PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Cev za talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garancija na cevi ali pa na celoten sistem saj ni važno, pustimo to da nekateri sami polagajo, ne govorim o tem.
Pravzaprav sem delal za vsaj 100 let.
Ampak očitno bom kmalu štemal, če grem na tvoje besede. Ker papirjev res ni bilo v škatli. Torej sem pečen.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Preberi še enkrat kaj sem napisal. Govorim nekaterim, kateri kupujejo cevi pa nimajo pojma kaj gledat.
Če tebi funkcionira tako kot more hvala bogu, zato si kupil. Če te pa zanima več primerov, kateri nimajo take sreče ti jih pa z veseljem predstavim. Tudi oni so delali za 100 let..
Garancija sigurno ne velja za mehanske poškodbe. To pa je tudi edini scenarij za probleme. Plastika samo po sebi ne bo kar razpadla, to proizvajalci dobro vedo. Zato pa dajejo takšne garancije.

Spodaj je primer testa (poceni) alumplast cevi, sicer ne piše, ampak po moji oceni so jo nategnili za več kot 5cm, da je popustila. In celo ni popustila na fitingu.

Priložene datoteke
.jpg   cev_test.jpg (Velikost: 97,24 KB / Prenosi: 1133)
kakšen link kjer bi se kupilo cevi?
.
No imam pa še eno vprašanje.

Cev se bo polagala na mrežo z razmakom 10cm (se pravi poraba cevi je 10m na 1m2). Omarica bo tam kjer je na sliki označeno rdeče. V shrambi, garaži in kotlovnici talnega gretja ne bo. Pojavlja pa se mi naslednje vprašanje. Kaj mi predlagate za enakomerno raporeditev zank?

Na primer: V spalnici z 12,77 kvadrati bo poraba cevi 128m plus cca 20m cevi do omarice kar nanese 148 m kar pa je seveda preveč. Bi bilo bolje narediti dve zanki po cca 85m?

Skratka mi lahko pomagate z raporeditvijo in številom zank? Je boljše če naredim več zank z krajšo metražo?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/x/16/dDon6MF/alim3376.jpg">http://shrani.si/f/x/16/dDon6MF/alim3376.jpg</a><!-- m -->
Raje več zank!
ok hvala za mnenje. Tudi sam tako mislim.

Bi mi bil mogoče kdo pripravljen skicirati število zank in njihovo razporeditev?

hvala že v naprej
Takole nekako... ogrevaj tudi garažo, to lahko reguliraš s privitjem na razdelilni omarici.

Priložene datoteke
.jpg   CEVI_TALNEGA_GRETJA.jpg (Velikost: 8,84 KB / Prenosi: 990)
hvala za tvoj trud. Zgleda ok.

Kaj pa menite če bi cevi polagal na 15 cm? Večina mi pravi da bi bilo dovolj. Se pravi je poraba v takem primeru 7m/kvadrat.

Mi mogoče lahko v tem primeru nekdo svetuje z razporeditvijo in številom zank?
??
Ne preveč šparat s temi cevmi - ta prihranek te bo kasneje stal višje temperature vorlaufa in posledično porabe energenta.
se strinjam tudi s tabo ja. Bi pa kot že omenjeno prosil če mi lahko nekdo naredi razporeditev in število zank z 15cm razmakom med cevmi, da se potem lažje odločim.
Ne delaj tega, ker ti bo žal .....
1 2 3 4
Iskanje po temi