PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Velik problem s centralnim gretjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hanzi sej ni zunaj -15.
Najprej prekontroliraj ali ti gre vroča voda po ceveh naprej proti radiatorjem.

Sicer ne vem ali si že napisal kako imaš izvedeno regulacijo. Če imaš vklopljeno vremensko regulacijo je čisto možno da bojo radiatorji le mlačni, ker je zunaj 10 stopinj..
Oba imata prav, vendar pec bi morala iti na recimo 70, razen ce ima s kotlovskim termostatom nastavljeno off na 50 recimo.
Update:

spuščamo vodo iz radiatorjev, pa ne pomaga preveč,
naš mojster je rekel, da bo danes priklopil ta nov krog petih radiatorjev direktno na peč, da vidimo, kako bo potem grelo. Problem je, ker imajo v prvem in drugem nadstropju zelo vroče radiatorje, če jih odprejo, pri nas v kleti, pa se ne segrejejo tako, kot bi se mogli - tudi starejši, že prej not dani. Mojster pravi, da je skoraj sigurno nek zračni žep nekje, problem naj bi bil pri t.i. fajfah, ko gre voda iz stropa po ceveh pod estrih... upam na kako izboljšanje...

kar se tiče peči, sem jo včeraj dal na 70 stopinj, pa ni bilo nič kaj boljše. Drugače imamo narejeno gretje z intervali - na pol ure, in v dobrih 15 minutah, ko peč ne greje, se radiatorji zelo shladijo.

Še specifikacije: de dietrich peč na olje, 27-33 KW, kako pa dajem na ta forum fotografije?
Ne vem kaj to "izumljate":
-"intervali na pol ure"
Čemu?
Peč mora delati in vzdrževati delovno temperaturo kotla
Črpalke morajo delati, regulira pa se na mešalnih ventilih
Verjamem, to so bili že pred pripravljeni programi.
No, danes je majster priklopil cel krog novih radiatorjev na vod bližje peči in še vedno ni to to... največji radiator se počasi in komajda segreje, opazna je razlika med zgoraj/spodaj.

Dajte mi povedat samo nekaj: kako se optimalno prezračuje. Probal sem že, da sem v vsej hiši zaprl termostatske ventile vseh radiatorjev, potem pa iz vsakega posebej odzračeval (pri tem sem odprl termostatski ventil). Vmes sem nekajkrat dofilal vodo. Je to ok?
Ta radiator odzrači tako da nanj nekako pritrdiš vrtno cev, ki jo spelješ v nek odtok ali pa okno, ter nato začneš polniti centralno. pritisk vodovoda ti bo potisnil zračni čep v radiator, in ga boš lahko odzračil.
Poskusi tako kot sem ti že napisal.....
Enkrat odzračuj z zaprtim spodnjim ventilom, drugič z zgornjim. Zračni mehur je namreč lahko tudi v povratnem vodu.

Ampak, glede na težave ki jih opisuješ mi deluje, kot da imaš problem z nezadostnim pretokom. To pa je morda zaradi slabo dimenzioniranih dvižnih vodov (tanke cevi), preveč razvejanega sistema in prešvoh črpalke
Upam, da se tvoje napovedi ne uresničijo (glede slabega pretoka...). Res je namreč, da je sistem kar razvejan... ampak potem bi imeli problem tudi zgoraj, ne? Zgoraj pa dela ko šuš.

Kako preizkusim, če je preslab pretok... ideja: dam vse nove radiatorje na 0 - popolnoma zaprem. Če bo bolje, verjetno pomeni, da so novi radiatorji "preveliko breme"?
ok, zmenjeno, kako pa objavim slike tu gor?
Naj me kdo popravi glede zracenja.
Ventili odprti, crpalka ugasnjena, vode dovolj v sistemu (recimo med 2 in 2,5bara) zacnes zraciti na nai izjih radiatorjih in se dvigas proti vrhu. Vseskozi pazi da imas vsaj en bar pritiska. Na koncu pa vseeno ne smes imeti dva bara. Ampak nekoliko nad en bar okvirno. Ce ne drugace pa iz peci spustis vodo na koncu.

Ce sumis na zracne zepe, potem vse ostale radiatorje zapri, sumljivega pa odpri (pa mogoce se kaksnega nad njim v isti veji) pa pozebi crpalko pa mislim da bi moral ta zracni zep se nekam premakniti. (na visjo tocko).
Ce temu ni tako potem na vrhu "sifona" kjer je zracni zep montiraj odzracevalni loncek.
Slike lahko tudi kam drugas nalozis (shrani. Si......) in jih potem tukaj linkas.
Forum je glede prostora se okoli leta 2000. Omejitev na sliko ima 256kb, omejitev na stevilo sporocil je 100....
če ste pravilno ozračili pa če niste cevi kje stisnili, da ni pretoka (kako imate izvedeno instalacijo podometno ali nadometno?)ostaneta se samo dve možnosti za težavo, nepravilno izvedeno zračenje ali nepravilno izvedena instalacija, če si imel na ogledu mojstra ki ve kaj dela bi moral te napake z lahkoto ugotovit

če imas pa podometno instalacijo in imas cev kje stisnjeno je pa malo dalši postopek ugotavljanja napake
Na zadnje pa še vedno nihče ne ve koliko kw je peč na olje, koliko je skupaj radiatorjev, kako velik je zalogovnik in kakšno vezavo so naredili ...

Dokler ne bo teh info, je brez veze karkoli. Na koncu je peč prešibka, regulacija neustrezna, veje nepravilno izvedene in primarno ogrevanje vode speljano v zalogovnik in ne v radiatorje ...
Se opravičujem, zelo sem živčen in veliko dela imam tudi s službo.

Peč je 27-33 KW, sem že napisal.

Še eno vprašanje: gledal sem ekspanzijsko posodo: ko pritisnem ventil (tak rdeč, zgoraj), ven špricne voda. Je to ok?

[url]httpsunichr("58")//dlunichr("46")dropboxusercontentunichr("46")com/u/23560513/IMG_20161013_085154unichr("46")jpg[/url]

no, to je ta ventil...
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi