24.2.2016 ob 22:43
enrgetik, Nikoli ni prepozno.Brez žično je danes zakon! :mrgreen:
Migaj Napisal:Na enem bideju -izgleda najodaljenejši točki odjema, bolj na tanko teče in zato traja in traja cca 3 minute, da končo priteče topla voda.
Ja debelejše cevi sem sam zahteval, da se ne bi slišalo potovanje vode -napaka.
Majster mi je predlagal še cirkulacijo, češ da stane manj kot 1 kava dnevno, pa sem zagrabil -spet napaka.
Moral bi do vsakega sanitarnega prostora posebej po najkrajši poti(brez cirkulacije) potegniti tanke cevi in jih dobro izolirati -sedaj to vem, 25 let nazaj pa nisem imel pojma o pojmu in tudi foruma ni bilo :oops:
Pingo77 Napisal:Pozdravljeni,
v cetrtek se je pri men oglasil Telmos, btw koncno eden, ob katermu ti je takoj jasno da se resnicno spozna na svoj posel, brez klasicnega filozofiranja in pametovanja mojstrov, kakrsnih smo drugace vajeni.
Ocistil je filter trdih delcev(za une k se mal bolj razumete, un k je vspodaj pod notranjo enoto). Iz njega je spral za kuhinjsko zlico nekaksne umazanije-delcev, ki so najbolj podobni rji. Nastimal krivuljo, nastimal spet na vremensko vodeno in vgasnil avt cirkulacijo. Cirkulacijo je priklopil na TC in nastimal urnik, da dela od 7-8h in 20-21h("strokovnjaki" k so mi montiral so cirkulacijo priklopili direkt na 220v, zalostno).
Rezultat je bil sledeci:
Pretok se je iz 21L povecal na 32L.
V prostoru imamo 22c velika dnevna soba(strop 4,5m, vse izolirano) in 20c spalni prostori(neizoliran strop)
Poraba ob sicer malo visji zunanji temp v zadnjh dveh dneh cca 4c je 1,45kW/h, se pravi 35kW/dan, kar je super, ampak mislim da moramo malo pocakati na tapravi rezultat, zaradi dviga zunanje temperature.
Telmos je ugotovil da je s TC vse ok in da dela bp.
Glede izgub pravi da so, na neizoliranem delu, ampak glede % prostora majhne in tudi slucajno ne razlog za tako veliko porabo.
Glede na to da sem od nedelje 10dni v tujini ne bom mogu odgovorit z novim podatki. Vsem nervoznezem se vnaprej opravicujem, ostalim posiljam lep pozdrav.
P.S.: Telmos hvala se enkrat in se slisiva ko se vrnem.
Rok
Citat:Poraba za celo hiso od lanskega jan do danes je pa taka.
jan 200€
feb 214€
mar172€
apr 183€
maj 119€
jun 77€
jul 46€
avg 40€
sep 43€
okt 49€
nov 121€
dec 156€
jan 263€
prasuvse Napisal:Ukrep z višjim pretokom bo deloval obratno, 2x obratno.Tale je pa divja. Nižji dT, ki ga dosežeš s povečanjem pretoka, pomeni manjšo oddajno moč talnega??? Bravo, zakaj potem sploh vgrajujejo obtočne črpalke :lol:
1.) prostori, ki so mrzli bodo jemali še več energije (začasno stanje)
2.) nižji dT - manjša oddajna moč talnega
Porabili boste več (začasno stanje), prostori bodo pa še bolj mrzli ...
zdravapamet Napisal:Prasevuse, zelo dobra in korektna ocena celotnega stanja.
Tako kot praviš 90m2/cca 900 m cevi. To je danes v praksi redkost. Cena ?????
Me veseli, da komentiraš direktno, brez olepšav.