PodSvojoStreho.net
TČ zrak/voda + olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ zrak/voda + olje (/showthread.php?tid=64545)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 15.2.2016

Spoštovani
Prosil bi za najboljšo izbiro TČ zrak/voda ,ozi.priporočila katero izbrati in moč.Imamo večstanovanjski objekt grajen 2000L ,850m2 ogrevalne površine in porabo po namestitvi delilnikov zadnja tri leta 2013,2014 in 2015 cca.7300L kurilnega olja , prejšnja leta povprečno 11000L. Olje bi ostalo za vsak slučaj,je pa kotel star isto kot blok 2000leto ima 130kw ,ogrevamo pa samo zjuraj od 6.00h in do 22.30h.
Nekaj ponudb sem pridobil (Mitshobushi Zubadan PUHZ-SHV140YHA * 3, NIBE2300, KRONOTERM 45 ,), cenovno približno vemo koliko bi nas stalo - kaj priporočate od TČ in katerega izvajalca na Korškem izbrati ? LP J

Re: TČ zrak/voda + olje - jani65 - 15.2.2016

Za TČ ne vem ,ampak kotel na olje bi bil 80 kw dovolj.

Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 15.2.2016

jani65 pa se da 130kw kotel predimenzionirat z gorilcem ozi.da se da manjša šoba - sedaj je 2.0/60*
-glede TČ pa bi bila investicija velika sam to se porazdeli med stanovalci ,prihranek pa sedaj sigurno 30-40% napram kurilnemu olju

Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 15.2.2016

TČ 40kw EVI in 1000L zalogovnik, pa bo zadeva špilala. Seveda je to približna ocena, na podlagi obstoječih podatkov.

Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 15.2.2016

Ja tko tud ostali računajo na 40kw TČ da bi moralo zadostovati, rezerva pa ostane kotel na olje.
Sam kaj izbrati da bo delovalo 100% naslednjih 20let.Inverter split sistem -monoblok on/of.??? Čeprev sem nepoznavalec mi je sedaj bljiżji monoblok, sam kar me odvrača je povezava do kurilnice z temi cevmi v katerih je voda, sicer bo razdalja cca..2m do korilnice in nič već , zalogovnik pa 1000L ,hvala

Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 16.2.2016

Če ti je življenska doba prioriteta, ti priporočam dvo kompresorsko EVI napravo, s tem boš imel tri stopnje moči, kar se pa tiče split ali mono, je pa čisto tvoja izbira. Split je nekoliko dražji vendar povzroča manj hrupa saj je zunaj samo ventilator, mono je cenejši ima malenkost boljši izkoristek, je pa nekoliko hrupnejši. Seveda lahko izbereš tudi invertersko varianto!

Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 16.2.2016

kateri TČ pa ima tak kompresor EVI ozi.kaj priporočaš,do sedaj mi najbolje dišijo švedskeTČ monoblok nibe 5let garancije + doatno 5let na kompresor ?
aja pa še to me zanima s temi letnimi pregledi,servisi TČ., kako je z plinom ki je polnjena TČ z propanom - zasledil samo en tak kompresor,ki deluje na to?

Verjetno gre za radiatorsko ogrevanje ne ravno super izoliranega objekta, če k temu prištejemo še lokacijo bi jaz na tvojem mestu vzel visokotemperaturno 65°C EVI.
Nibe to ni

katera TČ je to visokotemperaturana 65°C EVI ?? in da ima dolgo garancijo in ni potrebe po servisih glede garancije

Garancijo vedno plačaš v nabavni ceni in preko obveznih servisov. Takšen sistem, če bo pravilno narejen bo delal dolgo BP.
Garancija je samo promotor nekaterih, naj te ne zavede

katero TČ z HT 65°C EVI svetuješ(možno prek vas uredit TČ),in monterja in da se lahko prijavimo na razpis EKO SKLADa

Zdravapamet hvala za pojasnilo, glede porabe pa je tko v tem času 5let sem kurjač ozi.kurjenje prevzel jaz naredil šolo za kurjača in tko se je začelo, redni letni servisi, čiscenje kotla in te zadnja tri leta vgrajeni delilniki -posledica ljudje šparajo, zapirajo okna , 2 skoraj ne kurita, blok pa grajen 2000leto izolacija bolj slaba če izmerim debelino zida cca.37cm in da je opeka 30cm, fasada komaj 5cm-tko da ni bog ve kaj izolacije .imamo pa 3/4 bloka sončna lega..tudi to leto računam cca.7.500L porabe-4leta zaporedoma takšna poraba.
-Glede kurilnice pa dobra shema razen tega da imamo tri veje , vsaka svojo črpalko, mešalni ventil in vsako vejo lahko posebej reguliram.
Imel predstavnika Kronoterma in mi je isto svetoval glede moči, v bližini imamo tako TČ in nam deluje neka gromozanska in nekam glasna v obratovanju, kar sosede tudi zelo moti mi si pa tega ne moremo privoščiti.
Kaj nam še ostane na izbiro od TČ v tem rangu?
-?
-?
- NIBE2300 v kaskado 2x20kw(sem si jo ogledal zlo tiha in tudi ogreva 65C in do -25)
-kotel tko ostane rezerva
Lp Jani

Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 17.2.2016

Če je problem hrup, potem je potrebno izbrati split, kjer je zunaj samo uparjalnik in ventilator

Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 17.2.2016

prostor za blokom je in tudi sosednji blok je caa.10m vstran desno ,spodaj pa nobene zgradbe,
gledeam predusem na sostanovalce i ceno,da že v začetku ne obupajo pri podpori - z moje strani pa hočem kvaliteto ki ji je za zaupat in nebo problemov z hladnimi radijatorji in bo moral kotel kljub nabavi TČ delovati .. pri zunanji temperaturi minus. Prioriteta mi je da sedanjo porabo olja pokrijemo še z kreditom za TČ.
Jaz še vedno računam olje 1EUR X 7.000L = 7.000EUR , TČ pa zakotavljajo po izrčunih cca.3.000EUR porabe.(jaz sem dal še rezervo ,tko da računam 4.000EUR porabe elektrike) ,TOREJ NAM ŠE OSTANE ČISTEGA 3.000EUR za kredit pri Eku skladu(na 10let). Računam po sedanji predračunih nekje 20.000eur strošek TČ.
Samo kaj izbrati? Priporočat HT TČ ? nekje 40kw?

Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 17.2.2016

Pravilna izbira, predvsem pa pravilna namestitev celotnega sistema je ključnega pomena. Zveneče ime in visoka cena ne predstavlja nobene garancije, če ne bo narejeno kot mora bit. Ker ti je hrup bistveni faktor izbiraš med Split variantami, katerikoli cenovni razred boš vzel ne bo velike razlike, v tej moči so vse renomirane znamke po izkoristkih precej skupaj in prav vse omogočajo upravljanje na daljavo. Verjetno je pa top v tej moči in deljeni izvedbi Ochsner, je pa seveda tudi cena top.