PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotne črpalke Zeussolar ali pa nič???

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

da ne bo v tej temi samo kritiziranje in blatenje brez razloga sem se odločil da še jaz malo pokomentiram tole. Sem nov na forumu, in sem zasledil tole temo glede TČ od AlphaInnotec. Sam imam TČ Zemlja-Voda od Alpha Innotec že četrto leto in sem z njo nadvse zadovoljen. Z njo ogrevamo 160m2 površine prek talnega ogrevanja. Letna poraba elektrike za ogrevanje 160m2 in toplo vodo šest članske družine je 513€ Big Grin

Bi me zanimalo koliko porabijo drugi člani foruma, v podobni situaciji?

TČ in Bojler nam je prodal Zeussolar, montažo elektrike sem opravil sam, hidravlične inštalacije pa je namestil naš inštalater. Zagon je poskusil opraviti mojster od Klima Belehar iz Kranja, vendar je bil takrat še preveč zelen in nalogi ni bil kos. Nato je prišel drugi mojster ki je bil star maček in stvar uredil v pol ure :?

Kar se tiče Zeussolar podjetja nekaj dejstev:
- Po obisku pri njem naju je prepričal da je to dobra investicija v prihodnost! Big Grin
- Kupljeno robo so dostavili kot dogovorjeno! Big Grin
- Zemeljski kolektor je naredil njegov kooperant (ugodno)! Big Grin
- Nudili so nama pomoč pri pridobitvi ekokredita! Big Grin
- Zaračunali so nama uspeli in neuspeli poskus zagona (neugodno) Sad
- Ob neuspelem zagonu je Zeussolar hotel zvaliti krivdo na nas Sad
- Na začetku je imela TČ malo težav z nastavitvami ki so bile kmalu odpravljene Smile
- Tehnična podpora l.2006 je bila bolj slaba, sedaj je menda že bolje (dodatni kadri)

Če potegnem črto vse skupaj z Zeussolar ni potekalo tako grozno. Je pa res da je g. Drago včasih zelo naporen, amak takoje to! Ko gres po salamo v trgovino te tudi ne postreže zmeraj trgovka z blond dolgimi lasmi in zapeljivim pogledm, salama je pa vseeno dobra :lol:

Skratka TČ nam daje ogrevanje in toplo vodo, drugače pa sploh ne vemo da jo imamo 8)

lp

PP
ZEUSSOLAR Napisal:Spoštovani vsi, ki že imate »klima-toplotne črpalke« oz. jih nameravate kupiti

Trg toplotnih črpalk je perspektiven in raste in firme, ki so do nedavnega izdelovale klima naprave, želijo vnovčiti klimatske naprave kot ogrevalne naprave. Reklamirajo in vgrajujejo jih kot toplotne črpalke. Tehnologija klimatskih naprav pa je za to nalogo popolnoma neprimerna, saj mora ogrevanje delovati tudi pri globokih minus temperaturah zakar te naprave niso projektirane. Pri takšnih pogojih klima naprave odpovedujejo zaradi neustreznega odtaljevanja, kar povzroči popolno zaledenitev uparjalnika in odpoved sistema. Klimatske naprave so kot ogrevalne naprave primerne zgolj za regije, kjer najnižje temperature v

ogrevalni sezoni ne padejo pod +5°C. Celo v Biljah (Nova Gorica) imamo skupno 2040 ur (85 dni) pod to temperaturo.
Alpha InnoTec je specializiran proizvajalec ogrevalnih toplotih črpalk, ki delujejo tudi pri -20°C in celo pri tej temperaturi 100% energije pridobijo iz zraka (COP 2,0). T.č. zrak-voda Alpha InnoTec v več tisoč kosih letno potujejo v Skandinavijo v drugačne klimatske pogoje kot so na »sončni strani Alp«.

Kaj bo usodno za klimatske toplotne črpalke?
Vsem, ki posedujete »klima-toplotne črpalke«; naj pride samo ena ali dve hudi zimi, pa se bo trg toplotnih črpalk postavil na prava izhodišča in to so kompaktne toplotne črpalke. Klimatske toplotne črpalke bodo namreč množično odpovedovale in ko boste ogrevanje najbolj potrebovali, bo edina rešitev električni grelec ali aktivacija dimnika, če ste ga zgradili »za vsak slučaj«.

Me prav zanima kako tale gospod danes komentira svoj prispevek.
Boli njega danes za ta forum. Montira naprej in mlati denar.
Nekdo mu naj pošlje izjavo na meil in ga prosi za komentar!
A to je zdaj ekoenergija? Soseda, ki gradita, sta mensezdi tudi neko ponudbo dobila. Pol pa še k nama prišla, kaj imava. Drug extrem - bivalentno izbrano klima TČ. Boga reveža. Upam, da še tega foruma ne najdeta, na koncu ne bosta vedela, kaj naj kupita, če bi jima pištolo na glavi držal...
ZEUSSOLAR Napisal:Spoštovani vsi, ki že imate »klima-toplotne črpalke« oz. jih nameravate kupiti

Trg toplotnih črpalk je perspektiven in raste in firme, ki so do nedavnega izdelovale klima naprave, želijo vnovčiti klimatske naprave kot ogrevalne naprave. Reklamirajo in vgrajujejo jih kot toplotne črpalke. Tehnologija klimatskih naprav pa je za to nalogo popolnoma neprimerna, saj mora ogrevanje delovati tudi pri globokih minus temperaturah zakar te naprave niso projektirane. Pri takšnih pogojih klima naprave odpovedujejo zaradi neustreznega odtaljevanja, kar povzroči popolno zaledenitev uparjalnika in odpoved sistema. Klimatske naprave so kot ogrevalne naprave primerne zgolj za regije, kjer najnižje temperature v

ogrevalni sezoni ne padejo pod +5°C. Celo v Biljah (Nova Gorica) imamo skupno 2040 ur (85 dni) pod to temperaturo.
Alpha InnoTec je specializiran proizvajalec ogrevalnih toplotih črpalk, ki delujejo tudi pri -20°C in celo pri tej temperaturi 100% energije pridobijo iz zraka (COP 2,0). T.č. zrak-voda Alpha InnoTec v več tisoč kosih letno potujejo v Skandinavijo v drugačne klimatske pogoje kot so na »sončni strani Alp«.

Kaj bo usodno za klimatske toplotne črpalke?
Vsem, ki posedujete »klima-toplotne črpalke«; naj pride samo ena ali dve hudi zimi, pa se bo trg toplotnih črpalk postavil na prava izhodišča in to so kompaktne toplotne črpalke. Klimatske toplotne črpalke bodo namreč množično odpovedovale in ko boste ogrevanje najbolj potrebovali, bo edina rešitev električni grelec ali aktivacija dimnika, če ste ga zgradili »za vsak slučaj«.

Klasični primer popolnega zavajanja nevednih ljudi.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
1 2 3 4
Iskanje po temi