24.2.2016 ob 14:25
Mi imamo to rešeno z el. grelci, ki so že v sami črpalki. Kotel za KO imam v kleti za okras oz. mi je v napoto.
zdravapamet Napisal:In dejstvo, ki velja pri TČ zrak-voda. NOBENA ne more v celinski Sloveniji delovati brez dodatnega vira celo ogrevalno sezono. Kaj je dodatni vir ni važno. Lahko so to drva, olje, plin, premog, peleti, daljinsko ogrevanje,.........Uf tole boš moral pa kar precej podkrepiti z dokazi, sploh za tiste, ki nimajo dodatnega vira pa se vseeno že leta grejejo cele zime.
zdravapamet Napisal:Še nekaj podatkov o TČ KRONOTERM WPL-70-K1 HTT.
In dejstvo, ki velja pri TČ zrak-voda. NOBENA ne more v celinski Sloveniji delovati brez dodatnega vira celo ogrevalno sezono. Kaj je dodatni vir ni važno. Lahko so to drva, olje, plin, premog, peleti, daljinsko ogrevanje,.........
BODITE POZORNI. TO NISO HECI.

zdravapamet Napisal:In dejstvo, ki velja pri TČ zrak-voda. NOBENA ne more v celinski Sloveniji delovati brez dodatnega vira celo ogrevalno sezono.Ne moreš dokazati. Ker je preveč dokazov o ravno nasprotnem.
zdravapamet Napisal:Lahko pa napišeš katera TČ bo pogrela popolnoma samostojno (za objekt iz teme) brez dodatnega vira tudi pri -20 stc. Ne pozabi na priključno električnoSaj je lepo (ne 1x) napisal, da obstoječi kotel ostane in tudi "prdnil" ne bo tisti moment, ko bo TČ inštalirana, sploh ker je cel čas delal na KO(predvidevam da je tudi zgedno vzdrževan) in nikoli na drva....
Sem samo nekdo, ki ga to zanima. In seveda sem po zaganju cevi nazaj priklopil na tastovo cev, kaj ves, kaj se lahko zgodi s TC. Glede na to, da sem strojnik po izobrazbi mi je kristalno jasno, da do strojeloma slejkoprej pride, ponavadi ko si najmanj pripravljen. Zato je dobro imeti bakup, ceprav v svojega majstra niti najmanj ne sumim, da ne bi prisel in porihtal zadevo. Trenutno sem preprican, da bi samo zato potreboval preklopit ventile. Ne da ne bi zmogla, tu mi je TC ze vse pokazala - vem da zmore bp. Zanima me samo se njena trajnost. Tu se najbrz skriva razlika med po vase 'klima TC' in kao 'ta pravimi'.
Posledicno mislim, da bolj kot ti vem, kaj je nasa sposobna, kako se odziva v dolocenih situacijah in katere nastavitve pri njej 'palijo'. Zato sem ti napisal, da tvoje pisanje glede na moje izkusnje definitivno ne drzi in nisem edini, ki tako misli. Zadeva je deklarirana na delovanje do -25, do -15 ji moc naj ne bi radikalno padla, potem pa malo bolj. Glede na zapise drugega forumskega uporabnika (mislim, da Edid), ki je svojo (isti tip kot nasa) pri -20 navil in mu je v parih minutah grela DV na 50 (brez grelcev), se sploh ne bojim vec, da bi nas zeblo. Edino glede trajnosti pa imam pomislek, ker o tem pa ne morem reci nic. Naj bi bp zdrzala do 8 let, nato pa bomo vidli... Sam sem mnenja, da bi zivljenjska doba morala biti vsaj 15 let, bom pa zadovoljen tudi s 10 leti, ce bo do takrat delovala bp, ko dejansko ne ves da jo imas. Glede na nabavno ceno rade volje zunanjo enoto menjam na 10 let, ce bo to edino kar bom moral opravit okoli TC.