Objave: 773
Teme: 22
Ocena:
-1
In kje si trdil ,da ga ne bodo.To,da bodo avti sami polnili glede na razpoložljivo moč,je utopija.Vedno in povsod so priviligiranci in izjeme,ki ne jebejo nikogar in ničesar in ti zajebejo vse dobre namene,živ primer je naša država.
Namenske polnilnice imajo na novo položen namenski kabel in zagotovljeno priključno moč,ostalo omrežje je, kakor kje.V večini bi še šlo,je pa veliko območij,kjer ne bo šlo,recimo,če pogledaš lanski december in pa sedaj januar,TČ so pripeljale marsikje sistem do konca ,sploh zaradi zrak-voda in el. grelcev. Bi ti pristal na pametno omrežje,katero ti onemogoča polnjenje avta dva meseca ?
Bo treba malo na teren,pa pogledat stvari.
Lahko ti povem za našo ulico.Leta 74 je bilo napeljano trifazno omrežje (do tedaj enofazno )in to iz TP 2,5 km daleč.Živ obup.Nato je bil leta 87 napeljan SN daljnovod in imamo svojo TP.Od tedaj se je povečalo število hiš za 100%,kar je tudi še šlo,prav tako pa se je v zadnjih letih montiralo nekaj TČ.Vse lepo,do letos,ko je ker naprej metalo ven pancerko,grelci naredijo svoje.So povečali glavno varovalko,ampak,ta je sedaj na meji.
Govorim o cca 15 hišah,od tega jih ima TČ 5 hiš.Pri hiši sta v povprečju 2,5 avta,zdaj pa to napolni !! Ma,brez veze.
Objave: 1502
Teme: 4
Ocena:
1
Energetik kaj praviš na to.
Ne, bom najprej povedal da sem zelo kritičen do kurjačev, ki se ne potrudijo pravilno (za)kurit, kurijo v starih slabo vzdrževanih kuriščih .... ne dovolj suha drva. In tega je ogromno.
Zdaj pa številke:
40% izkoristek (pa dvomim v njega glede na vsebnost vode v premogu) + izgube do mene uporabnika s TČ cop3. Žgemo fosilna goriva in ga izpod zemlje spravljamo v našo atmosfero, ki jo dihamo. S kurjenjem drv pa v atmosfero šopamo kar je biomasa nedavno vzela iz atmosfere. Sem prej navedel številke @TE-TOL, ki močno prekašajo količino NOx v dobrem štedilniku. Na prostorninsko enoto po deklaraciji ter meritvah za štirikrat. Ugibam da potem na MJ cca trikrat. Evo našel tudi [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")te-sostanjunichr("46")si/blok6/]za TEŠ[/url]:
v bloku 6 so zmanjšali NOx iz 500 na 150 mg/Nm3. Prva številka je slabše, kot v TE-TOL. Druga številka (zmanjšani izpusti novega bloka) še vedno za 70% višja, kot štedilniku s katerim grejem sanitarno vodo ter 250% vsebnost napram štedilniku s katerim kuhamo ter grejemo hiško.
Bi pa prav rad videl, in če kdo ve naj me usliši, rezultate meritev ki jih še delajo.[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")te-sostanjunichr("46")si/si/odgovornost-do-okolja/naravno-okolje/205](Občasno se v dimnih plinih merijo tudi koncentracije SO3, HCl in HF, PCDD/F (dioksini, urani), TOC, CH4, N2O, PAO, Cr, Ni, As, Cd, Pb, Cu, SD, Hg, V, TR, Mn.)[/url]
Če kej narobe interpretiram me prosim popravite.
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Pa si ti tudi meril NOx na tvojem štedilniku ali samo gledaš deklaracijo?
Zda pa ti glej, koliko ljudi zna kuriti kot ti in kuri dobra drva. In koliko od tega prenese na vodo in koliko spusti skozi dimnik.
Ja, že sam SCOP prinese nazaj praktično vso toploto premoga iz TE. Potem pa vzami kot dejstvo, da 2/3 elektrike, ki poganja TČ, pride iz HE in NEK.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Si TI meril COP tvoje TČ ali gledaš le deklaracijo (oziroma kalkulatorček, ki je vgrajen vanjo)?
Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
Kurjenje na drva ter dim je zelo elegantno rešiti. Država naj zapove vgradnjo zalogovnika in subvencionira naj 1/2 investicije za vgradnjo zalogovnika in celo subvencijo za ogrožene, pa ne bo več problema. Dim bo izginil, samo zakaj se to ne da nerediti pa ne vem. Vem samo, da vsako leto tulijo kako je onesnažen zrak, da pa bi kaj naredili, da bi se to uredilo pa ne.
Denimo v "žermany" imajo kurilca skoraj pol ceneje kot pri nas. Tudi to je del rešitve.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Oh wow, fucked up tema. Clap clap fantje, lepo vlečete vrv vsak na svojo stran.
Google je živa jeba, z njim smo vsi postali strokovnjaki za vse. Kao.
Objave: 22
Teme: 0
Ocena:
0
Mojstri PM 10 delci se merijo samo še v Indiji in Kitajski(države v razvoju), razvite države merijo-zahodne PM 2,5 delce, ki predstavljajo resno grožnjo za naše zdravje.
PM 10 delci so veliki(npr. saje in jih prestrežemo v ustih in nosu).
PM 2,5 delci pa grejo direkt v naša pljuča in krvni obtok.
Preverite prosim, kako nas država zavaja in vi ste ji podlegli.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Janipapilon
Midva bi bila lahko dimniskaa inšpektorja. Meni so ze dali ta vzdevek.
Jaz bi zahteval da prodajalec zagotovi-dokaze deklarirane meritve. Do tedaj mu uporabnik ni dolžan v celoti plačati naprave.
To pa zato, ker opazujem dimnike nekaterih "sodobnih ekoloskih "uplinjevalnih kotlov, pa nekateri kadijo kot Titanik. Bistveno bolj kot pet klasičnih peči.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
ulrich_... zanimivo to sem tudi jaz slišal iz relativno preverjenega vira, ker pa o tem nič kaj ne vem, ne morem komentirat.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->