PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Novogradnja uplinjevalni kotel?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V enakem položaju sem bil tudi sam ponudba peči ogromna informacij miljon vsak hvali svoje. Odločitev je bila uplinjevalni kotel kwb kar me ja pripričalo je da je monter oddaljen manj kot 10 km, v začetku ko nisi navajen je to dobrodošlo. Ogrevamo 150-200m2 vse talno, kopalnica lojtra. Gozd imamo svoj, poraba drv v kurilni sezoni brez fasade 10m celo leto. V hiši imamo toplotno črpalko za sanitarno vodo voden zrak da poleti hladimo pritličje. Letos naredili fasado stiropor simpor silber reflex 12.5cm, do sedaj pokuril dobre 3.5m drv. Drva so mešana največ smreka vrhovi od lubdarc bor, jasen, leska, bukev. Če se bi moral še enkrat odločit se bi isto ni mi žal enega evra za kurilnico ki je bila 12,000€ z subvencijo od eko sklada. Lokacija lj-okolica.lp
zdravapamet Napisal:Z Attakom je tako:

-Attack SLX 20 Profi =2.611,00 EUR
-Attack DPX 15 Lambda = 3.122,00 EUR (subvencija)
-Attack SLX 20 Lambda Touch = 3.794,00 EUR (subvencija)

Vse cene so z 9,5% DDV-jem in dostavo po celi Sloveniji (stranka razloženo).

To niso kotli ki bi jih opeval. Določen letnik (cca 3 leta nazaj) teh kotlov je imel serijsko napako in je počil kotel. Za kotle kupljene v Sloveniji so napako odpravili (zamenjali kotel) naši uvozniki.
Za tiste kupljene v tujini pa mora reklamacije reševati trgovec, ki je kotel prodal. V Sloveniji takega kotla ne morete reklamirati. To je dobro vedeti pred nakupom v tujini. Nobeden blef ne pomaga.

Moje mnenje. Včasih si nad Attakom prijetno presenečen. Če nima kakšne skrite napake ki čaka, po navadi deluje "zadovoljivo". Tako kot vsi kotli tega ranga.

Kar se pa tiče visokocenovnikov izberi Forilga. Odličen kotel. Tukaj možnosti šušmarjenja NI. Bo pa dolgo mir.

Za SLX z lambdo je recimo "OK cena".
SLX profi pa je dražji skoraj za 60% od cene na SK? Meni so ti pribitki k ceni nerazumljivi, če ne celo bolani! Razumel bi, če bi govorili o neki fitingih za par evrov, ne pa o stvari, ki stane v jurjih.

Pa brez zamere.
Hanzi Napisal:
Hanzi Napisal:Če boš vzel siop bi si ga nekoč rad ogledal Wink
Ker tud mene malo rajca
Ali pa bo že kak sid3 kaj skupaj zložil ali pa kdo drug. Za drobiž v primerjavi s siop in za drobtine v primerjavi z Attack
S sid3 sem ze govoril sva imela odprto. Zdaj pa zaenkrat ne bo lambde.
Jaz ne potrebujem lopute, ki se odpira na tipko, ampak krmiljenje izgorevanja. Loputo bom že na roko obrnil do takrat, ko bom imel lambdo. Upam Smile
Vidi se, da je sid3 to v veselje. Verjamem, da nas je nekaj, ki bi raje "dali 50€(citiram njega) pa da bi dal zlotano. Gledam na to malo drugače. On sedaj razvija in deli nasvete od katerih ne bo imel nič. Nekateri ne bodo zložili skupaj elementov, ker tega ne znamo in bi raje odšteli več, da bi on to naredil, ker drugače tudi mi ne bomo imeli od tega nič. On pa bi dobil nekaj denarja za "razvoj".

S strani siopa zaenkrat še nimam odgovora, ker če bom vzel krmilje za peč bom tudi vso preostalo regulacijo vzel tam. Saj sploh ne vem kaj potrebujem.

Ja se pa zagotovo strinjam, da je Siopova glede na "forumske" cene dražja, ampak jaz poznam edino sid3. Če še kdo razvija bi z veseljem vzel od forumaša, ker je tudi meni to malo izziva. HArdwersko pom poštimal, softver pa je kriza pri meni... V ekselu znam narediti stolpec da računa SUM, to je pa to Smile
Na siop poklici mislim da Petra. Jaz sem govoril z njim.
Zdravo.
Naj vsak kupi kotel po svoji presoji ter finacni plati. Tako kot sem ga jaz in mnogo drugih.
Nikoli nisem omenil da bom lambdo ponudil na krozniku, ter da je ne bom.
Pred slabim mesecem sem odlocil, da bom za ta forum zadevo tolk predelal in pretuhtal, da bi scasoma cim lazje spravil dostopno vsakemu ki ga zanima. Zaradi mnogih posameznikov ki se pretvarjajo se pac moram zavarovati ter biti previden.
Hotel bi v ljudeh razbiti mit lambde. Nisem materialist, delam za minimalca in sem vesel stem kar imam.

Lukesi:
Se opravicujem ce sem bil ne razumljiv. Ne ponujam krmilja ki bi s pomocjo tipke odpiral loputo. Tipke sluzijo za da dostop do menija kjer lahko spreminjas tdp, odstopanje tipala, vklop/izklop crpalke ali ventilatorja,..... Kot sem ti omenil ker kotli niso med seboj enaki je potreba dolocene parametre prilagoditi.

Se opravicujem avtorju rubrike, ter mu priporocam naj se odloci po zdravi pameti.

Lp
Mi smo se nekje septembra počasi začeli odločati za nov kotel zaradi dodatnih potreb po komfortu (v pričakovanju naraščaja in vsi vemo da mamica ko bo sama doma, ne bo imela časa nalagati vsako uro v ferotermco brez zalogovnika). Začelo se je z idejo z dograditviji zalogovnika k obstoječemu kotlu... nadeljevalo z ogledi razno raznih nizkocenovnih uplinjevalnih kotlov, attack, delta, atmos... no na koncu ze skoraj padla odločitev za centrometal, čeprav je kurišče tako, da sploh neveš kaj boš lahko not dal...
Na koncu pa smo se malo stegnili in vzeli Herz firestar 20 deluxe (z t-control regulacijo). Kurimo res šele od novembra, ampak zaenkrat res TOP, ni zal enega eura! Za uplinjaka se je pač treba stegnit... Sem iskal informacije o kotlih po netu in sedaj šele vidim kaj se splača kupit... Tisto kar ima najmanj tem in objav po forumih hehe, jah najmanj objav = najmanj težav
Pa izkoristek nima nobene veze, to ne igra vloge pri ceni... kotla ne odlikuje izkoristek in nobena lambda. Lahko predelaš yugota na elektronski vbrizg in lambdo sondo, pa te bo na koncu še vedno pustil na cesti takrat ko ga najbol rabiš...

Tako da če si pameten, ciljaj malo višje... herz, frolling, windhager, itd... Pri celotni ceni novogradnje je to procentualno kakšna razlika? Se da drugje kaj prišparat...
+1
SiD3 sem vesel tvojega komentarja in ničesar ne smetiš. Takšne konkretne, praktične primere in ideje človek rabi.

Kar se kotla tiče pa vidim, da je mnenje večine enako. Malo denarja, malo muzike. Domače dodelave in preživljanje prostega časa v kurilnici mi ne diši. Vsekakor pa spoštujem vse, ki to počnejo in s tem izobražujejo sebe in druge.

Zlabo hvala za komentar, sedaj ciljam višje.

V ožjem izboru so Kwb, Herz Firestar in Windhager Logwin. Cca. 20-25kW. Pri teh bo sedaj odločilna cena. Če ima kdo kontakt, pri katerem je dobil resen popust se priporočam.

Zaenkrat hvala vsem, poročam kaj sem kupil.

Lp
Peter
Jaz sem se odločil za herz biocontrol 18kW s 1500L zalogovnikom. Sem tudi razmišljal o frolingu in KWBju, ampak sem se na koncu nekako najbolje dogovoril za komplet kurilnico z prodajalcem/monterjem herza. Peč dela super in če lepo zložiš notri bukova polena zdrži cca 5-6 ur, saj ima samo 92L nalagalni prostor.
Sam se tudi odločam o tem. Ali Valher UPX, ali kaj boljšega ali pa kar TČ. Vprašanje če za tistih cca 7m2 drv res potrebujem tako peč.

Kakšne ste kaj dobili cene kotlov v ponudbah?
Lahko posredujete konkretne cene samo kotlov?

Hvala...
No sam sem se zanimal za ETA SH 20, cena cca 8300 eur (že upoštevani popusti in 9.5%ddv), nič upoštevanih subvencij.

komplet (EKO paket ETA) cca. 8300eur.
- Kotel ETA SH 20 z
- Sklop za varovanje povratka
- Zalogovnik 2x 1000L (ne original ETA)
- ETA Tropotni elektromotorna preklopna pipa za kotel SH 20
- Dostava in montaža kotla, prvi zagon s poiskusnim delovanjem, prvo kurjenje, navodila v slovenskem jeziku.

Za Valherja UPX3 imam ceno cca. 4060 eur z že odbitim popustom in DDVjem (9.5%)
temp Napisal:Sam se tudi odločam o tem. Ali Valher UPX, ali kaj boljšega ali pa kar TČ. Vprašanje če za tistih cca 7m2 drv res potrebujem tako peč.

Kakšne ste kaj dobili cene kotlov v ponudbah?
Če nisi navajen drv, ne maras dela in svinjarije z njimi, potem svetujemo tč.
A sedaj porabis 7m3 ? V kakšni peči?
@Erzar28: ali ste nakup navadne peči upoštevali, glede na lasten gozd? Zadeva je namreč finančno nenormalno različna. Sam sem se odločil za nakup cenejše kurilnice ter izdelavo debele fasade. Namreč 8 jurjev je debela fasada 220m2 ne pa ena peč. Samo v premislek.
Živijo,
Imam lasten velik gozd tako, da tam ni stroška. Mi je pa v veliko veselje, kar sem najbrž dobil v genih, delati v gozdu. Ni lepšega kot na sončno jutro oditi na 1500m, kjer imam enega od gozdov, se usesti na mah in opazovati meglo v dolini.

Bilo je tudi razmišljanje o TČ, vendar imam drva zastonj. Edina TČ bo za sanitarno vodo v prehodnih obdobjih.

Lp
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi