PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ in dimnikarske usluge

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Menda je po zakonu obvezen pregled kurilne naprave...., čistiš lahko sam dimnik in kotel, v vsakem primeru zaračuna pregled oziroma obisk, to je po trenutnem ceniku na našem koncu 12,20€. Mislim, da je huje v večstanovanjskih objektih, kjer menda pregledujejo tudi zračnike - upam, da se tega ne spomnijo še za individualne zgradbeSmile
jani65 Napisal:Če pride do požara pa pregled pride kar prav.

S tem stavkom si me nasmejal :wink:

Pridejo prav tudi pomita okna...v primeru požara :wink:
Niso dimnikarji krivi, kriva je zakonodaja ki jim omogoča ropanje sloovc. Kdo je pa tako zakonodajo spisal in potrdil se pa ve. Pa je isto pri delilnikih , sedaj tudi pri energetskih izkaznicah, komunalcih itd. Ko bojo lokalni šerifi zgubili dotacije od države bo pa striženje sloovc na lokalnem področju odletelo u nebo! :twisted:
Dimnikarja še videl nisem, kaj še da bi pozvonil....mogoče pa so le toliko brihtni da vedo, da če ni dimnika, ga tudi pregledati ne morejo...
Vem, da je bilo že precej napisanega na to temo. Ogrevam se na TČ in imam kaminski vložek za "romantiko". - zakurjen 20 krat na leto. Hiša je novogradnja. Koncesionar me je opazil in sedaj držim v rokah že drugi papir o najavi storitev - vpis v evidenco kurilnih naprav. Ali se lahko sploh na kakršenkoli način izognem vpisu v evidenco, "ki ne obstaja".
Če peč uporabljaš, bi moral tudi uporabljati dimnikarske storitve...... Vsaj "po pravilih" bi bilo tako.
Jaz sem uspel "odjaviti" te storitve ob obisku dimnikarja, ko sem mu tudi pokazal zunanjo enoto TČ in še dve klimi. Zapisal, odšel in nikoli več zvonil na vrata.
Je pa res, da peč (ELKO) zakurim le prvi dan kurilne sezone, zato da "preluftam" peč in gorilec. Ker na splošno ne kurim, je dimnik pokrit z gosto mrežo, da se mi ne naselijo kaki sršeni ali ose ........ Omeniti moram tudi, da je dimnik INOX in dejansko ni kaj čistiti.
Torej ogneš se lahko, le če zamolčiš to tvoje občasno kurjenje ........, ampak ker so te opazili da kuriš, najbrž ne boš nič dosegel......
Meni je uspelo podobno kot homerju. Kamin kurim zelo redko.

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=59159&start=15[/url]
Sprememba : ni več serijskega obvestila o čiščenju..., kar sem koncesionarja obvestil , da lohk pride, plačam pač ne, ker nimam kaj...
Ni pa kaminčka ''za romantiko'', kot poznajo nekateri, ki niso vštevali niti k porabam, kot se ni verjetno pokadilo iz ravfnka :mrgreen:
1 2 3
Iskanje po temi