Sivka Napisal:Asator: ko te berem v tej temi si mislim: človek, kaj ti je bilo tisti dan, ko si nabavil IR panele? Ti je padla opeka na glavo? Nisi nič bral tega foruma? Zakaj nisi raje nabavil navadnih kaloriferjev, če se ti je tako mudilo?
Upam, da boš pri naslednji investiciji vsaj malo premislil, kaj delaš.
Sicer pa, kaj me briga, denar je tvoj!
Sem se pa z sosedom pred kakim tednom pogovarjala o IR panelih. Je tudi njemu eden hotel prodati to zadevo in ga je že prepričal v njih. Sem ga zelo ognjevito prepričevala naj tega ne dela in tudi zakaj ne. Bomo videli če sem ga prepričala.
kucin Napisal:Jaz sem jih vrnil , k sreči mi je prodajalec vrnil tudi denar saj je bil tak dogovor če ne bomo zadovoljni.Po dveh tednih sem odmontiral, spakiral in adijo.Zakaj? Ker enostavno niso dovolj pogreli.Termostat se skoraj ni izklapljal, nas pa je zeblo.Klima je še vedno zakon!
Sivka, nihče od vas ne pozna objekta v katerem sem in kako dolgo bom v njem... Že tretjič povem, da so bili ir paneli poleg kamina najprimernejša, najhitrejša, najcenejša, najpreprostejša rešitev (pa čeprav morda le na kratki rok) in to lahko potrdim. Kaj ni najpomembnejše, da je toplo? In toplo je! Verjemi, da sem imel doma en kup ponudb za čisto vse možne načine ogrevanja, ampak večina jih v mojem primeru ni bila primernih. Ne mislim razlagat zakaj ne toplotna, zakaj ne kanalska klima, klasična peč...imam razloge zakaj sem to nabavil. In ni razlog vsega tega le to, da so me napizdili. Sam sem se po tehtnem razmisleku odločil, da nabavim panele, ker me je naprav kamina takrat basal čas in prostor kam naj skladiščim pelete. Jezi me le to, da pri Ekosenu napizdujejo glede porabe. Pač težko prebavljam ljudi, ki lažejo samo zato, da bi nekaj prodali. Pač povej, da se luksus plača in je to to. Ker, če bi poznal vsaj približno porabo bi na koncu nabavil kamin in se do takrat grel s kaloriferji. Pa tudi to ne pomeni, da bi se na koncu pravilno odločil. Mam kolega, ki se nonstop pritožuje čez peč na drva, problemi s tem in onim, a nihče mu ne ugotovi kaj je narobe. Je bil pri meni in je zagotovo prepričan, da bo nabavil te panele, čeprav sem mu povedal točno tako, kot sem zadevo predstavil tukaj na forumu. Pač ni vedno vse v finančni porabi energenta skozi kurilno sezono.

Morda bom kasneje zadovoljen, ko bom izoliral hišo, čeprav se zavedam, da bi s kakšnim drugim ogrevanjem verjetno dosti bolj prišparal. Kot sem rekel, ko bom izoliral hišo bom mogoče še nabavil kamin, da malo znižam porabo. Drugače pa vsak ima možnost, da jih vrne v roku dveh let, če z njimi ni zadovoljen. Tak da, ni mi ravno padla opeka na glavo.
Z razliko od Kucina meni paneli grejejo dovolj. Že res, da imam v vsakem prostoru dva panela povprečne moči skupno 1,5kw na prostor, ampak grejejo.

Še dodato pa me ogrejejo ob položnici, če se malo pohecam.