dragoF Napisal:bono82 Napisal:Če ti to ne deluje, pa raje nabavi USB-RS232 konverter, še bolje pa kakšen stari prenosnik, ki ima COM priključek, pa se izogneš pretvorniku. Potem potrebuješ samo PC-Link kabel, ki ga pa narediš sam.
Priporočam ti, da uporabiš DLS5-INT (mora biti INT, ker ostale verzije ne bodo delovane za našo religijo). Če ga nimaš, sporoči na ZS, pa ti ga pošljem.
Vsake toliko časa se malo poigram s povezavo centrale z računalnikom, pa mi še vedno ne uspe.
Zdaj sem nabavil pretvornik iz USB na RS232, ki tudi podpira Windows8.1 Povezava:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.co.uk/itm/131269401669?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT">http://www.ebay.co.uk/itm/131269401669? ... EBIDX%3AIT</a><!-- m -->
Računalnik mi ga zazna in napiše, da naprava deluje pravilno. Kontakte sem zvezal tako kot si narisal na sliki. Jezi me tudi to, da na centrali in tudi nikjer ni napisano Kateri kontakt je za kaj. Na desni strani je samo majhna št.1 in to je vse. Najprej sem uporabil program DLS2002 z vsemi gonilniki, potem pa še DLS5-INT, kot si rekel prav tako z vsemi posodobitvami, nastavil sem pravilna vrata, pa še vedno povezava ne dela. Zdaj ne vem kaj delam narobe. tukaj je še nekaj nastavitev hitrosti prenosa, te sem probal zmanjšat pa tudi ne dela. Kaj moram narediti, da vzpostavim povezavo in da se podatki iz centrale prenesejo v računalnik?
Prebiram to temo in ne morem, da se ne oglasim..

Če še slučajno niste rešili težave s povezavo preko PC LINKa in DLS software-a...
Mislim, da vem v čem imate težavo...in tudi zasledil nisem, da bi kdo kje opisal celoten postopek... Če se pa motim, se v naprej opravičujem...
Ko smo že tako daleč, da nam USB - RS232 ali direktno COM port kabel deluje(1 in 4 pina(na centrali) sta RX in TX 2in3 pa morata biti v kratkem stiku in na maso na RS232 oz. COM portu pa so povezave 2, 3 (RX TX) in 5 MASA oz. kot kaže slika, ki jo je npripel bono82) in če predpostavljamo tudi, da je DLS pravilno skonfiguriran za PC LINK(modem manager configuration - PCLINK - COM1 oz. tisti COM, ki je za USB vmesnik... torej kabel in DLS sta ok in pravilno skonfigurirana... o tem je bilo že napisanega... Še vedno pa nikjer ne piše(nisem zasledil), da je tudi DSC centrali potrebno povedati, da lahko komunicira s software-om in to vsakič posebej, ko se želite povezati...
in sicer tak je postopek:
DLS sw je zagnan in izbran pravilno skonfiguriran uporabnik(Account Name).
V Tools izberete PCLINK in Pravilen Port(npr:COM1) - potrdite OK
Pritisnete na Connect Only gumb in odpre se novo okno v katerem se vidi na kateri panel, način povezave(PC Link),... - potrdite -OK
Ko Efficiency(zeleni trak) pride do konca ----->
-VAŽNO!!!
Na tipkovnici centrale odtipkate sledeče:
*8 installer code(def.=5555) 499 installer code 499
sedaj se bi morala centrala in DLS povezati ter Progress trak počasi zleze do konca.
-kliknete "Global upload" gumb in pridobite vse nastavitve iz centrale
-spremenite/popravite/vpišete/dodate potrebne nastavitve
-kliknete "Global download" gumb in pošljete nove nastavitve nazaj na centralo
-kliknete "Disconnect When Complete" gumb in centrala je v novem/željenem režimu. Tudi DLS se je s tem odjavil iz centrale... Za ponovne spremembe bo ponovno potreben postopek prijave na centralo *8xxxx....
Načeloma je to to kar je manjkalo oz. vsaj zasledil nisem, da je ta postopek kje opisan...
Če imamo PK5500 tipkovnico še je fino, ko pa se mučimo s PC1555RKZ ali podobno pa si najbrž vsak zaželi malo "klikanja" in DLS pride še prekleto v poštev
Priporočam tudi EnvisaLink4 vmesnik za PC1616 in podobne centrale... Ta je pa namenjen za oddaljene vklope/izklope/nadzor centrale. Deluje z vsemi operacijskimi sistemi, tudi s telefoni. Osnovna deluje preko web vmesnika, če pa malo spet raziščete, se najde en kup instalacijskih aplikacij, sploh za Androide in iPhone GSM-e...
Upam, da sem s tem komu pomagal in olajšal programiranje centrale!