PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka ali peč na drva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@bvs
Pa kamin, ki ga ne boš skoraj nikoli uporabljal ni navlaka?
Stane pa tudi nekaj, a ne?

Ne vem zakaj mit o tem, da agregat ne bo vžgal.....
Ja seveda ne bo vžgal, če ga nikoli ne boš preizkusil, skladiščil v vlažnem prostoru in po možnosti ledenici, ne vzdrževal akumulator in po potrebi zamenjal (če ima zaganjač)
Po mojih izkušnjah z agregatom "neznanega izvora" (beri PRC), so edina vzdrževalna dela bila: zamenjava cevi za dovod goriva in zamenjan akumulator (olje menjam na 2 leti, ker je obratovalnih ur približno nič).
Energetik81 Napisal:Ceneje sigurno ni. Za ceno 3,2kVA agregata bi morda dobil nek kaminski vložek. Obzidan kamin pa pod 1k€ sigurno ne bo. S tem da kamin greje v glavnem 1 prostor, SV pa je mrzla.

Ampak za Tč bo pa vseeno potreben pa nekoliko močnejši.
Homer Napisal:@bvs

Po mojih izkušnjah z agregatom.......... ker je obratovalnih ur približno nič).

Potem je oboje stran vržen denar. Pri kaminu se nekako ne strinjam, je pa res, vsakomur svoje, nekomu eno pride prav, nekomu drugo. Tretjemu pa nič od vsega.
bomber111 Napisal:
Energetik81 Napisal:Ceneje sigurno ni. Za ceno 3,2kVA agregata bi morda dobil nek kaminski vložek. Obzidan kamin pa pod 1k€ sigurno ne bo. S tem da kamin greje v glavnem 1 prostor, SV pa je mrzla.

Ampak za Tč bo pa vseeno potreben pa nekoliko močnejši.
Zakaj? Izmerjena max moč moje je 2,9kW (le ob gretju SV). Zagonskega toka ni. Torej? Večino časa pa itak dela z 0,8-2kW.
Za premostitev nekaj dni je kamin itak dovolj, če bi ga kuril dlje časa pride toplota v vse prostore bp, seveda če imaš kamin pametno locirano.
Že to da ne rabi glava razmišljati kaj storiti pozimi če ne bo štroma mi odtehta kamin dolgoročno. Če doma kuhaš na elektriko in le te ni pa za tisti dan dva pokoristiš plinski gorilnik katerega ima tudi vsak doma, vsaj tisti ki gre kdaj kam taborit je to nekako obvezna oprema. Meni kamin razen za backup služi za občasen ambient, kdor v tem ne vidi prednosti je brezveze pisati naprej. Strošek za dimnik in kamin je odtehtal en agregat ki bi stal v garaži in bi ga moral servisirati kljub neuporabi.
Ob startu naše ob zagonu sem imel še provizoriš elektriko preko 50 metrskega 1,5 mm2 podaljška in kompresorja ni zagnalo. Ko smo priklopili na krajšega 2,5m2 je zagnalo brez problema, tako da smatram da potrebuje malo močnejši zagonski tok. Naša gre ob segrevanju SV lahko do 2,6 kw.
A nimaš ti ON-OFF?

Sicer pa je na mojem spisku za nakup v bližnji prihodnosti tudi USB osciloskop. Da malce pogledamo zagon ipd.
Cosfi pa izmerim že v kratkem, samo multimeter vežem v serijo s TČ, da pomerim navidezno moč.
Ja. 8kw enofazna.
Homer Napisal:@bvs
Stane pa tudi nekaj, a ne?

Ne vem zakaj mit o tem, da agregat ne bo vžgal.....
Ja seveda ne bo vžgal, če ga nikoli ne boš preizkusil, skladiščil v vlažnem prostoru in po možnosti ledenici, ne vzdrževal akumulator in po potrebi zamenjal (če ima zaganjač)
Po mojih izkušnjah z agregatom "neznanega izvora" (beri PRC), so edina vzdrževalna dela bila: zamenjava cevi za dovod goriva in zamenjan akumulator (olje menjam na 2 leti, ker je obratovalnih ur približno nič).

