PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Menjava kurilne naprave

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravapamet, zadeva je takšna:

1. Servis kotla je letos dosegel neverjetnih 110€, kar se mi zdi pretirano Cry
2. Peleti so od Profiles, tako da kvaliteta ni vprašljiva (vsaj po mojem)
3. Žena že zna preklopiti, je pa res da servisi v vseh teh letih niso bili delani, ker kotla nismo uporabljali.

Ko smo imeli še EL-KO je bila poraba nekje 3.000 litrov na sezono, s peleti smo prišli na 5,5 tone na sezono.
Kot sem že omenil bi se najraje znebil obeh peči in predvsem cisterne, ker bi prostor uporabil za kaj drugega, pa še prostor kjer trenutno skladiščim pelete bi mi prišel prav.
Kotel ELKO in cisterno vrzi ven in imej samo na pelete. Prostor kjer imas cisterno izkoristi za neki zalogovnik pelet in skladiscenje le teh... Ni hudic, da nebi zena na vsake tolk stresla ene 5 zaklev pelet v zalogovnik.. Tko, mimgrede..
Sam, da ne bi šel na HT. S to bi bil mir in vsi zadovoljni, le fovš sosedi in seveda "zdravapamet" ne.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
:roll: naj raje takoj "hybrida" vzame, bo mel 4 vire ogrevanja: peleti, KO, TČ, plin.......za vsak slučaj pa še drvarsko "šmidko" v kurilnico in ne morš fulat; 5 ogrevalnih naprav na kupu :lol:
Pozabil si se na agregat, ker pri petih peceh brez elektrike ga bo vse enako zeblo.
e, če je majster pravi("zdravapamet", mislim da to obvlada) potem prišparaš pri agregatu: namreč termosifonsko ogrevanje se kr lepo obnese, rabiš sicer vsaj enonadstropno bajto, sicer niso radiatorji po celi povšini vroči, ampak nič ne de_zmrzneš ne in če je še bojler malo dvignjen imaš tudi SV.....tvoje je le, da priskrbiš drva in se greš kurjača :lol: ....
Dejansko se vedno bolj nagibam k temu, da oba stara kotla letita na "bolho" če ju bo kdo vzel.
Ko se vrnem s službene poti bom moral malo bolj resno zagristi v vse skupaj.
V tem tednu sem imel na obisku kar 4 različne monterje. Moram priznati, da nam je najbolj všeč ideja o montaži HT toplotne črpalke, vse ostalo bo pa romalo na bolho.
Nismo še prejeli vseh ponudb, le eni so se odzvali takoj, tako da bomo počakali še na ostale.
Prvo se dol vsedi,pa zadeve preračunaj,ponudniki delajo zase,ne za tebe.
Kaj predlagaš? Še vedno čakam zadnjo izmed ponudb za toplotno črpalko, ki mi jo je obljubil do jutri. V naslednjih dneh bom primoran sprejeti odločitev.
pa3kp Napisal:V tem tednu sem imel na obisku kar 4 različne monterje. Moram priznati, da nam je najbolj všeč ideja o montaži HT toplotne črpalke, vse ostalo bo pa romalo na bolho.
Nismo še prejeli vseh ponudb, le eni so se odzvali takoj, tako da bomo počakali še na ostale.
ko vse te ponudbe zbereš in začneš preglodovat, takrat bo šele zmeda po celi črti :roll: zime pa najverjetneje že konec :lol:
PS; 5 junija 2013 sem se odločil za TČ, 18 junija je že grela vodo....
Priznam, da je v eni fazi res bilo malo zmede, ampak sedaj je kristalno jasno. Medtem sem že dobil kupca tako za peč na kurilno olje kot tudi peletni kotel. Ne bom dobil toliko kot sem upal, ampak nekaj pa bo.
Dve izmed ponudb sta bili dokaj podobni toda glede na odzivnost in reakcijski čas smo se odločili za ponudnika Termo Shop. Po praznikih ko se vrnemo z dopusta nam pridejo montirati HT toplotno črpalko.
Hvala vsem skupaj za nasvete. Prepričan sem, da so bili vsi dobronamerni.
Priznam, da je v eni fazi res bilo malo zmede, ampak sedaj je kristalno jasno. Medtem sem že dobil kupca tako za peč na kurilno olje kot tudi peletni kotel. Ne bom dobil toliko kot sem upal, ampak nekaj pa bo.
Dve izmed ponudb sta bili dokaj podobni toda glede na odzivnost in reakcijski čas smo se odločili za ponudnika Termo Shop. Po praznikih ko se vrnemo z dopusta nam pridejo montirati HT toplotno črpalko.
Hvala vsem skupaj za nasvete. Prepričan sem, da so bili vsi dobronamerni.
Zanimiv mi je tale set. Kaj je lahko po 3 letih sploh narobe če bi se kupila tale rabljena peč?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje-in-klimatizacija/centralno-ogrevanje/peci-na-ostale-energente/pec-na-pelete-centrometal-eko-ckb-p-14-kw-z-zalogovnikom-1308096645.html?aclct=1477901321&kw=pe%C4%8D+na+pelete">http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje- ... +na+pelete</a><!-- m -->
Pogruntal je, da vse le ni tako enostavno, kot prikazujejo. S peleti je kar nekaj dela in ni ravno tako poceni, kot se zdi, pa je prebikslal na TČ. Drgač je pa zadeva tistega denarja vredna.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
1 2 3
Iskanje po temi