28.2.2016 ob 23:11
PS91 Napisal:Si siguren, da je to od kondenza?
Lahko, da ti pri strehi zamaka ... se mi zdi, da vidim fleke pri stiku strehe z dimnikom.
Kaj je ta folija okrog?Zaščita TI?
Pred 2 leti (predno so se začeli pojavljat fleki) nam je puščalo, smo imeli manjšo poplavo, ker je ob dimniku teklo. Takrat smo potem nad dimnik namontirali strehco in mojster je porabu 4 tube silikona na teh pločevinastih stikih med zunanjim dimnikom in strešniki. Pol ni več tekla voda, samo dimnik je na podstrešju še vedno moker.
Imaš prav, tam na sliki se vidi belo. Na podstrešju gor na vrhu dimnika (na stiku s streho) je malo belo, ampak ni mokro. Mokro je šele pod temi oranžnimi zidaki, tam spodaj pod to svetlečo folijo (prilagam slike). Zgleda kot da bi puščalo na stiku med ozkim (folija) in debelejšim (oranžni zidaki) delom dimnika.
Ta svetleča folija je že od nekdaj tam, nej bi bla kot neka izolacija, če to sploh kaj koristi.
Prilagam tudi slikice kako zgledajo fleki v sobi zgornjega nadstropja na izolaciji od dimnika. Mislite da je to od kondenza in žveplene kisline v dimniku, ali bi lahko zamakalo? Samo mi je čudno ker se fleki poznajo tudi 1 meter pod stropom, letos so se pa začeli delat tudi na stropu sobe (stik dimnika in stropa).
Res mi gredo že na živce ti fleki, tako da moram zadevi pridt do dna. Res hvala za vse komentarje in pomoč!
LP

LP