač prej zebe, pa tud zima ni ravno prijazna do porabe. No zdajle bi morala dotankat svoj del in nimata, kar bo doletelo spet mene, pravo na glasanje baj baj, torej olje leti ven, notri gre nekaj na pelete z možnostjo kurjenja polen. Ene pet metrčkov vsaj mi jih lahko pade, če grem pomagat svaku vsako pomlad in mu dam za stroške. Plan je tak, da furam kotel čez teden na pelete in vikende na drva.
Glede na to, da mi je Seltron blizu zaradi dobrih izkušenj tako s kotlom, kot regulatorjem mi je padel omenjeni kotel v oči. Zanimajo me izkušnje ljudi, ki ga uporabljajo. Berem že cel teden vse možne teme, direktne izkušnje s tem kotlom pa še nisem zasledil. Seveda je dobrodošla tudi izkušnja s kakim drugim kotlom podobnega cenovnega ranga in podobnih izkoristkov. Seveda zaradi kurjenja polen pade zraven še 1000l zalogovnik.
Objave: 13
Teme: 0
Ocena:
0
Imam sam. Ni neka raketa, je pa glede na ceno super. Kurim sicer samo pelete, le en mesec sem testno kuril drva. Kurjenje na drva je bolj rezervna varianta. Ima namreč majhno kurišče za resno kurjenje na drva. Mislim, da se boš vikend kurjenja na drva hitro naveličal. Treba je odstraniti šalčko za pelete in namestiti rešetko, potem pa spet zamenjati rešetko s šalčko in očistiti pepel za ponovno kurjenje na pelete. Sicer ne vzame veliko časa pa vseeno. Pri meni so sedaj na programu samo peleti. Je pa priročno za obdobje ko ogrevaš samo sanitarno vodo in imaš za pokurit ostanke lesa.
Ocena:
0
Pozdravljen. Hvala za odgovor, nakako tako sem si stvar predstavljal. Kolikokrat dnevno si recimo nalagal, ko si kuril polena?
Objave: 13
Ocena:
0
To sem pa že malo pozabil, ker je bilo dve leti nazaj. Je pa kar potrebno spremljati.
Moraš biti doma....
Ocena:
0
Zdrava pamet, hvala za odgovor, ta kotel mi v bistvu še boj ustreza, ker vidim, da avtomatsko preklopi med energentoma. Predvidevam, da je izvedba kotlovnice tvoja, zato te prosim za kontakt.
Zanima me še potreben fi dimnika.
Ocena:
0
V bistvu si natresel dva posta brez smisla, vsaj zame. Kotel, ki ga sam gledam niti na roke s pritiskom gumba ne more preklopit iz polen na pelete, ker moraš fizično zamenjat rešetko s košaro. Verjetno Valher ki ima dve kurišči to zna, ali ne? Lahko to odgovoriš, al se moram še kaj podučit?
Ocena:
0
Če dobiš drva, bukova ne kojekakve hlode skonto, ni nevem kako mimo, vsaj meni. Kar se pa vikendov tiče je pa to mišljeno za Seltronovo peč, ki potrebuje manjši poseg za zamenjavo energenta.
Imam pa glavobol od tega, ker je peč na olje stara pet let. Sam men 1500 eur + ni več za dajat.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Zakaj želiš.kombinacijo?
Ekosklad in uplinjak ne pride v poštev?
Tole imaje baje v mixiju v delujočem.stanju in lahko.preveris.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.emundia.si/uplinjevalni-kotel-biotec-l-25-biotec-l25">https://www.emundia.si/uplinjevalni-kot ... biotec-l25</a><!-- m -->
Objave: 4
Ocena:
0
@zdravapamet, zakaj sanitarna ekspanzijska posoda za ogrevalni krog? Ali si mogoče prebarval, da je bolj v stilu s kotlom?
Ena opcija je že Waltisov dvokuriščni kotel
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ogrevanje-kotli.si/dvokuriscni-kotel-pellson-double-fire">http://www.ogrevanje-kotli.si/dvokurisc ... ouble-fire</a><!-- m -->
Ocena:
0
Kombinacijo želim zato, ker hočem v miru na dopust brez da bi skrbel, kako bosta stara dva nakladala peč. Vplinjak ja, mika, samo za meter polen več na letni ravni ne vem če se splača. Imam pa čas do jeseni 2017, tko da grem definitivno pogledat to Centrometalovo, pa še kakšno.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Držim pesti da ne bo prvi dan dopusta mrknil.polz peletov ali kaj podobnega.