PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave DSC alarm

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ok odtipkala kodo v tipkovnico in alarm se je vklopil. Potem sem še enkrat odtipkala kodo in alarm se je ugasnil. Potem še enkrat da sem ga nazaj vklopila in potem sem se premaknila, da se je alarm sprožil. Začela je tuliti sirena in ko sem se samo oglasila na telefon, sem zaslišala sireno v telefonu ampak zunanja sirena od alarma je še kar tulila, ugasnila je pa "tipkovnica" ali kaj je v bistvu piska znotraj hiše. Čez kake pol minute je vse potihnilo in sem pač nalašč spet sprožila senzor in potem se je alram spet vklopil (notranji in zunanja sirena). Potem sem prejela še drugi klic, vendar takrat tudi stisk "5" ni več pomagal, sirene v telefonu ni bilo več. In v telefonu ne zaslišim več sirene, ne zgodi se nič. Potem sem na tipkovnici ugasnila vse skupaj, alarm in zunanjo sireno. In potem še 2x ali 3x pokliče, ne vem kolikokrat kliče.
Z telefonom ne morete izklopiti alarmnega signala, to lahko storite le z vnosom kode. Na telefon vam centrala sporoči le "vlom". Sirena zunaj neha delovati po približno treh minutah, seveda, če nikogar ni pod senzorji, če pač je, gre ponovno v alarm. Še enkrat o pravilnem sprejemanju alarmnega GSM klica: Ko prejmete poziv, klic sprejmete, nakar pritisnete eno od številk (razen enke). Potem boste v slušalki zaslišali zvok sirene. Nato klic končate. V vsakem drugačnem zaporedju rokovanja pri alarmnem pozivu vas bo centrala ponovno klicala, seveda tudi druge vpisane telefonske številke. Pri PC1616 je to šestkrat. Po alarmnem klicu torej najprej pravilno sprejmite in zaključite klic in šel nato na tipkovnici fizično deaktivirajte centralo. Na tipkovnici pa potem lahko pregledate "dogodke" in vidite kateri senzor je bil sprožen.
Alarm vam lahko javlja tudi v primeru okvare katerega od senzorjev, potem so klici na GSM res lahko permanentni.
mi zdej že piska v glavi. Semo še enkrat.

1.) vklopila alarm in počakala zakasnitev, da sem ga lahko sprožila
2.) stala ko kip pri odprtih vratih da sem lahko slišala zunanjo sireno in da sem bila skrita pred senzorji
3.) alarm v hiši začel tuliti in po ne vem koliko sekundah je sam nehal in istočasno se je vklopila sirena
4.) dobila klic in se javila s ter držala 5 --> v telefonu zaslišim sireno. končam klic.
5) stojim ko kip in čakam da zunanja sirena neha - kar še nekaj sekund (definitivno ne 3 minute), ni pa takoj kot takrat ko odtipkam na tipkovnici, Je to OK in sem jo dejansko ugasnila s telefonom?

potem sem hitro odtipkala še na tipkovnici in vse skupaj ugasnila. Prej sem se zmotila, ker sem si zapomnila samo to, da alarm v hiši ni piskal ko je piskala zunanja sirena, vendar je bil preklop avtomatski (se pravi ko je začela zunanja sirena je notranja nehala), nisem pa notranjega piskanja ugasnila jaz. Prav tako seveda nisem ugasnila alarma, saj se je začel dreti takoj ko sem segla proti tipkovnici in me je senzor zaznal. Se mi zdi da to je zdaj tako kot mora biti. Ne vem pa, zakaj samo v prvo zaslišim sireno v telefonu, pri nadaljnjih klicih pa nič več. takrat vedno da cel cikel okoli. Imam centralo PC 1832.

