PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje s peleti - poraba peletov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simionesi: 200€ za december, v hisi 22 nonstop, to je drago? Glede na to, da za cisto vse skrbi TC sama? V to je vsteto tudi gretje SV. Sem zelo zadovoljen, sezona me bo kostala okoli 600€. Kaj je tu slabega? Razen tega, da ce stroma zmanka bo problem. Ce prav vem, tudi peletarji ne delajo brez tega.

Aja, 200€ je cena vsega gospodinjstva, TC je skurila 1138 kWh, pa se lahko zracuna kolko je slo za ogrevanje. Dvomim, da ni konkurencna stevilka, tako drvam, peletom, da o plinu, olju sploh ne govorimo.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
smrdo Napisal:1kg =4.4-4.9kwh( enerles ima celo 5.2)
Kwa dajo pa teli noter namesto strojne masti? Najbrž kaki novi dodatki. Smole?
5,2 kWh je 18,72 MJ/kg, kar je več kot da absolutno suh les in kakih 20% več od tehnično suhega lesa.
smrdo Napisal:Pa zato ker ne kurim A1 bom vzel tamalo vrednost.
1kwh=0.04318182€
Jest bi tele kWh še delil z iskoristkom.
0,8 :?:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.enerles.si/sl/kurilna-vrednost">http://www.enerles.si/sl/kurilna-vrednost</a><!-- m -->. Tu je njihov razlog zakaj. Nekateri verjamejo.

Zakaj bi jaz moral karkoli se delit ali mnozit? Jaz porabim 1kg peletov in placam ta 1kg ne grem k prodajalcu in mu recem da kupim 1kwh.
Prav tako crpalkarji placajo porabo kwh ki je na stevcu ne kwh ki jih crpalka naredi.
smrdo

pa kak se ti da??

prepričat prepričanega je nemogoče
Poldee Napisal:Simionesi: 200€ za december, v hisi 22 nonstop, to je drago? Glede na to, da za cisto vse skrbi TC sama? V to je vsteto tudi gretje SV. Sem zelo zadovoljen, sezona me bo kostala okoli 600€. Kaj je tu slabega? Razen tega, da ce stroma zmanka bo problem. Ce prav vem, tudi peletarji ne delajo brez tega.

Aja, 200€ je cena vsega gospodinjstva, TC je skurila 1138 kWh, pa se lahko zracuna kolko je slo za ogrevanje. Dvomim, da ni konkurencna stevilka, tako drvam, peletom, da o plinu, olju sploh ne govorimo.

Ja, če gledaš trenutne cene je TČ konkurenčna, ampak zavedati se je treba še povprečne življenjske dobe TČ vs. peč na pelete ter predvidenega zvišanja cen elektrike zaradi trošarin. Drva so pa itak najcenejša, sploh če imaš svoj gozd in veselje do dela. Time will tell who is wrong...
Plačaš kg paletov, ki ima neko kurilno vrednost. Izgube peči? 10-20%?
kWh na števcuu EE da pri grelnem številu 3 ... tri kilovatne ure.
Če nič drugega ima pa peletno kurišče to prednost, da ob daljšem izpadu elektrike si s TČ mrzu, s peletarko pa ne, če le imaš akumulator in razsmernik za pogon elektronike in črpalk.
bom kar tukej vprašal
namreč ko sem zamenjal tesnilo stekla na vratih peletnega kotla Idrotech 11,3kW se le to
nenormalno obarva v mlečno-sivo barvo,pred tem temno rjvo.Prosim če kdo ve kaj je vzrok temu če mi lahko pomaga oziroma iščem servis za navedeno peč
haala in lp.
aja kurim avstrijske pelete A1 schv.
Mogoce se na njem nabere dim in pepel
ja je dim in pepel samo nenormalno se steklo obarva v sivo skoraj belo tako da ob naslednjem vžigu se niti ne vidi plamena-ognja
Slabi peleti :p
Tocno tako. Gledam trenutno stanje, se ne sprasujem kaj bo, ce bo, ko bo. Nostradamus nisem je pa res, da ze preden sem kupil crpalko in se sedaj ves cas strasijo s tem, kako bo sla elektrika gor pa vse skupaj v teh 4ih, 5ih se ni omembe vredno oz. elektrika ni odskocila tako zelo. Ko bo pa tako kot pravis, potem bom pa razmisljal o drugo opciji ceprav iskreno povedano, jih nimam ravno dosti, smo prevec omejeni s prostorom. Ravno tako se lahko zadeva pokvari, absolutno. Nasa je v tretji sezoni, dela zelo na svoh, matra se res ne dosri in upam na 10-letno delovanje. Takrat bo izplacana in vsako dodatno leto bo razlog za kako pivo, dve :-) Sploh glede na udobje, ki ga TC nudi. Eni sportajo, ko drva pripravljajo, drugi pa drugace. Tudi sraufamo je nic, porabljena elektrika je zaenkrat njen edini strosek, kar se ravno ne more reci za lastnike kotlov in ostalih kurilnih naprav (zaenkrat je se tako). Tko da zaenkrat ni nekih problemov, ce pa peletarji, polenarji pridejo par 10 € ceneje skozi zimo pa tudi nic narobe (si zasluzijo za dnevno ukvarjanje z njimi, jim nisem prav nic fous) :-) Itak pa je najbolj vazno, da smo na toplem, kar tudi smo - brez grelcev in ostalega drugega gretja (velja za naso, ocetova TC je druga zgodba, ceprav tudi ta zaenkrat presenetljivo deluje), greje nas izkljucno TC in to preko radiatorjev, talnega nimamo. Slednje leti na tiste, ki veselo pisejo kako TC in radiatorji nizje od -8 ne delajo in si na mrzlem in podobno. Kar seveda ni res, kurit oz. dogrevat moras edino pri prepotratnem objektu ali napacno izbrani TC. Samo to ni TC kriva, upam, da se strinjamo. Danes imas toliko razlicnih modelov TC, da enostavno ni sans, da te zebe, v kolikor je vse po ps-u.

simionesi Napisal:Ja, če gledaš trenutne cene je TČ konkurenčna, ampak zavedati se je treba še povprečne življenjske dobe TČ vs. peč na pelete ter predvidenega zvišanja cen elektrike zaradi trošarin. Drva so pa itak najcenejša, sploh če imaš svoj gozd in veselje do dela. Time will tell who is wrong...
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Migaj Napisal:Na letni ravni ob vložku ene kWh ure elektrike dobiš cca
- pri zrak/voda 2,5 do 3,0
- pri zdemlja/voda 3,0 do 4,0
- pri voda/voda pa 3,5 do 5,0
Torej pri ceni 0.15€na kwh elektrike je toplote 1kwh 0.05€

Peleti bom vzel sredino torej 4.7kwh/kg
To znasa 0.0404 ce se to delim z izkoristkom moje peci ki je 91%
0.0404€/0.91 =0.444€
Sklep. Za mene in moje pogoje so peleti cenejsi. Zdaj pa si dajte duska.
nebi rekel da so slabi peleti (genol A1 kvaliteta) saj pred tem ni tako pakalo stekla
1 ... 58 59 60 61 62 ... 66 Pojdi na stran 
Iskanje po temi