PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Obtocna crpalka pri peči, problem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav. Pri peci na drva imam obtocno crpalko ki je vezana na regulacijo dviga povratka z tripotnim ventilom. Za pecjo imam zalogovnik, vmes pa izvod za ogrevanje hise. Problem nastane, ko so na hisnem kotlovnem razdelilcu vse crpalka ugasnjene ( bojler, radijatorji, talno), mi crpalka pri peci tisi vroco vodo v bojler oz radiatorje. V talno ne, ker imam mesalni ventil. Probal sem znizat pretok crpalke, pa je isto. Temp v bojlerju mi naraste iz zeljenih 50st na 65 in vec.
Zelo uporaben bi bil podatek na katero regulacijo je vezana obtočna črpalka....
A za radiatorje pa nimaš mešalnega?
Imam tudi sam tako narejeno, samo da so radiatorji preko mešalnega termostatskega ventila in ne greje radiatorjev.
Radiatorji imajo svojo črpalko predvidevam?
Kaj pa pravi mojster ki.ti je delal kotlovnico?
Regulacija je seltronova, wdc20.
Za bojler in radiator nimam mesalnega. Zato pa ko se crpalki od teh dveh vej ustavita, crpalka pri peci, ki je 20m stran, tisci vodo v bojler in radiator. Vse sem delal sam, po nacrtu.
Zanimivo da ti kljub uporu črpalke in kakšnega nepovratnega ventila vodo porine v radiatorje namesto direkt v zalogovnik kjer nimaš nobenega upora.
Vse je narrjeno po peesu, z nepovratnimi tudi. Raje tisci vodo 20m stran kot pa v zalogovnik ki je poleg peci
nepravilna vezava!!!

pri pravilni vezavi se to nemore zgodit
WDC shema ?
Nobene veze ne vidim v povezavi z regulacijo. Ce crpalka od bojlerja ugasne, nebi smela druga crpalka cez njo tiscat vroce vode v bojler.
Shema je 407
Hm, pa je to sigurno 407?
Mhm
1 direktbi radiatorski krog, 1 mesalni krog za talno, 1 direktni krog za bojler. Crpalka pri peci ni vezana na ta wdc ki krmili te tri dvizne vode.
Potem je težava v hidravlični povezavi, očitno je na strani zalogovnika preveč upora - oviranja in se kroženje odvija po daljši poti v sistem ogrevanja. Kakšen polodprt ventil ali kaj podobnega mogoče?
Shema ali slika vezave bi lažje razkrila težavo.
Lahko gre tudi za kakšno blokirano nepovratno loputo, če je seveda vgrajena v povezavi.
1 2 3 4
Iskanje po temi