Če preko telefona ne izklopim zunanje sirene (me ni doma, "muha" sproži alarm), se pravi, da se ne javim ali da prekinem klic brez, da v telefonu slišim sireno in potem neha klicat. Ali se sirena samodejno ugasne, po kolikem času. Je to te 3 minute, o katerih si govoril.
Sirena po treh minutah prekine delovanje, ker bi drugače po zakonu motil red in mir. Ker pa po treh minutah neha, tudi če takoj zatem nadaljuje, pa to ni neprekinjen hrup (toliko zakon o tem). Če pa se kdo nahaja v objektu pa se ponovno aktivira.
Kako dolgo vam drzijo baterije v centralah enote?
A je obicajno da je po dveh letih kaput?
Akumulatorji bi v centralah morali zdržati podobno kot v avtomobilih, nekje okrog pet, šest let. Je pa res, da akumulator v centrali skoraj nič "ne dela" (se prazni in polni), večji del je v pripravljenosti, na polnenju, kar je slabše kot pri avtu, kjer se zanj neprestano nekaj dogaja (zagoni avtomobila in posledično dopolnjevanje). V protivlomnih centralah akumulator dela le ob izpadih omrežnega napajanja. Vprašanje pa je, koliko star akumulator so ti vgradili v protivlomni sistem. Cena za novega je nekaj manj kot 20€.
dragoF Napisal:
bono82 Napisal:Če ti to ne deluje, pa raje nabavi USB-RS232 konverter, še bolje pa kakšen stari prenosnik, ki ima COM priključek, pa se izogneš pretvorniku. Potem potrebuješ samo PC-Link kabel, ki ga pa narediš sam.
Priporočam ti, da uporabiš DLS5-INT (mora biti INT, ker ostale verzije ne bodo delovane za našo religijo). Če ga nimaš, sporoči na ZS, pa ti ga pošljem.

Vsake toliko časa se malo poigram s povezavo centrale z računalnikom, pa mi še vedno ne uspe.
Zdaj sem nabavil pretvornik iz USB na RS232, ki tudi podpira Windows8.1 Povezava:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.co.uk/itm/131269401669?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT">http://www.ebay.co.uk/itm/131269401669? ... EBIDX%3AIT</a><!-- m -->
Računalnik mi ga zazna in napiše, da naprava deluje pravilno. Kontakte sem zvezal tako kot si narisal na sliki. Jezi me tudi to, da na centrali in tudi nikjer ni napisano Kateri kontakt je za kaj. Na desni strani je samo majhna št.1 in to je vse. Najprej sem uporabil program DLS2002 z vsemi gonilniki, potem pa še DLS5-INT, kot si rekel prav tako z vsemi posodobitvami, nastavil sem pravilna vrata, pa še vedno povezava ne dela. Zdaj ne vem kaj delam narobe. tukaj je še nekaj nastavitev hitrosti prenosa, te sem probal zmanjšat pa tudi ne dela. Kaj moram narediti, da vzpostavim povezavo in da se podatki iz centrale prenesejo v računalnik?

Prebiram to temo in ne morem, da se ne oglasim..Wink
Če še slučajno niste rešili težave s povezavo preko PC LINKa in DLS software-a...
Mislim, da vem v čem imate težavo...in tudi zasledil nisem, da bi kdo kje opisal celoten postopek... Če se pa motim, se v naprej opravičujem... Smile

Ko smo že tako daleč, da nam USB - RS232 ali direktno COM port kabel deluje(1 in 4 pina(na centrali) sta RX in TX 2in3 pa morata biti v kratkem stiku in na maso na RS232 oz. COM portu pa so povezave 2, 3 (RX TX) in 5 MASA oz. kot kaže slika, ki jo je npripel bono82) in če predpostavljamo tudi, da je DLS pravilno skonfiguriran za PC LINK(modem manager configuration - PCLINK - COM1 oz. tisti COM, ki je za USB vmesnik... torej kabel in DLS sta ok in pravilno skonfigurirana... o tem je bilo že napisanega... Še vedno pa nikjer ne piše(nisem zasledil), da je tudi DSC centrali potrebno povedati, da lahko komunicira s software-om in to vsakič posebej, ko se želite povezati...
in sicer tak je postopek:

DLS sw je zagnan in izbran pravilno skonfiguriran uporabnik(Account Name).
V Tools izberete PCLINK in Pravilen Port(npr:COM1) - potrdite OK
Pritisnete na Connect Only gumb in odpre se novo okno v katerem se vidi na kateri panel, način povezave(PC Link),... - potrdite -OK
Ko Efficiency(zeleni trak) pride do konca ----->

-VAŽNO!!!
Na tipkovnici centrale odtipkate sledeče:
*8 installer code(def.=5555) 499 installer code 499
sedaj se bi morala centrala in DLS povezati ter Progress trak počasi zleze do konca.
-kliknete "Global upload" gumb in pridobite vse nastavitve iz centrale
-spremenite/popravite/vpišete/dodate potrebne nastavitve
-kliknete "Global download" gumb in pošljete nove nastavitve nazaj na centralo
-kliknete "Disconnect When Complete" gumb in centrala je v novem/željenem režimu. Tudi DLS se je s tem odjavil iz centrale... Za ponovne spremembe bo ponovno potreben postopek prijave na centralo *8xxxx....

