Objave: 1168
Teme: 7
Ocena:
1
Da se še jaz pridružim debati. V kratkem pridejo polagat vinil v mansardi im izvajalec želi imeti ogret estrih. Ker hiša še ni izolirana, ne vidim potrebe, da bi takrat ogrevali tudi pritličje. Je dovolj, da se samo zaprejo veje talnega v omarici ali je treba še kje drugje kaj nastavljati?
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Toliko, da jih lahko odviješ, to je dober cm, nato se jih pa že lahko nagne naprej in dokončno izvleče. Dolgi so morda 8cm, malo več zunaj, manj notri, pišem po par let starem spominu. Ključ v roke in enega odvij, pa boš videl. Več placa rabiš pri ventilih, kamor lahko daš pogone za električno odpiranje vej, 10cm bi moralo biti zadosti.
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Da se jaz nekaj vprasam, na talnem imam razdelilec giacomini; ali ima kdo tak primer, ki meni ni cisto logicen. Imam 10 vej, na osmih je kaze pretok okrog 2 litra, na prvi kaze skoraj 3, na drugi pa okrog 2,5. Kar meni pri tem ni logicno je to, da sta prvi dve veji tudi najdaljsi, a pretok pa kao najvecji. Na prvi veji je 95 metrov cevi, na 11,2 kvadrata, cetrta veja je recimo najbrajsa, samo 60 metrov, pretok pa liter manjsi.
Vse veje so do konca odprte.
Meni se zdi da ti indikatorji pretoka niso najbolj tocni. Tudi ce merim temperaturo ploscic so na prvi zanki hladnejse, kar je logicno, ce je dalsa pa vecji prostor pokriva, logicen mi ni pretok, ki ga kaze loncek.
Ocena:
3
Brez kake hude pogruntavščine s kakimi mlinčki, ki bi mešali vodo, je to izvedljivo samo s pomočjo radiatorja, ki ohlaja vodo, predno gre v ventil in naprej v talno.
Objave: 1048
Teme: 9
Ocena:
0
Nimam nobenega radiatorja, le talno
Ocena:
3
Ne se hecat, kakšno peč pa imaš in kakšno regulacijo?
Edino logično je, da imaš ventil kot varovalo, če se s pečjo kaj zgodi, torej napaka je v peči ali glavi montažerja.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Ko je ogrevalna voda npr 50°C, rabiš pač mešalni ventil, ki ti samo del te vroče vode zraven k povratni iz talnega zameša. Poleg paše seveda motorni pogon in regulacija, npr FIRŠT: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instal.si/index.php?id=8713">http://www.instal.si/index.php?id=8713</a><!-- m -->
Ocena:
3
Preden lahko kaj takega svetuješ, rabiš vedeti za kako peč gre, nizkotemperaturne navedenega ne rabijo
Objave: 1048
Teme: 9
Ocena:
0
Peč je na KO ,dela 24/7, vezava je peč pumpa,nato bojler 120l in še talno na vhodu v talno je venitl od elbe 20-42st, in to je to. Nič komplikacij,ampak ne dela. Ta teden pridejo pogledat in nekaj popravit. Bomo vidli kaj pa kako
Trenutni izgovori so prešvoh črpalka ter zrak v sistemu. Črpalka 3 hitrosti, znam le da 1stopnja 7 W 2 stopnja 33W 3stopnja 50W je pa frekvenčna W so pribljižni. Imam pa cca 350m cevi vse skupaj
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Če bi prilepil kako sliko povezav v kurilnici in razdelilcih, bi morda tudi kaj ugotovili....
Tako pa samo ugibamo......
Ocena:
3
Valjda da so ti dali kondenzacijsko peč, ki mora obratovati pod recimo 42°C.
Pempo in pretoke na razdelilcu navij na čim več, da ti bo talno uspelo odvesti vso toploto. Avtomstika pa naj peč izklopi ko pride do recimo 40, vklopi pa se na vremensko regulacijo glede na temperaturo vode iz talnega ali tudi dvižni vod, itak je to isto, ko peč ne deluje. Za bojler pa rabiš preklopni ventil in dvig temperature peči.
Slikca bi bila krasna