PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Solarna elektrika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne vem kaj bi od tega zares imeli, razen nervoze, če si res polovil poceni štrom. Razen gretja SV, mi ne pade na pamet kaj bi še lahko napajal s pametnimi tarifami. Zimskega sonca pa je itak samo za vzorec.
Mislim, da v primeru avtomatskega delovanja in garancije dobavitelja, da bo ta tarifa na voljo nek določen delež časa (toliko kot MT skozi dva dni npr.) ne bi bilo sivih las. Imaš pa prav, da je ta princip bolj uporaben tam, kjer imajo veter in je to pozimi uporabno za ogrevanje.
Nemčija, Danska, VB...
Bojim se, da gre ta zadeva bolj v smer, kot jo je ponujal El. Ljubljana, da so te z SMS-om obvestili par dni vnaprej kdaj bo odprto okno s poceni elektriko.
Kaj dosti ne moreš narediti v uri ali dveh, sploh energetsko zahtevnega.
Kot vsako tako tržno novotarijo, jo bodo predstavili kot razvoj, pametne glave bodo razvile aplikacije za lovljenje ugodnih tarif, ljudje bodo kupili stroje, ki bodo sledili tarifam in na koncu šteli prihranke v centih.
Mogoče je pametno obrniti optiko in razmišljati z vidika prodajalca EE: če zdaj zasluži s prodajo na leto, ne vem, 100 mio.€, jih bo s pametnim omrežjem hotel zaslužiti 10 mio. več. Ne manj.
To je edino izvedljivo, če bi delovalo vse avtomatsko
- zvečer ob 8h vklopim pomivalca/sušilca/poljubni stroj in me briga kdaj pomije samo, da je do naslednjega dne. Torej ko vklopiš nek stroj bi samo vnesel časovni zamik.
- za 300 l bojler me tudi malo briga kdaj ga segreje
- TČ na talnem lahko dela samo par najbolj ugodnih ur dnevno
- električni avto z dovolj veliko baterijo (recimo 400 km)

Če to ni avtomatsko si pa ne predstavljam, da bi lovil te cente ročno, pa tudi ni nekega smisla da bi za vsako ceno lovil te nizke cene, pač enkrat ujameš drugič ne, nekaj bi bilo.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi