Objave: 37
Teme: 4
Ocena:
0
pozdravljeni zanima me ,če bom imel probleme z vlekom kamina. problem je sledeči:dimnik zidan premer 160 mm,v steni pa imam zabetonirano cev fi 120 milimetrov,ki vodi čez steno v dimnik.Kamin,ki ga nameravam kupiti pa ima priklop fi 150mm. če z reducirko zmanjšam premer priključne cevi na 120 mm ali bo dimnik vlekel ali ne?Hvala za kakršno koli mnenje,nasvet,namig.
Objave: 212
Teme: 1
Ocena:
0
Kakšna peč bo priključena na dimnik? Aktivna višina dimnika (od priključka peči do vrha dimnika)?
Ocena:
0
pozdravljen,aktivna dolžina dimnika je cca,4,5m.peč pa bo kaminska Lokaterm moči 9kw.
Ocena:
0
Verjetno imaš keramično cev?
Če pogledaš diagram od Schiedla bi mogla zadeva špilat...
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")schiedelunichr("46")si/fileadmin/data/slovenia/UNI_plus/Diagram_UNI_trdaunichr("46")pdf[/url]
Peč zakuri z vrha, vratca pusti priprta za 2-3 minute, da dimnik lepo potegne pa bo..
Objave: 3458
Ocena:
9
4 metre je minimum, da se sploh smatra za dimnik. Z redukcijo 120mm pri peči na trdo gorivo ne bo delovalo v redu. Skoraj zanesljivo bodo problemi.
Ocena:
0
hvala obema za odgovore in priložen diagram.Ko bom peč dobil in priklopil bom zakuril,kot mi je zgoraj svetoval uporabnik.Priključna cev,ki vodi čez steno v dimnik je kovinska,če nebo dobrega vleka,pa me čaka razbijanje betona in vstavitev cevi fi 150 mm.
Ocena:
0
Tako je...če res nebi bilo lahko še vedno zamenjaš za 150.
Pazi pri razbijanju šamota, da ti ne poči cev...maš filmčke na youtubu, kako se to naredi (vrtanje luknjic,...)
Ocena:
0
Danes dobil peč,priklopil,zakuril in dimnik vleče zelo dobro,brez gradbenih posegov.Tudi peč je neprimerno boljša,kot prejšnja trajnožareča.Lp
Ocena:
0
res sem zadovoljen,tebi pa hvala za podporo!