PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peletna peč & gorilnik + zalogovnik(?), regulacija, dodelave

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@: colinmcrae: Samo z ogledom kurilnice ni mogoče ugotoviti, kje je prihranek napram prešnjemu stanju.
Citat:mogoče bo moje besede potrdila 70 let stara ženska, ki je skozi, več kot z zanimanjem spremljala stvari...
Morda nebi bilo slabo, da pridem na obisk, mi kaj takega nebi škodilo. :lol:
Citat:prihranek, je krepko čez 30%.... zdaj točno koliko pade na .... koliko na predelano ferroli sfl peč (
Predelave peči nisi omenjal. Si že prešnjo zimo kuril pelete, torej predelava s polen na pelete ne pride v prihranek. Morda misliš na drugačno predelavo v minulem poletju?

Pri zagovarjanju zalogovnika ob peletni peči imaš mojo podporo. Sem jasno povedal, da zmanjšuje število vžigov in s tem daje nek prihranek energenta. Mi pa ni razumljivo, da je ta prihranek lahko tudi 25 %.
kucin Napisal:Če pa letos ni bila mila zima, pol pa res ne fem kaj je to mila zima.Mi smo pokurili vsaj pol manj kot lani, .
Tudi jaz sem pokuril nekaj manj kot lani, morda kakih 15 do 20 %. Pa nisem na ogrevanju ali izolaciji delal nobene spremembe.
Nimam časa - sem v penziji!
@žerjavar
predelano peč sem imel že lani proti koncu kurilne sezone, omenjena je bila na začetku teme pa tudi v prejšnjem postu imam dodatni prekat iz šamota in turbolatorje, tako da je potek dimnih plinov krepko daljši,....

letos je bila prva kompletna sezona, da sem kuril z komplet dodelanim sistemom, lansko sezono sem začel s feroli sfl kombinirano pečjo in feroli gorilnikom (kupljen komplet) (kurilo na pelete se je vključno s to sezono 5 leto),

redosled sprememb lansko kurilno sezono je bil sledeči... prvo dogradil zalogovnik, potem vremensko regulacijo, potem predelal peč, na koncu zamenjal feroli gorlinik z moderatorjevim, ker sem poleg ferolija skoraj znorel...

kar se tiče temperatur, z vremensko regulacijo pri minus 10 in sončnem vremenu pokurim manj, kot pa pri plus 5 in poscanem in oblačnem (pomožnosti še veter, da mi ohlaja stene), kot je bilo letošnje leto... hiša je dobro zatesnjena proti jugu so obrnjene velike steklene površine 3 slojna alu okna s prekinjenim mostom... še vedno me čaka fasada ki je zaenkrat šerana ampak to je isto kot lani ...

kot kaže bo peletna peč itak v naslednji sezoni počivala, napolnil sem cisterno z elko, pri trenutnih cenah elko in pelet nimam računice kurit s peletom, da o komoditeti ne govorim

oljna peč je specialka, izkoristki temu primerni...

lp
colin
[url=httpunichr("58")//zenlesunichr("46")net/]les je lep[/url]
... Vaja dela mojstra - Mojstri pa vajo ...
colinmcrae Napisal:predelano peč sem imel že lani proti koncu kurilne sezone
Povzetek: Večino prihranka kuriva imaš na račun predelave peči in nekaj milejše zime.
o me čaka fasada ki je zaenkrat šerana ampak to je isto kot lani ...

kot kaže bo peletna peč itak v naslednji sezoni počivala, napolnil sem cisterno z elko, pri trenutnih cenah elko in pelet nimam računice kurit s peletom, da o komoditeti ne govorim

oljna peč je specialka, izkoristki temu primerni...

lp
colin[/quote]
Colin daj se izjasni kaj je peletna peč oziroma predelava olnjnega kotla na peletni girilec!!!!
Da bodo forumaši razumeli peletna peč je specialni kotel na pelete na katerega ne moreš vgraditi peletnega gorilca!!!
Tule prodajaš buče o prihrankihzaradi vremenske regulacine gorilnika in zalogovnika!!!!
Ti bom objasnil kaj je prihranek: tudi sam sem pred štirimi leti prešel na nov energent in sem zanenjal kurilno napravo. V kurilnico sem namestil specialni kotel na pelete in toplotno črpalko za sanitarno vodo. V teh štirih letih nisem vložil v kurilnico niti centa v dodelave: gorilnik X2, zalogovnik, vremenska regulacija, +ostali material. Štiri leta sem kupoval samo pelete in čistil pepel iz kotla!!!
Poraba se mi je gibala glede na zimske temperature
Trenutno sem letošnjo kurilno szono pokuril 3tone peletov!
Kotel dela samodejno z navadno brezžičnim termostatom, ki ga imam v dnevni sobi temperatura prostorov med 20 in 22 stopinjami celzija.
Za konec bi poudaril, za forumaše, ki bodo brali tole, da se boso lažje odločili za kakšen sistem se bodo odločili!!€
@peleti12 prekini... al ne razumeš slovensko ali pa se nauči brat....
moj centralni sistem vsebuje:
1x oljna specialka s katero lahko kurim
1x peletna peč s katero lahko kurim

