Objave: 1502
Teme: 4
Ocena:
1
Aleš, nimam pojma o s(t)piroporju .... o EPS mogoče med drugim toliko, da vem da mora zoper gorljivost vsebovat zdravju škodljivo snov.
Ampak logika mi ni dopuščala sprejet tvoje trditve, ker se mi sliši, kot če bi rekel, da poznaš enga fasaderja, ki teče na 100 m sekundo hitreje od Usiana Bolta (ja zakwa pa pol dela za jurja na mesec, če bi lahko služil s tekom milijon na mesec?) in sem šel pogledat na strani proizvajalca.
Če drži podatek λ: 0,032 W/mK za grafitnega ter λ: 0,039 W/mK za belega in ker obvladam osnovnošolsko matematiko za pozitivno oceno, znam izračunat, da tukaj nabijaš ti.
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Asator: ko te berem v tej temi si mislim: človek, kaj ti je bilo tisti dan, ko si nabavil IR panele? Ti je padla opeka na glavo? Nisi nič bral tega foruma? Zakaj nisi raje nabavil navadnih kaloriferjev, če se ti je tako mudilo?
Upam, da boš pri naslednji investiciji vsaj malo premislil, kaj delaš.
Sicer pa, kaj me briga, denar je tvoj!
Sem se pa z sosedom pred kakim tednom pogovarjala o IR panelih. Je tudi njemu eden hotel prodati to zadevo in ga je že prepričal v njih. Sem ga zelo ognjevito prepričevala naj tega ne dela in tudi zakaj ne. Bomo videli če sem ga prepričala.
Objave: 145
Teme: 1
Ocena:
0
Jaz sem jih vrnil , k sreči mi je prodajalec vrnil tudi denar saj je bil tak dogovor če ne bomo zadovoljni.Po dveh tednih sem odmontiral, spakiral in adijo.Zakaj? Ker enostavno niso dovolj pogreli.Termostat se skoraj ni izklapljal, nas pa je zeblo.Klima je še vedno zakon!
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Ne boš verjel, samo ta barva res deluje. So šalabajzerji delali fasado, pa je toplotni most preko preklade pri oknu. Se je nabirala plesen.
Prebarval s to barvo. Vendar sem jo napacal na debelo, vsaj 3 mm (izgled je v redu, ker sem dal veliko plasti). Po moje x10 debeline, kar priporočajo.
Če položiš roko na to prebarvano površino, je ta takoj topla na otip, podobno kot stiropor. Zid zraven, pa odvaja toploto roke. Tudi plesni ni več.
Objave: 5075
Teme: 13
Ocena:
-13
Za plesen verjamem... Vendar 15-20% na ogrevanju ?!
Ne boš verjel jaz mam pri tej podobno izkušnjo[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")jubunichr("46")si/fasadni-sistemi-energetske-resitve/dekorativni-ometi/jubizol-kulirplast-18-premium[/url] , napram navadnemu apnenemu premazu :wink:
Ne me linčat , če slučajno nimam občutka :mrgreen:
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Asator, zakaj ne pustiš klime, da dela non/stop?
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Okoli 15% do 18% manj (koliko je 33 manj od 40, koliko je 33 manj od 39)
Lahko bi rekli tudi da rabiš za cca 20% fasadnega belega EPS več , kot če daš grafitni za isti učinek.