8.1.2017 ob 23:01
Potrebujem nasvet oz predloge pri izbiri velikosti,ter sami izbiri TČ zrak-voda za ogrevanje.
Tik ob reki- višja vlaga.
TČ bi stala na S stani ob hiši vedno v senci.
Objekt:
3 nadstropna hiša nekje iz 1970 (1m v zemlji pritličje,1 nadstropje, mansarda)
hiša 11x8m 90m2, ogrevalne površine nekje 200m2 neto ker se v pritličju ne ogreva shramba, ter soba z razno kramo.
hiše se drži tudi neogravana garaža.
Hiša je grajena iz betonskih blokov, cokel neizoliran, fasada z 5cm siporexa, navzdol neizolirano.
Podstrešje izolirano z 20-30cm steklene volne.
Hiša ima tudi okno v stopnišču iz steklenih prizm ki se razteza po višini celotnega hodnika.
Okna PVC aleia termopan stare nekje 10-15let
Ogrevano z 14 radiatorji en ogrevalni krog, kopalinci v obeh nadstropjih imajo talno vezano na rücklauf.
Radijatorji korado tip 22.
V planu je še menjava 4 radijatorjev ki se bodo tudi predimenzionirali.
Trenutno ogrevamo na kurilno olje s pečjo buderus logamatic g115.
Poraba lanske sezone ni ravno primerna za ocenjevanje izgub saj se je ogrevalo le po urniku od 15.00-22.00 - preostanek dneva izklopljeno
Do jutra se je hiša ohladila na 17.5° - poraba 1900L olja
Letos decembra sem preklopil na režim ogrevanja dnevni 21° (15.00-22.00) ter nočni 19.5°.
Poraba od sredine oktobra do danes okrog 900L. (samo december 430L)
Trenutno zunaj -8 v radijatorjih nekje 41° za temperaturo 21°
SV -se ogreva na ločeno toplotno (5kwh na dan)
Ker se mi zdi da imamo precej zahteven objekt za ogrevanje me zanima kakšna moč toplotne črpalke bi bila primerna?
Z samo znamko TČ nisem omejen gledam vse od gorenja, fujitsu do nibe ivt buderus thermia ... uglavnem kaj bi mi priporočali za takšen objekt.
Iščem neko Dobro price/performance zadevo.
Lahko tudi kakšno ponudbo na ZS (@sassapo,@telmos, in ostali monterji tu gori
)
TČ se planira v povezavi z obstoječim kotlom na zalogovniku nekje od 300-500L .
LP
Luka
Tik ob reki- višja vlaga.
TČ bi stala na S stani ob hiši vedno v senci.
Objekt:
3 nadstropna hiša nekje iz 1970 (1m v zemlji pritličje,1 nadstropje, mansarda)
hiša 11x8m 90m2, ogrevalne površine nekje 200m2 neto ker se v pritličju ne ogreva shramba, ter soba z razno kramo.
hiše se drži tudi neogravana garaža.
Hiša je grajena iz betonskih blokov, cokel neizoliran, fasada z 5cm siporexa, navzdol neizolirano.
Podstrešje izolirano z 20-30cm steklene volne.
Hiša ima tudi okno v stopnišču iz steklenih prizm ki se razteza po višini celotnega hodnika.
Okna PVC aleia termopan stare nekje 10-15let
Ogrevano z 14 radiatorji en ogrevalni krog, kopalinci v obeh nadstropjih imajo talno vezano na rücklauf.
Radijatorji korado tip 22.
V planu je še menjava 4 radijatorjev ki se bodo tudi predimenzionirali.
Trenutno ogrevamo na kurilno olje s pečjo buderus logamatic g115.
Poraba lanske sezone ni ravno primerna za ocenjevanje izgub saj se je ogrevalo le po urniku od 15.00-22.00 - preostanek dneva izklopljeno
Do jutra se je hiša ohladila na 17.5° - poraba 1900L olja
Letos decembra sem preklopil na režim ogrevanja dnevni 21° (15.00-22.00) ter nočni 19.5°.
Poraba od sredine oktobra do danes okrog 900L. (samo december 430L)
Trenutno zunaj -8 v radijatorjih nekje 41° za temperaturo 21°
SV -se ogreva na ločeno toplotno (5kwh na dan)
Ker se mi zdi da imamo precej zahteven objekt za ogrevanje me zanima kakšna moč toplotne črpalke bi bila primerna?
Z samo znamko TČ nisem omejen gledam vse od gorenja, fujitsu do nibe ivt buderus thermia ... uglavnem kaj bi mi priporočali za takšen objekt.
Iščem neko Dobro price/performance zadevo.
Lahko tudi kakšno ponudbo na ZS (@sassapo,@telmos, in ostali monterji tu gori
)TČ se planira v povezavi z obstoječim kotlom na zalogovniku nekje od 300-500L .
LP
Luka

hock: a ti montiraš take "dvanajstke" ki počepnejo pri -2 :?:

torej... :?: