PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Projektni pogoji Elektro Celje - ojačitev izolacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes sem dobil Projektne pogoje od Elektra Celje in me zanima razlaga in strošek zahtevanega.

"Na stojnem mestu (oporišče št. 2) DV 20kV je potrebno izolacijo električno in mehansko ojačati, kar je v skladu s slovenskim standardom SIST EN SO431-1 Nadzemni vodi za izmenične napetosti nad 1kV in do vključno 45kV."

Zanima me kaj to dejansko pomeni (kakšna dela na drogu oz. vodu in kakšen je približen strošek? Na parcelah 1115/10 in 1116/3 bo stala hiša, ki je od vodnika odmaknjena dobrih 5m (varovalni pas 10m).

Priložene datoteke
.jpg   Elektro pp 3_za web.jpg (Velikost: 206,03 KB / Prenosi: 945)
Električna in mehanska ojačitev je potrebna, kadar daljnovod križa cesto. Čudi pa me, da ojačitve še ni bilo, saj izgleda da je cesta že obstoječa in pa, da je zahtevana ojačitev samo na enem stebru.
Električna ojačitev pomeni zamenjavo izolatorja z izolatorjem z eno stopnjo povečano prebojno trdnostjo, mehansko pa, da se montirata dva izolatorja vzporedno.
Sam strošek materiala ni velik (nekaj 10 evrov) problem je, da se dela vršijo na višini in je potrebno avtodvigalo in za čas dela tudi izklop daljnovooda, kar za sabo potegne še obvestilo v javnem mediju.
(25.3.2016 ob 17:08)kledoo Napisal: Danes sem dobil Projektne pogoje od Elektra Celje in me zanima razlaga in strošek zahtevanega.

"Na stojnem mestu (oporišče št. 2) DV 20kV je potrebno izolacijo električno in mehansko ojačati, kar je v skladu s slovenskim standardom SIST EN SO431-1 Nadzemni vodi za izmenične napetosti nad 1kV in do vključno 45kV."

Zanima me kaj to dejansko pomeni (kakšna dela na drogu oz. vodu in kakšen je približen strošek? Na parcelah 1115/10 in 1116/3 bo stala hiša, ki je od vodnika odmaknjena dobrih 5m (varovalni pas 10m).

Si bom sposodil kar to temo. Električna in mehanska ojačitev 20kV daljnovoda potencialno čaka tudi mene (gradnja znotraj 10m varovalnega pasu). Ima mogoče kdo kaj več izkušenj s tem? Kakšne okvirne stroške lahko pričakujem?

Si si mogoče @kledoo v tem času že pridobil kakšne izkušnje glede tega?
Iskanje po temi