6.1.2017 ob 14:21
csamo001 Napisal:In kaj bi pol priporočil onim v Šoštanju?Dobro izkoristite toplo vodo :wink:
csamo001 Napisal:In kaj bi pol priporočil onim v Šoštanju?Dobro izkoristite toplo vodo :wink:
Energetik81 Napisal:Zakaj je zrak vse slabši? Zaradi draženja kurilca, ko folk prehaja nazaj na kurjenje z drvmi in forsiranja biomase! Pa še zaradi forsiranja dizlov. Ne pa zaradi TČ.Folk prejaha in kuri ogromno z 30-45 let starimi kotli, kjer je fi dimnika tudi po 200-230 mm, na podeželju pri mamcah je 90% šporhajtov in krušnih peči, vse našteto nima nobene povezave z sodobnimi sistemi na biomaso.
alanford Napisal:Še vedno so lastna pljuča (življenja) manj vredna od cekinov v žepu. Ko jih je treba zamenjati, pa v jok in na drevo (bolje rečeno v jamo).Upam, da je tole sarkastično, v stilu tistega, "Kdor nima za kruh, naj je potico"!
alanford Napisal:Ja, sarkastično. Vendar je v vsakem sarkazmu tudi nekaj resnice. To potrjujejo vsi kadilci. In predvsem tisti, ki kao nimajo za kruh, za čik pa. Pa naj mi kadilci prosim ne zamerijo. Želim jim vse dobro. In krivi (v celoti) niso sami. Kajenje je sestavni del družbe. Družba to podpira. Podpirajo lobiji in podpira država, ki venomer tehta med prihodkom in stroški zdravljenja. Boli nekaj lobije, državo in družbo za zdravje posameznika. Važno, da se denar vrti (sarkastično). Kadilci so (smo) takorekoč zavedeni. Pa naj si ti priznamo ali ne.Se NE strinjam. Bemtica. Včeraj sem bil cel dan na prepihanem Sljemenu, dobil novega prjatla in z njim za družbo po dolgem času enga skadil :oops:
pentax Napisal:Pošteno napisano Asator. Nekako razumem da gre za novogradnjo in da zaradi prepričanja v IR panele niste dali v fazi gradnje v tlake cevi za talno gretje ali pred pripravili hišo za kakršen drugi backup? uffff. Kolikšen letni strošek so vam pa obljubili pri temu prodajalcu? Višina investicije v IR panele, kvadratura hiše?
Na mojo srečo so mi 1.1. pri obstoječem ponudniku znižali kwh kot stalni stranki. allagas Napisal:lahko pripišeš še porabo elektrike in kvadraturo hiše?
sam sem na 2,5eur/m2 s tč.
Energetik81 Napisal:@Asator: dejansko si opisal točno to, kar pravi fizika in kar smo nekateri že prej pisali.
Ti pa samo dobro izoliraj bajto in strošek ti bo strmoglavil. Ne šparat, daj na fasado vsaj 22cm grafita. Pa bodo tudi paneli postali OK, imel boš pač električno gretje.
Ampak 22cm grafita? Je smiselno toliko glede na ceno/prihranek? Načeloma mi vsi priporočajo med 12-15 in še to navadnega. sašo65 Napisal:Asator Napisal:Če imate kakšno vprašanje vam z veseljem pomagam...samo me zanima, ko bo izolacija bajte in recimo strošek gretja prepoloviš, boš zadovoljen?