PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Obtocna crpalka pri peči, problem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pa še presneto prav imaš. Sedaj bo treba narediti le še spravo. Nič ne rečem. In priznam, tudi meni katerikrat poči živec.
Je pa zdrava pamet, kot kaže v tejle temi zaključil svoje komentarje, čeprav je kakšno (moje) vprašanje še vedno ostalo brez odgovora. Verjetno je bilo "pretežko".
Saj tudi meni ne odgovroi v sosednji temi, kjer ga sprašujem zakaj je taka razlika v temperaturah zalogovnika, če vrne povratek na dno.

KLjub temu da vroč povratek vrne na hladno dno, se le to po njegovih cifrah še dodatno ohlaja. To se mi ne zdi ravno v skaldu z zdravo pametjo.
Verjetno zato, ker si predaleč - za Marsom.
Ker se že tako fino prepucavate in hvalite kdo je boljši štromar in "kdo ima večjega", sem se spomnil na eno temo, katere z arbajterjem nisva nikoli zaključila, oziroma on je nehal odgovarjati :lol:
Ker se mi vseno zdi pomembno glede na to, da se nekdo začne ven metati z referencami od Moskve do Pariza, jo pripenjam... Malo za razvedrilo za tiste ki poznate osnove trifaznih sistemov in trifaznih motorjev...
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=6&t=63640[/url]
Citat:Arbajter, če ne razumeš in ne vidiš prednosti ti jaz ne morem pomagati.
Če te vezave ni v nobeni shemi na svetu je to dobro zame. Ko bo narisana prva shema po moje boš vedel kdo je njen avtor.
Ali jo boš takrat pripisal znanju nekoga drugega ?
Tak pa spet nisem. Ko bo tvoja shema regularna, vrisana kot priznana pri proizvajalcih teh sistemov, se bom definitivno spomnil nate in si mislil najmanj: smo imeli tule na forumu enega norca, kapo dol, prav je imel. Tudi glede avtorstva. Patentiraj zadevo. Do takrat pa moramo biti v tistih butastih okvirjih in kalupih, če hočemo da nam tisto po projektih izvedeno delo priznajo kot "pravilno izvedeno". Je tako? In ker (morebiti) nekoč tvoja vezava tudi bo priznana, ti bom takrat dal prav tudi glede tvojih "okvirjev in razmišljanja" (čeprav ti dam glede tega prav že sedaj - samo že spet - držati se moramo zapovedanega). Mislim pa da bo kar nekaj Krke izteklo iz jame v strugo, preden se bo to zgodilo. Kak kubik zagotovo, morda celo kubik in pol.
ZP
Veš kje sem naredil največjo napako?
Da imam 30 kw peč, s katero se upam ogrevati skoraj pol vasi (1000m2 v izoliranih hišah. Tako pa imam slabih 500 ur letno na njej. Vzel sem pa tako močno zaradi dolžine kurišča. Danes do kosila smo prerezali in zložili za dobro sezono drv.

Ko bodo začeli delat 10 kw peči in bodo imele velikost kurišča, kot jih imajo sedanje, jo bom takoj kupil (ko bo sedanja crknila, ali pa če jo bom prodal za nek pameten denar) .
Tako pa sedanja peč v petih urah segreje zalogonik na polno. Ker pa to bolj poredko delam (v prehodnih obdobjih (temperature nad 5c) kadar butam zalogovnik za dva ali pa celo tri dni) gori običajno 3-4 ure dnevno (kadar kurim vsak dan, kot se sedanje temperature okoli 0.
1 2 3 4
Iskanje po temi