12.10.2016 ob 12:27
Pozdravljeni,
je že kdo preračunaval ali se bolje splača TČ laufat pri nižji temp npr. ob 5h zjutraj, ko je tarifa nižja in je kWh omrežnine in energije cca 6,5 centa ter je zunanja temp 3 stopinje ali popoldan ko je VT 10 centov in je zunanja temp cca 11 stopinj in ima TČ posledično boljši izkoristek.
Prednost prve variante je po moji oceni da imaš takoj zjutraj toplo v hiši
vprašanje pa kaj je z izkoristkom imam TČ Mitsubishi ecodan hiša dobro toplotno izolirana (20cm)
Če preračunavam razmerje cena in razmerje temperatur ob predpostavki da želim 22 stopinj se mi obe varianti zdita enakovredni kako pa je v praksi je že kdo primerjal v praksi posebej kaj je pri nižjih temperaturah pod ničlo defrosti itd..
lp
je že kdo preračunaval ali se bolje splača TČ laufat pri nižji temp npr. ob 5h zjutraj, ko je tarifa nižja in je kWh omrežnine in energije cca 6,5 centa ter je zunanja temp 3 stopinje ali popoldan ko je VT 10 centov in je zunanja temp cca 11 stopinj in ima TČ posledično boljši izkoristek.
Prednost prve variante je po moji oceni da imaš takoj zjutraj toplo v hiši
vprašanje pa kaj je z izkoristkom imam TČ Mitsubishi ecodan hiša dobro toplotno izolirana (20cm)Če preračunavam razmerje cena in razmerje temperatur ob predpostavki da želim 22 stopinj se mi obe varianti zdita enakovredni kako pa je v praksi je že kdo primerjal v praksi posebej kaj je pri nižjih temperaturah pod ničlo defrosti itd..
lp

:mrgreen: