Objave: 18
Teme: 1
Ocena:
0
Meni pa to prodjanje ne diši zaenkrat, pa še cene zlo nihajo.
Sem pa ravnokar dobil ponudbi:
- Windhager Logwin z avtomatskim vžigom 18kW 6500€ (500€ vžigalna naprava)
- Atmos dc25gd z lambdo, brez vžiga 3400€
Razlika je ogromna! Za malo večje udobje kurjenja in nekaj odstotkov izkoristka, ki mi niso pomembni, lahko resno privarčujem. Razlika gre itak nazaj v hišo.
Koliko od Vas ima konkretne slabe izkušnje z Atmosom? Vprašanje ni namenjeno provokaciji ampak konstruktivni debati iz katere lahko potegnem sklep...
Lp
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Hja, morda Froling in ostali visokokakovostni kotli. Te ta poceni variante na polena ali pelete definitivno povzročajo veliko več sivih las kot TČ.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 306
Teme: 3
Ocena:
0
Še eno obvestilo o zanesljivosti super hiper uplinjakov:
Ko zmanjka štroma TČ nikakor ne dela, uplinjaki pa tudi ne več...
Tako, da če si doma tam, kjer ob prvem snegu padajo drevesa po daljnovodih, prej nabavite dober agregat, potem uplinjaka.
Ocena:
0
Imam uplinjevalni Atmos v kurilnici. Ko je bil žled in ni bilo elektrike, sem izklopil glavne varovalke. V kurilnico v vtičnico priklopil agregat 750W. Delalo vse, hiša topla.
Ocena:
0
Za 3-5 krat na dan do kurilnice hodit rabiš čas, ki ga jaz porabim za bolj pametne stvari.
Meni je največja prednost ravno to, da daš zjutraj na ogenj in imaš mir do večera. Zjutraj pred službo zakuriš in ko prideš domov je toplo.
Objave: 658
Teme: 6
Ocena:
0
V tej temi na PSS:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=60274">viewtopic.php?f=7&t=60274</a><!-- l -->
si lahko veliko prebereš, kaj se da potegniti ven iz navadnega kotla in še opravljenih je nekaj dejanskih meritev. Vse nad tem je ekologija za vsako ceno. In po svoje je prav tako. Kaj pa jaz vem.
Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
Samo dva pogoja je potrebno zadovoljiti za enkrat dnevno kurjenje... lahko tudi manj... dovolj velik zalogovnik in dovolj močna peč da to "sfolga"... pa naj bo to uplinjevalnik ali navadna peč...
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
namesto dovolj močna peč bi moral napisat dovolj veliko kurišče.
Nič ti ne pomaga 100kw peč, če v njo lahko naložiš dva polenčka.
Je veliko bolje imeti 20kw peč, v katero naložiš dve šajtrgi drv.
Objave: 94
Teme: 4
Ocena:
0
U meni pa noče zaokrožit voda niti po radiatorjih, pa imam by pass...
Zdaj je vseeno, tako gre ven...
EDIT: ti boš pravi naslov za odgovor. NApisal si, da si imel zalogovnik že prej na ITPP. Koliko boljši izkoristek ima sedaj uplinjevalni kotel?
Hvala
Objave: 15
Teme: 0
Ocena:
0
#romzis
Glede hitrosti kurjenja se drzim navodil, da ne zaprem vrat preden TDP dosezejo vsaj 90 stopinj. In ce pogledam kotel od znotraj je cist kot solza. Ko zacnes enkrat kuriti uplinjaka vidis kaksen je to komfort proti navadnim kotlom.