Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Špekuliraj kakšna bo cena elektrike čez pet, 10.... Let. V Nemčiji je že danes 2,5x drazja kot pri nas.
In kakšna bo cena drv.
Objave: 826
Teme: 55
Ocena:
0
Pa saj verjetno je bile zmeraj. :wink:
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Če je toliko dražja ele. v Nemčiji potem TČ niso preveč prodajni hit. Olje je nekje 0,55€ . Pri takšni ceni investicija v TČ ?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
In potem OPEC in Putin malo zapreta pipico, pa je popolnoma drugačna slika......
Se še spomnite naftnih kriz?
Do prve sploh nismo razmišljali o čem drugem kot o ELKO, ker je bil "poceni kot voda", potem pa "buum". Nato je bila evforija plina, dokler ni bil ponovni "buum".
V vsem tem času je elektrika sicer naraščala, ampak brez nekih grozovitih skokov. To je energija, ki jo pridelamo doma ali pa vsaj v EU doma in temu primerna stabilna cena. Vse ostalo razen drv, je uvoz iz nestabilnih držav.
Mislim da bo zaradi alternativnih virov elektrike, prišlo še do pocenitev zaradi viškov, ki jih je treba porabiti. Seveda ta poceni elektrika bo takrat ko viški bodo......
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Jaz sem bil pri menjavi oljnega kotla v dilemi in izbiral med peleti in tč. Na srečo sem izbral tč (zrak voda). Mi ustreza tako stroškovno kot po mojem stilu življenja. Če imaš možnost, daj raje tč zemlja voda.
P.s.
Imam še kamin, ki je sedaj večinoma za okras. Sem ga to sezono zakuril 2x.
Ocena:
9
Kamin je dobro imeti zaradi bohnedej izpada elektrike ali kakšne okvare na TČ.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Si ne predstavljam v nizko energetski novogradnji z talnim gretjem 1 tono železja v kurilnici. Z drvami, ki jih enkrat pripraviš in jih prodaš si pokriješ stroške ogrevanja in tople vode, z črpalko pa odpade vsakodnevno kurjenje, nalaganje.čiščenje...
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Ko sem že omenil Nemčijo. Tam ti celo plačajo odjem.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Za elektro mrke, če nisi nepopravljiv romantik, je dobrodošel tudi malo boljši agregat. Pa še cenejši je od kamina. In elektrika po celi hiši :-)
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Bomber: mas kak link? Je moc zvezati na nacin, da je preklop avtomatski oz. instanten ob izgubi stroma al moras rocno it do njega, ga vklopit in vse? Seveda mora bit tank poln, to mi je jasno :-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Kakor želiš, je meni štromar rekel. Na koncu pa baje bistveno ceneje, če rocno. Kakorkoli zdaj sem že pozabila in in zneske in pluse in minuse obojega, takrat smo se odločili za ročno. Ni nekih prednosti v avtomatike pri nas. Greš ven in ročko obrneš, pa je...