Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Pa tudi takrat ni bil čas za akuje, ampak samo za celice in odkup po subvencionirani ceni
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Hotel sem namigniti tisto o definiciji uspešnega moškega: to je tisti ki zasluži več, kot žena zapravi. Zdaj po pa ženski plaz. Dobro, dobro, saj ne moremo brez vas.
Ocena:
14
Jaz tudi, vici o moških in ženskah pa tudi niso kar tako. Je sem ter tja tudi kaj resnice v njih.
Ocena:
14
V nadaljevanju tistega uspešnega moškega je pa še uspešna ženska. To je pa tista, ki takega deca najde.
Mi je moja povedala še enega njihovega:
Если нет, купил бы, если есть, убил бы.
V prevodu:
Če jo mimaš, bi jo kupil, če jo maš bi jo pa fental.
Zanimivo, kako imajo razni narodi isti pregovor okrog tega.
Bo že nekaj na tem. Potem pa bodi pameten, če si lahko. :lol:
Objave: 363
Teme: 1
Ocena:
0
Se je karkoli pri izračunu spremenilo, da sedaj še gen-i ponuja sončne elektrarne?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gen-isonce.si/">http://www.gen-isonce.si/</a><!-- m -->
Ocena:
8
En tak preblisk je imel gen-i že (pred?)lani. Sem izračunal da niti v 15 letih ne dobim povrnjen strošek . Pa bi ga financiral s prihranki in ne krediti.
Ko bo elektrika drazja, pa .....
Da o tem da država postavlja vedno nove pogoje (davke, izobrazevanja....)lastnikom malih elektrarn ne pišem. Ničesar seveda ni zastonj.
Pa še lokacija ni ravno najboljša. (Kar nekaj megle). Imam v glavi neko sončno lokacijo kjer bi lahko postavil nekaj 100m2 direkt na teren (bi vzel v najem parcelo oziroma kako drugače se zmenil z lastnikom)
Samo če je omrežje v tistih hribih dovolj močno da prenese tako elektrarno. Sonca je precej več kot v dolini ob Savi.
Objave: 40
Teme: 1
Ocena:
0
Brez priklopa na električno omrežje bi naredil tako:
Gretje prostorov, vode in kuhanje na drva, kadar so viški elektrike kuhanje na indukcijo, gretje vode in prostorov na elektriko.
Za solarni sistem rabiš sončne celice, razsmernik, akumulator in obvezno agregat.
Agregat se uporablja:
1. Polnjenje akumulatorja ko je premalo Sonca
2. Za vzdrževanje ko nekaj popravljaš
3. Okvara sistema
Poleti kuhaš na indukcijo in greješ vodo s bojlerjem.
Pozimi kuhaš tudi na drva in vodo greješ na drva, tudi pomivalni lahko priklopiš na toplo vodo in varčuješ s elektriko.
Drva lahko zamenjaš tudi s kakšnim drugim energentom .
Ocena:
8
In ta sistem te zaenkrat pride n x dražje kot priklop na elektriko.