PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje s peleti - poraba peletov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V povprečju za 3 stopinje.
Verjemi, črpalka ima v vlažnem vremenu pri nuli več težav kot pri -15 in suhem zraku.
Mhm, ste malo zgrešili?Wink
Za vse ki ne veste. Peleti so narejeni iz lesa in gorijo. Kaksna je vasa poraba ne glede katere kurite od A1 pa vse do znj.
simionesi Napisal:Zgleda, da so črpalkarji kar občutljivi v teh mrzlih dneh, baje da bo januar najhladnejši v zadnjih 30 letih. No, ja saj jih razumem, spet bo visoka položnica Smile
Pri peletih pa bi bila v tem hudem mrazu položnica še 10-20% dražja pri enaki bajti. Kaj hočeš povedati?
Še vedno imamo tudi pri -15° kot pribito nastavljenih 21°C, brez kakršnegakoli dodatnega ogrevanja, grelca ipd. Brez vsakega dela.
Tukaj se piše skoraj tako, kot da je poraba vedno enako, čeprav smrdo med vrsticami prizna, da bolj je mrzlo, bolj letijo evri stran od njega. Smrdo jih mogoče celo dobi zastonj, elektriko pa mora plačati ;-). Po drugi strani je pa še vedno lažje priti do zastonj elektrike, kot do zastonj peletov. Pa pustimo to, da je oboje nezakonito ;-).
Energetik81 Napisal:
simionesi Napisal:Zgleda, da so črpalkarji kar občutljivi v teh mrzlih dneh, baje da bo januar najhladnejši v zadnjih 30 letih. No, ja saj jih razumem, spet bo visoka položnica Smile
Pri peletih pa bi bila v tem hudem mrazu položnica še 10-20% dražja pri enaki bajti. Kaj hočeš povedati?
Še vedno imamo tudi pri -15° kot pribito nastavljenih 21°C, brez kakršnegakoli dodatnega ogrevanja, grelca ipd. Brez vsakega dela.

Saj te razumem, pač nisi imel prostora in si dal TČ, kot vsi drugi, poleg tega se trenutno tolažiš še z nižjo ceno ogrevanja, kar v teh meglenih dnevih z nizko oblačnostjo niti ni več. Zame je na prvem mestu zanesljivost, da tudi v najslabših razmerah, zadeva nikoli ne bo pod vprašajem, cena meni ni na prvem mestu, kar zate nisem siguren.
??
Kaj se tolažim, je cenejša od peletov, tudi zdaj v megli in mrazu imam dnevni COP vsaj 2,5. Elektrika je pri meni točno 10c/kWh, cena toplote torej 4c/kWh. Pri peletih imaš dobrih 5c/kWh.

Od leta 1971 tukaj ni bilo temperatur nižjih od -20°C. Do te temp. greje moja samo s kompresorjem. No, potem se vžgejo grelci, ki bodo delali tudi pri -40°. Kako je torej zadeva pod vprašajem?

No, pa ne bi več o tem, smo že prevečkrat isto pisali.
Energetik81 Napisal:??
Kaj se tolažim, je cenejša od peletov, tudi zdaj v megli in mrazu imam dnevni COP vsaj 2,5. Elektrika je pri meni točno 10c/kWh, cena toplote torej 4c/kWh. Pri peletih imaš dobrih 5c/kWh.

Od leta 1971 tukaj ni bilo temperatur nižjih od -20°C. Do te temp. greje moja samo s kompresorjem. No, potem se vžgejo grelci, ki bodo delali tudi pri -40°. Kako je torej zadeva pod vprašajem?

No, pa ne bi več o tem, smo že prevečkrat isto pisali.

Torej praviš, da še malo stisne temperatura in smo na istem? No kar tolaži se, dolgo se ne boš, ker premog iz TEŠ-a je drag in ga bo treba plačati tako ali drugače v obliki trošarin na elektriko, ampak kaj bi to, važno, da smo danes v plusu, kaj bo jutri pa vedo le redki :mrgreen:
Peleti so iz lesa. In ne iz elektrike. Tukaj se vedno ugotavljamo porabo peletov.

Da vsak dan grejo € skoz dimnik. Razlog je zima. Prizam poraba v teh mrzlih dnevih je visja kar je normalno. (TC nima vecje porabe). Sedaj ko je mrzlo porabim za 2.3 € na dan peletov. Kar je 1 vreca.
smrdo Napisal:Peleti so iz lesa. In ne iz elektrike. Tukaj se vedno ugotavljamo porabo peletov.

Da vsak dan grejo € skoz dimnik. Razlog je zima. Prizam poraba v teh mrzlih dnevih je visja kar je normalno. (TC nima vecje porabe). Sedaj ko je mrzlo porabim za 2.3 € na dan peletov. Kar je 1 vreca.
Kar je nerelevantno, če zraven ne napišeš še kako veliko, kako izolirano bajto imaš in kakšen temperaturni režim imaš (urniki?) in če greješ na pelete tudi vodo.
Katere pa imaš za 2,3 EUR?
Vse sem ze napisal vec kot 5 x . Preberi par postiv nazaj in bos vedel. Ne da se mi vec.
Zal sem napiso narobe. 3.2 € na dan.

Vreca pa je 2.85€
Elektrika. Nevem kako je pri vas. Jaz morem racunat 0.15€ za 1 kwh pa sem pri tabolsi elektriki.
Peleti
Vreca 2.85=15kg
1kg = 0.19€
1kg =4.4-4.9kwh( enerles ima celo 5.2)
Pa zato ker ne kurim A1 bom vzel tamalo vrednost.
1kwh=0.04318182€

Ce sem narobe izracunal za pelete se upravicujem. Za elektriko vem da si morem racunat 0,15€ za kwh ko dobim poloznico.
smrdo Napisal:Peleti so iz lesa. In ne iz elektrike
So iz lesa in strojne masti, ki služi za spremembo viskoznost substrata pri stiskanju skozi matrice. Kasneje tudi kot vezivo. In pa iz nekaj elektrike, ki se porabi pri proizvodnji. Pišem zgolj po izkušnji ogleda peletirnih strojev na sejmu v Veroni pred 5 leti 8)
1 ... 57 58 59 60 61 ... 66 Pojdi na stran 
Iskanje po temi