Načeloma je to to kar je manjkalo oz. vsaj zasledil nisem, da je ta postopek kje opisan...

Če imamo PK5500 tipkovnico še je fino, ko pa se mučimo s PC1555RKZ ali podobno pa si najbrž vsak zaželi malo "klikanja" in DLS pride še prekleto v poštev Wink

Priporočam tudi EnvisaLink4 vmesnik za PC1616 in podobne centrale... Ta je pa namenjen za oddaljene vklope/izklope/nadzor centrale. Deluje z vsemi operacijskimi sistemi, tudi s telefoni. Osnovna deluje preko web vmesnika, če pa malo spet raziščete, se najde en kup instalacijskih aplikacij, sploh za Androide in iPhone GSM-e...

Upam, da sem s tem komu pomagal in olajšal programiranje centrale!
Pozdravljeni!

Lahko nekdo po kmečko napiše kaj pomeni;
- 6+1 področij
- 2 particiji
Na netu nč ne najdem, očitno sem še slabši kot JaBK Smile

lp Roby
6+1 senzor gibanja
dve particiji - dve ločeni področji, kateri lahko ločeno vklopiš pod alarm. Verjetno je mišljeno npr. en senzor v garaži, preostalih šest v stanovanju. Alarm v garaži vklopiš, medtem ko spančkaš. Stanovanje pa ima medtem izklopljen alarm.
Pogrešam debato o požarnih senzorjih. Toliko je NHE in montažnih hiš, da bi lahko bila kakšna tema DSC še o požarnih centralah in senzorjih. A ima kdo to inštalirano in kako se obnese?
Tema zamrla? Požarni alarmi?
Tema ni zamrla, nisem sploh opazil prispevka (vprašanja). Požarni javljalnik je za malenkost dražji od najcenejšega senzorja gibanja in do trikrat cenejši kot boljši senzorji z dvojno tehnologijo. Instalacija in priklop javljalnika je popolnoma enak, kot za senzor, torej napajanje 12VDC in tamper, ki ga vežeš na svoje območje, ki ti ga potem centrala lahko tudi sporoči, tako da veš, ali je aktiviran vlom ali požar.
ADSF-D-A35BS optični javljalnik požara DSC cena 23,00€ z DDV
ADSF-D-A30XZR podnožje javljalnika požara DSC cena 9,00€ z DDV.
Tako da tule nebi smelo biti neke debate o kakšni dražji investiciji. Za hišo rabiš tri, štiri javljalnike. Enega v kurilnico, drugega in tretjega v kuhinje in četrtega na stopnišče na vrhu. V celoti primerljivo z cenami javljalcev na baterije ali celo ceneje. Pa še baterijskih vložkov ne rabiš menjat.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mobicom.si/files/pozarni-senzor.pdf">http://www.mobicom.si/files/pozarni-senzor.pdf</a><!-- m -->
Pri notranjih senzorjih gibanja je nekaj variant (LC-100, LC-102, LC-103, LC-104). Druga dva sta dvojna tehnologija, prva dva ne. A ima dvojna tehnologija tudi kakšno slabost pred navadnim (razen cene)? Razlika med 103 in 104 je pa v tem, da 103 omogoča še nadzor prekritosti senzorja (antimasking)? In ta antimasking je v majhnih prostorih lahko problematičen zaradi lažnih alarmov?
LC103 in majhni prostori:
Če ga boš montiral na WC (1 m2) ga zna zmotiti bližina sten, za vse preostale prostore pa je uporaba čisto zanesljiva, pa naj bo to že manjša pisarna.
Hvala za odgovor glede senzorja. Imam pa še tri druga vprašanja:
- Požarne senzorje se lahko veže "enega za drugim" in tako zasedejo eno področje, ne glede na njihovo število. Drži?
- Kako se poveže izhod ekey čitalca prstnih odtisov na centralo? Je potreben kak vmesnik? Zasede pa eno področje, kot kak senzor, oz. maksimalno tri področja, če se gor poveže vse tri releje iz čitalca?
- Centrala PC1616 ima možnost klicanja prek telefona. Pa je pri optičnem omrežju ustrezen telefonski priključek, ali ta centrala rabi stari telefonski priključek z bakrenimi žicami?
1 ... 3 4 5 6 7 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi