PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotne črpalke Zeussolar ali pa nič???

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Imam zelo zanimivo vprašanje za vse vas, ki imate kakršnekoli izkušnje. Ali kot uporabniki (zadovoljni ali pač ne) ali pa kot strokovnjaki.

Tudi sam se odločam za nakup TČ zrak voda. Naletel sem na podjetje Zeussolar in tu je nastal problem. Kot prvo moje brskanje in iskanje mnenj o tem podjetju ni obrodilo neki objektivnih sadov v smislu mnenj in komentarjev. Pa nič zato. Intenzivno sem iskal naprej po internetu splošno za vse omenjene TČ. Prebral veliko o altermah, zubadanih, o tč od toshibe, buderusu itd. itd. itd.....

Nekaj tednov nazaj pa me direktor podjetja pokliče in vpraša ali se še zanimam za njihovo TČ. Moram povedati, da je možakar izredno agresiven in poln sebe. Ne mislim žaliti, vendar ti kot stranki skoraj da ne pusti do besede. Enkrat te vika, drugič tika.....no pa to ni problem. Problem je nastal, ko sem mu omenil da sem si ogledoval tudi druge TČ. Da ne bom dolgovezil.....njegova izjava je, da so črpalke od daikina, mitsubishija, toshibe, fujitsu itd. itd. navadne klima naprate za ogrevanje in da se tudi približno ne morejo primerjati z njihovimi napravami. (edino siemens naj bi se-če sem si prav zapomnil) Ko sem (če mi je pustil do besede) mu omenil, da me zanima na podlagi česa takšne izjave mi je rekel, da so omenjene TČ navadna sranja (dobesedno) in da če želim takšne TČ pač prav, naj si nabavim "kitajko" če že nočem kvalitetne naprave, torej njihove. Omenjena "sranja" naj bi crknila v cca 2 letih oz. po mojem ugovarjanju je dobo povišal na max 5-6 let, medtem ko njihova deluje več kot 20 let in je edina, katera je zmožna se kosati tudi z poledenitvijo pozimi, medtem ko druge tega ne zmorejo, kar mi je pripravljen tudi pokazati.

Ko sem mu omenil, da sem npr. prebiral kako se po forumu hvali novi Ecodan, med drugim sem tudi našel finski forum (s pomočjo uporabnika tega foruma) kjer jim je ecodan deloval brez grelca tudi pri -20 stopinj, mi je odvrnil da papir prenese vse in da so forumi bedarija v smislu dokazovanja kvalitete črpalk. Uporabniki pač niso strokovnjaki in ne vejo nič.

Naj omenim, da bi naprava (ali 10 ali 12 kw, se ne spomnem) stala okrog 12.500 eur za 240m2 hišo. To pomeni skoraj še enkrat več kot ostale omenjene TČ. Glede na to, da bi v najboljšem primeru letno prihranil mogoče 200 eur (ali sem preveč optimist) z napravo zeussolarja, sem vprašal v čem je smisel? Za takšno ceno rajši čez 5-6 let ko mi bo crknila (ker pač ne delujejo dlje) kupim drugo oz. do takrat bodo pogruntali že kaj boljšega, sem zopet poslušal da v redu, če pač želim imeti takšna sranja.

Da ne dolgovezim.....zanimajo me vaša mnenja in izkušnje z TČ zrak-voda, glede porabe med različnimi (čeprav ni relevantne primerjave, razumem), oz. tisti, ki jih imate že dlje časa, po možnosti več kot je "rok uporabe SmileSmile" teh 5-6 let.

Zanima me tudi kaj mislite tisti, ki ste strokovno podkovani in ali kdo sploh pozna naprave zeussolarja, če so res najbolj vrhunske kar lahko denar kupi najbrž, da jih več ali manj vsi poznate.

Možakarju sem rekel, da bi rad nekaj več mnenj in da bom povprašal na forumu (sicer mi je rekel, da tu ni strokovnjakov, pa mislim da vas kar nekaj je) in da mu bom ko bo kaj odgovorov poslal link in ga vabim k argumentiranju svojih izjav. Potem pa se bom odločil. V primeru, da me prepriča, kupim njegovo TČ, brez problema. Bi pa rad videl kako bi pariral vašim odgovorom, namreč sam na področju tudi približno nisem strokovnjak, takim pa je najlažje soliti pamet.

Hvala za pomoč
Mi doma imamo kitajsko zrak voda-se stric ukvarja z uvozom in prodajo. Notri so vse komponente od priznanih proizvajalcev, le škatla je njihova. Ima poseben toplotni izmenjevalnik za sanitarno vodo za 60' in deluje čudovito.
Večina komponent je pri vseh tako ali tako narejena tam, to je pač davek globalizacije.
ce bi moj stric bil uvoznik bilo cesa bi tudi jaz uporabljal njegove artikle. moje mnenje: artikel ja tako dober kot je njegov servis.
To imaš čisto prav. Kupili smo zato, ker smo imeli nekaj predračunov-dobili smo dobro ceno in suport imamo blizu. Točno to, servis in podpora sta največja problema. Ne moreš biti 2 dni na hladnem, dokler "strokovnjak" iz servisa ne ugotovi napake ali dobi rezervnega dela.
Povprašaj malo, katere komponente uporabljajo tako imenovani proizvajalci toplotnih črpalk (kompresor, elektroniko, ventile). Vse prihaja od zelo daleč, od tam kjer je poceni delovna sila.
kaj pa omenjena firma? že kdo slišal? pozna mogoče? Zakaj naj bi bilo nekaj za 12k boljše kot nekaj za 7k?
jst mam ecodana in upam, da ni vse ostalo sranje SmileSmile je pa še čist frišn, tako da ne morm dat nekega mnenja, se mi pa zdi tema zanimiva in tud sam sem bil v podobnih dilemah.
lp

Milcek
azsvilandro Napisal:kaj pa omenjena firma? že kdo slišal? pozna mogoče? Zakaj naj bi bilo nekaj za 12k boljše kot nekaj za 7k?

Imeli smo predračun za podobno cifro. Je pač sistem, kjer je vse v enem in ne rabiš toliko zunanje inštalacije. Preveri, kdo je serviser za tebe in ga malo pokliči, ko boš imel več informacij o črpalkah nasploh, da si boš lahko ustvaril sliko o njegovi usposobljenosti.
nekdo mi je, laiku, rekel, da v TC itak nima kaj crknit, edino kompresor gre po 15 letih. strosek menjave le tega komplet z delom pa naj bi bil 1000 EUR.
Tipala nagajajo, ventili štrajkajo,...
Kot pri avtih. Teoretično bi pri 100 milijonih kosih proizvedene elektronike in tipal pri Boschu vse moralo delati brez težav, pa......
Tipa s takim odnosom bi odpikal v minuti.
Pa tudi če so njegove igrače ugodne po price/performance, se ne bi zanašal na servis...
Še firme, ki imajo marsikaj bolje poštimano, te znajo pustit na hladnem...
jaz imam podobno "pogovorno izkusnjo" kot azsvilandro s to razliko, da se je omenjala le Dimplex TC in nato doooooolgo nic==> sele potem ostali Big Grin :?:

ocitno gre tukaj podobno kot pri nakupu novega avtomobila: vsak trgovec svojo firmo hvali.
Vprašanje ali bi ti tip pustil do besede, ko bi ga poklical, da nekaj ne dela tako kot bi moralo... :? :roll:

Taki tipi so ponavadi gobec samo dokler ne dobijo denarja, potem pa ne duha ne sluha... Lahko pa da je mašina o.k. samo ne vem zakaj bi bila taka velika razlika v ceni?
Vsaka stvar (TČ, avto, TV) je lahko dobra, če ima dobro podporo (servis). Če je podpora zanič, ti tudi "Mercedes" nič ne pomaga.

Moja TČ dela b.p., na začetku sem imel le nekaj vprašanj. In ko sem poklical mojega izvajalca, da bi ga o tem povprašal, se mi je javil sredi večerje s prijatelji, ko je dopustoval v tujini na morju in mi vse lepo razložil. In to z veseljem. Enako velja za izvajalca, ki mi je montiral klimo.

Na žalost je takšnih izvajalcev zelo malo.
mene kot novega lastnika TČ tudi zanima ali poznate koga, ki ima črpalko že več let? če se ne motim mi je telmos rekel da ima TČ od toshibe že kar nekaj let in mu deluje ok.
lp

Milcek
Prvo TČ za ogrevanje delavnice sem si napravil pred cca 10leti in jo predlani zamenjal z modernejšo invertersko tehnologijo.
Nimam namena grajat nobene firme, lahko pa na dolgoletne servisne izkušnje podam svoje mnenje.
Klasične ON-OFF TČ so ponavadi primernejše za radiatorsko gretje, ker zaradi hladiv ki jih uporabljajo omogočajo višje temp. kondenzacije (višja je tudi poraba)
Nova inverterska tehnologija gre nekaterim tgovcem klasike hudičevo v nos, saj je cenejša in bolj učinkovita pri nizkotemperaturnem (talnem stenskem) gretju kot ON-OFF
Dobra kitajska TČ nima nič slabši izkoristek kot "mercedes" kateri ima lep desing in lušen uporabniški vmesnik, pa ceno!!
Kar se inverterskih naprav tiče hvalim novi Waterstage FUJITSU, odlična naprava z res odličnim krmiljem za pošteno ceno.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3 4
Iskanje po temi