Pa dobro Big Grin . Dan ali dva preživet brez elektrike pa res ni problem. Menda se nismo tako pomehkužili :mrgreen: .
Agregate imamo v službi in vem kako je z njimi. Testirajo se vsak teden, pač mora biti ziher. V prejšnji službi smo jih testirali na pol leta. Ampak to ne pomeni, da ga samo prižgeš ampak, da dejansko narediš preklop. Jaz tega ne potrebujem.
Kamin imam v hiši, kjer sem sedaj in ni moja. Ga prižgem, ko se mi da in če ne bi bilo elektrike bi lavfal. Bi bili vsi bolj na kupu, malo druženja dan ali dva ne škodi, pol pa naj vsak svoj gadget v roke vzame.
Toplo vodo za dan ali dva komot pogreješ na plinskem gorilniku.

Če mene vprašaš je to tako, kot je sedaj pri otrocih. Vse mora biti ziher, pol pa je invalid, ker ne sme to pa ono, pa vse starši naredijo namesto otroka, potem pa se ne znajde v življenju, starši mu pa cel lajf rit odnašajo.
Če že imaš kamin, potem ga pač v primeru izpada uporabljaj.
Pozabljaš pa, da smo vseeno zelo odvisni od elektrike.
To nekateri spoznajo, ko mrkne telefon in nima kam vtakniti polnilec, drugi pa, ko zalogo iz zmrzovalnika vrže v kanto za smeti.......
Če nisi ravno odrezan od sveta ti telefon ne igra vloge ali dela ali ne. Glede zamrzovalne skrinje pa menda ja ni problem če zmanjka štroma, saj je zunaj takrat minus in daš v neko škatlo stvari in postaviš izven hiše...tega res ne razumem ko je bil nazadnje tisti žled in se je folku ki je bil doma v hiši v zmrzovalnikih pokvarila vsa roba v parih dneh, zunaj pa -10C, no comment.
To z zmrzovanjem zunaj se ni ravno obneslo ob preteklem žledu.
Pokvarilo se sicer ni, so pa živali bile zelo zadovoljne in site........
Skratka za v lonec ni bilo več nič!
(zgodba je resnična)

To da telefon ni potreben si ti misliš. Vem da so približno tretji dan že mrzlično iskali načine za polnjenje telefona. Tisti ki so imeli polnilec za priklop v avtu so bili "najboljši prijatelji".........
Ne razumem kako se ne oz. se ni obneslo to s hranjenjem hrane iz zamrzovalnika zunaj na minusu? Daš neko plastično banjo ali veliko posodo, jo okoli obrneš in gor dva zidaka, nobena žival ne bo prišla do tega, če postaviš na balkon še toliko manj. To je prvo na kar pomislim, pa se da to precej elegantno rešiti in nobena žival ne pride poleg. Medvedov ki ti plezajo po balkonu pa verjetno nimaš za sosede :lol: .
Zgodba ni moja in nisem imel teh problemov...
Ljudje pač niso pomislili na možnost da živali pridejo "v samopostrežbo".
Verjetno tudi ti ne in si se iz "neke škatle" popravil v plastično banjo in obteženo z zidaki.

Za medvede pa to itak nič ne pomaga.......
@Homer, ni potrebno pretiravati. En sinusni razsmernik (max. 30-50€) v avto pa gasa. Avto je itak pri hiši, malo bo lavfal, pa bo tudi meso ostalo Smile. Pa še vsi bodo nafilal mobitele pa laptope itd. Črpalka bo pač počakala. Malo improvizacije pa se preživi Big Grin
1 2 3 4 5 6 ... 21 Pojdi na stran 
Iskanje po temi