2 peči... ne 1... ti si pač bil tolko pameten, da si svojo plinsko peč ven zabrisal, jaz pa sem svojo oljno specialko obdržal in dogradil še eno in sicer peletno peč... :wink: :lol: :lol:

@žerjavar
če ti tak praviš... bo že držalo... :wink: potem mi je dodatn prekat in turbolatorji prihranil čez 30% pri kurjavi.... (peletna peč je vseskozi enaka feroli sfl razen moje predelave...)
colinmcrae Napisal:@žerjavar če ti tak praviš... bo že držalo... :wink: potem mi je dodatn prekat in turbolatorji prihranil čez 30% pri kurjavi.... (peletna peč je vseskozi enaka feroli sfl razen moje predelave...)
Ti popolnoma verjamem, da je bila edino le ta sprememba. Enako sem ti verjel v tvojo oceno:
Citat: lahko podam oceno prihranka, kar se tiče peletna peč in peletna peč vremenska regulacija + zalogovnik.
colin še enkrat ne prodajaj buč tiliko enega denarja in kotlov in gorulcev imaš v kotlovnici, in kar naprej exsperimentiraš in govoriš koliko si prihranil. Denar mečeš v gorilce, nov kotel? vremenske regulacije, zalogovnik bla bla bla.
primerjaj v štirih letih tvoj sistem in sistem specialni kotel + tplotna črpalka za sanitarno vodo, ki ima manjšo porabo z manj komponentami.
Problem je v tvojem zakompliciranem sistemu, ki ga ponujaš forumašem za sveto in ne vzdrži finančne konstrukcije in logike.
Bom objasnil še enkrat 1× specialni kotel na pelete 1× toplotna črpalka za sanitarno vodo 1× brezžični termostat + letna poraba peletov napram t ojemu sistemu 2× kotel, 2× gorilec, 1× vremenska regulacija, 1× zalogovnik, + dodatni material da sistem deluje V GLAVNEM RAZMETAVANJE DENARJA!!!!!
KDOR BO TOLE PREBRAL MU BO LAHKO TAKOJ JASNO KJE JE RAČUNICA!!!!
LEPO BI ŠE BILO DA BI PODAL CELOTNO FINANČNO KONSTRUKCIJO ZA TA TVOJ SISTEM KI GA TAKO SVETO ZAGOVARJAŠ!!!
@peleti12 saj najdeš cene na netu si tolko pameten... kakšne sem mel rabate pa vsak si lahko izpogaja svoje al ne?
e da se mi več s tabo...

@žerjavar totalno v kontekstu mojega pisanja manjka ene pet stavkov pred in za tvojimi - mojimi cisati...

pa saj sem ti že napisal, da imaš prav...

lp
Colin
Zanima me vaš mneneje ter svetovanje v nalednjem primeru:

- nova gradnja za oddajanje 4 apartamji + 2 sobe, radiatorsko gretje, zgornja gorenjska

za gretje sem predvideval peč na pelete + sončne celice (vakumske greenland system)

Zanima me kakšno peč na pelete priporočate ? (zraven zalogovnik vode okoli 1000l ali je bolj smiselno 2 zalagovnika po 500l zaradi kombiniranega ogevanja peleti + sončne c.?)

- razmišljav sem v kombinirani peči na pelete ter drva ? (kakšen argument za ali proti)

- ali z dnevnim oz.tedenskim zalogovnik ter kakšne prostornine ?

Hvala za pomoč
@španec to ti bo moral nekdo na licu mesta pogledat, preveč spremenljiv in premalo informacij...

lp
Colin
evo ena tema iz naftalina....

porihtal fasado in sicer dodatno 16cm demit.... zadnji dve sezoni kurim mešanico 1/3 pelet in 2/3 korize.... skupni strošek kurjave zadnjo kurilno sezono cca 550 eur greje se cca 220 m2
1 ... 38 39 40 41 42 Pojdi na stran 
Iskanje po temi