21.1.2017 ob 11:14
janipapillon Napisal:Jest bučko sem, že v prejšnjem stoletju, ko se tvoj kolega še ni vozil z štromčkom, ostal brez elektrike. Prvič s 101 (pa tud brez bencina), kasneje tudi z avtom za 100kDEM. Volvo 850. Moja napaka. Da pa ostaneš brez elektrike npr v i-3, moraš bit pa še kej v eč k bučko. Da meni kej tazga rata, si ne bi rekel bučko. Kretencelj mogoče.
Je pa takih (@bvs) preveč, k jim je vseen za druge, ja![]()
Zame je tudi nesprejemljiv telefon, ki ga moram polnit več, kot enkrat na teden, pa ne sračkam po gadžetih za katere nekateri vsake dve leti dajo blizu pol svoje mesečne plače.
To, če nimamo €vrčkov za neko hitro razvijajočo tehnološko zadevo, naj ne bo razlog posmehovanja nekomu, ki ta razvoj zagovarja.
Tudi mi bomo imeli štromčka ko bo ekonomsko sprejemljiv, da pa mi ni treba na črpalko, razen izjemoma pa vidim, kot http://veliko, veliko preednost.
Ko sem v samem začetku 80ih razlagal o svojih meritvah za ogrevanje s TČ voda/voda so se tudi :lol: :lol: :lol: danes pa tole pišem v temi TČ ali peč na drva 8)
Doseg z akumulatorjem je tak kot je (moj dizl avto cca. 1000-1200km) in je zaenkrat pre-majhen, sploh če na polno šopaš gretje. Ko zmanjka bencina, pokličeš nekoga ali pa ga celo ima kdo s seboj. Ko zmanjka elektrike pa lahko narediš kaj? Ali boš vozil s seboj agregat ali pa 1km kablov? Se spomnim, ko smo se pred parimi leti vozili z motorji in na koncu vozili na hlape (doseg 200-300km odvisno od motorja in načina vožnje). Pumpe ni in ni bilo ali pa je bila zaprta. Dokler doseg ni vsaj tako velik, da ne rabim skrbeti ali bom kje ostal, tak avto ni zame. Si predstavljaš, da imaš pri hiši bolnega in ga moraš nujno peljati v bolnišnico in mu rečeš, sorry, gremo prvo eno uro filat na zastonj polnilnico, pol pa dalje. Kolega ima hibrida in pravi, da zaenkrat se čisto na elektriko ne upa.
Glede pomoči ljudem pa se upam trditi, da sem finančno pomagal več kot povprečen slovenc.

), kasneje tudi z avtom za 100kDEM. Volvo 850. Moja napaka. Da pa ostaneš brez elektrike npr v i-3, moraš bit pa še kej v eč k bučko. Da meni kej tazga rata, si ne bi rekel bučko. Kretencelj mogoče.
.