Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Tako mora biti. Če ne špricne je treba ekspan. posodo napumpat, če še takrat ne šricen, je počil meh.
Objave: 35
Ocena:
0
Moj majster pa pravi, da niti slučajno ne bi smelo špricnit, da bi moral pihat zrak in da je "dušo spustila", torej da je počila membrana.
Torej?
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
To je varnostni ventil, mojster verjetno misli ventil, ki je na spodnji strani ekspanzijske.
Ocena:
0
Res, je, pregledala sva še spodnjega in tudi ven pride voda...
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Če na spodnjem delu ekspanzijske (avtomobilski ventil za zračnico) ob pritisku priteče voda je počila membrana in je zato ekspanzijska šla v "večna lovišča".
Ocena:
0
Ok, upam da bo to rešitev težave... Mojster je tudi dejal, da je bila že v startu premajhna ekspanzijska (110l), glede na zalogovnik (750l) in vse radiatorje (25)., tako da bo sedaj instaliral večjo (cca. 15 % vse vode v sistemu).
samo, kot laik se vprašam, če je zanič ekspanzijska, zakaj pa je tlak notri kao izpraven?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Zamenjava ekspanzijske (nujna in potrebna), ne bo rešila tvojih problemov s cirkulacijo.
Kot vidim na priloženi sliki, imaš 1,4 bar tlaka v sistemu in to je dovolj za 14 m višinske razlike med ekspanzijsko in najvišjo točko ogrevalnega sistema.
Toliko pa menda nimaš?
Ocena:
0
Tako je, pri čemer je sedaj večina še zaprta, oz. na 1, ali 2.
Popolnoma odprte radiatorje imam samo spodaj, pri nas.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
In nova ekspanzija ti ne bo odpravila problemov s toplimi radiatorji v garazi. Da ne bos potem razocaran.
Ocena:
0
Sranje, pa sem se že veselil, da je to vzrok.
Povem vam, da odzračujem kot nor, pa nič bolje.
Res pa je tudi, da sem veliko v službi, tako da se k delu lahko po večini spravim šele zvečer.
No, upam, da bo mojster za peč imel kak nasvet.
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Še vedno pa nismo dočakali dobrih fotk kurilnice in radiatorjev, da bi morda opazili kakšen banalen vzrok npr. napačno vezavo...
Ocena:
0
Se opravičujem, veliko sem v službi, bom poslikal takoj, ko bo možno. Hvala za vso pripravljenost pomagati.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Kolikšni so premeri ogrevalnih cevi na nezadostno ogrevanem ogrevalnem krogu ?
Kako je monter povezal te nove radiatorje (enocevno ali je narejen razdelilec in gre do vsakega radiatorja posebej dovod in odvod toplote) ?
Je hidravlično uravnoteženje sistema bilo izvedeno ?