Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
A potem praviš, da na taki TČ mora biti podpis "Pinifarina", pa po možnosti rdeče barve?
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Rdeče ne bi imel, Pininfarine pa se ne bi branil.
Na vsak način bi se za ta denar lahko bolj potrudili.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
A ne bi bila "sexy" zunanja TČ rdeče barve? :wink:
Še malo kombiniraš z rdečimi vrtnicami .....
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
ne vem zakaj se obremenjujete z modulacijo.
sam sem pri TČ opazoval v različnih razmerah predvsem:
- odjemno moč
- glasnost
- LWT/EWT
Maximalna odjemna moč pri moji je okoli 6,5kW, minimalna pa 1,1kW (cca 16%).
Ponavadi jo s parametri vozim tako, da deluje med cca 1,3kW in 4,5kW (zadnjo zimo gotovo ni šla niti enkrat prek 4,5), večinoma pa tam nekje med 1,7 in 3,5kW -odvisno od razmer pač, itak je skoz drugače. Grelcev pa nimam.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Tudi če kompresor pri npr 1,3kW odjema ni v območju svojega najvišjega izkoristka (tako kot je on/off), je izkoristek sistema visok tudi v neugodnih temperaturno vlažnostnih razmerah. Uparjalnik je namreč pri nizki odjemni moči relativno zelo velik (TČ z velikin uparjalnikon deluje v energijsem območju cca 6kW on/off TČ) -posledično je lahko dT med hladivom in zunanjih zrakom s pomočjo pametne regulacije elektronskega exspanzijskega ventila minimalen in zato tudi pri npr '+2 in 90% Rh ni defrostov oz. so zelo redki in kratki, TČ pa tiha -kot je to v praksi 95% časa pri meni.
Inverterje v neugodnih razmerah navijati na max, kot da bi bili on/off in iz tega delati zaključke, pa je strokovna nestrokovnost, če ne celo namerna pristranskost, ki z znanstvenim pristopom nima nič skupnega.
PS
Zakaj nekomu FWS dela večino časa na 16% modulaciji? -najbrž zato, ker objekt rabi še manj, kot TČ pri 16% modulaciji daje od sebe. Je pač taka tovarniška omejitev navzdol -vemo pa, da vsaka omejitev ima tudi svoj zakaj...
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
In v teh 16%-tih trenutna poraba niha tudi za pol kw-ta in več.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Pri Fujitsuju tistih 16% na krmilniku Siemens ne pomeni tudi take moči na inverterju. Avtomatika to zahteva, dodatna Fujitsujeva pa korigira na minimalno možno, ki pa nikoli ni to, ker enostavno ne more biti zaradi omejitve sistema. Tako je to, ko vodita eno zadevo dve različni avtomatiki.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
[quote="Migaj"]ne vem zakaj se obremenjujete z modulacijo.
sam sem pri TČ opazoval v različnih razmerah predvsem:
- odjemno moč
- glasnost
- LWT/EWT
Evo vam primer ko Tip zamenja Toplo žensko telo za kos pobarvanega železa :!:
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Ampak še zdaj ne vemo če je odjemna električna moč premosorazmerna z toplotno močjo.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
In kaj boš naredil, če ni? Tožil TČ?
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Hja. Zdaj, ko sem videl te tabele od aerogorja sem se spomnil da sprašujem, to kar sem sam tukaj gor lepil lansko leto. Lollll :-)