8.12.2016 ob 20:37
Te pa tak ni problema. Kaj pa glede tč?
iharb1 Napisal:A če je veni -6 bo po 10 min zracenju ista temperaturaZračenje je 3 - 4 minute okna na prepih, zapreš in je to - to.
iharb1 Napisal:Te pa tak ni problema. Kaj pa glede tč?
iharb1 Napisal:Skrbi me še potem tudi glede zračenja, če pozimi za 15min prezracim stanovanje se shladi in potem preden mi talno spet zagreje bo rablo celi dan. A pride kaki lokalni rekuperator v poštev?
vincent Napisal:iharb1 Napisal:Skrbi me še potem tudi glede zračenja, če pozimi za 15min prezracim stanovanje se shladi in potem preden mi talno spet zagreje bo rablo celi dan. A pride kaki lokalni rekuperator v poštev?
Smisel zračenja je izmenjava zraka. Torej dva do trikrat dnevno vsa okna odprta za dve do tri minute.
timi11 Napisal:A ste vsi doma da lahko 3x dnevno zračite? A ne bi kak rekuperator vgradil. Aja je treba šparat. :mrgreen:
timi11 Napisal:A ste vsi doma da lahko 3x dnevno zračite? A ne bi kak rekuperator vgradil. Aja je treba šparat. :mrgreen:Ko se zbudiš, prvič prezračiš, ko prideš iz službe,drugič , pred spanjem , tretič.
timi11 Napisal:Če imaš vse tako porihtano imaš verjetno narejen katalog dnevnih opravil,ker do večera že pozabiš kaj si počel zjutraj.Kako boš pozabil, če si zjutraj zračil? Pa tudi če pozabiš, saj zavohaš ali pa vidiš na vlagomeru, da je potrebno prezračit. Sploh v tem mrazu je preluftano v minuti, odpreš 1 okno spodaj, 2 zgoraj in potegne čez kot v dimniku. Tudi mi prakticiramo zjutraj, po službi, po kopanju oz. pred spanjem. Seveda je prej potrebna kontrola z nosom, če je zrak zunaj užiten. :lol: