PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kateri način ogrevanja mi priporočate

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xgeorgex Napisal:Peč zaenkrat ostane, sem pa v dilemi katera (drva ali olje?)...
olje olje...kaka drva_tudi jaz sem pustil Ferotermko(1992) in cisterno v kurilnici (je kurilnica kr velika in prostora vec kot prevec) TC je pa >prisesana< na obstojec sistem, ce bi bilo bog ne daj treba na KO gret, samo ventile odprem...
Kvadraturo mas res veliko, ampak ce bo orng izolacija in velika povrsina radiatorjev in taka zima kot letos, bo TC sigurno sfolgala (FWHP)bi zasigurno) ce bo kak kak dan -15 pa zapalis Ferotermko in si cel cas na toplem.....
Citat:V.Tarife 10500 kwh, N.Tarife 11900 kwh v treh letih.V evrih 2640€ oz. 2380€ brez prispevkov.(netto).Na strehi so tudi delujoči sončni kolektorji. Brez bi bila poraba še večja.
To potem znese koliko na letni ravni skupaj vse z davki in prispevki vred? Ker meni je info. izračun vrgel ven eno grozljivo številko Confusedhock:
Podatki so za tri leta! Številke deli z 3! V vsoti je vračunan 15% popust na elektriko pri Petrolu :?
Ja kaj pa prispevki? Saj elektrike nihče ne dobavlja brez omrežnin, prispevkov in davkov ...
timi11 Napisal:Podatki so za tri leta! Številke deli z 3! V vsoti je vračunan 15% popust na elektriko pri Petrolu :?
daj napisi bruto cifro.
ce je to dejansko zgolj cena energije, potem pomeni, da je koncna cifra na poloznici x3.
2640/3=880€ za 365 dni.V to so vštete vse dajatve +ddv v sorazmernem deležu z ostalo porabo v hiši.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi