Objave: 12
Teme: 0
Ocena:
0
ja hvala za razlago.............ta predlog z KZS se mi zdi dobra kontrola dogajanja tam zunaj in ga bom tudi inštalirov.........
imam priklop preko neke male varovalke DZ4500 (gumb gor-dol) in se mi je zdelo čudno da je ne izklopi......
ob demontaži pogona sem ugotovil da mi je štromar pustil pod motorjem nepovezano žico za ozemljitev ?...ob betoniranju podstavka za motor so mi zakopali cca 6m valjanca od njega je ta nepovezana žica za ozemljitev.........je po bajti star sistem torej samo nula in faza.........ali naj to žico od ozemljitve priklopim na podnožje motorja ali pustim nepriklopljeno??
LD
Objave: 437
Ocena:
1
Ali imaš tri-žilni kabel do motorja? je PE žica povezana v el. omarici ali razvodni dozi?
Motor in vrata morajo biti ozemljena ali ničena!
Če ni druge možnosti lahko priklopiš valjanec na motor bolje kot nič.
Varovalka ni odklopila ker 300w ni dovolj za odklop.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Bi bil pa KZS zagotovo dovolj.
Ocena:
0
takole: na priključku kabla v hiši v dozi sta "dve " žici, torej faza in nula združena (nula in "ozemljitev" skupaj?) do motorja kjer so priključeni vsak zase priključeni (3) na motor , in kolikor razumem vaše razlage je to ničeno in ne omogoča vgradnje FID -a ali KZS-ja......v hiši je napeljava stara 36 let. .... torej stara klasika.......naj tisto ozemljitev privežem na ohišje ali pustim kot je ?
LD
Objave: 437
Ocena:
1
Seveda omogoča na lokaciji 3 žilniga kabla, priporočam vgradnjo KZSa.
Valjanc lahko vežeš na ograjo saj je tako ali tako v zemlji.
Ocena:
0
Nekoliko me je zmotila debata na forumih ko si niti štromarji niso enotni ali KZS montirat na star sistem (v bistvu dvožični ) ali ne...........okrog ozemljitve (valjanec)sem razmišljal zato ker motor stoji na betonu, zobčenik pa preko gumi letve na ograji nima direktnega stika z zemljo.......če bi bil motor (ohišje ) direktno ozemljen bi mi crknila varovalka ko so mravlje imele" udarniško"?...........grela se je tista mala plast zemlje ki je bila slučajno nanešena na betonu med motorjem in travo in je bila delni prevodnik v zemljo?
LD
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
KZS ti bo ščitila, če bo tekel nek tok v zemljo.
V tem primeru bosta tokova med fazo in nulo različna za delež toka v zemljo in KZS bi izklopilo.
Seveda v tem primeru na strani vrat ne sme biti ničeno
Objave: 272
Teme: 5
Ocena:
0
@krizolog
Razmisli o kopalnici...
Ocena:
14
Krizolog
Kje si v konkretno tej debati zasledil, da si štromarji niso enotni glede KZSja, pa v tem ali drugačnem slučaju? KZS definitivno rešuje življenje v primerih defektov na instalacijah.
Ocena:
0
v tej konkretni debati te dileme res ni bilo........tega tudi nisem trdil.....sem vam hvaležen za vsak dobronameren nasvet......nikoli tudi nisem podvomil o strokovnosti, le v debati sem želel videti tudi vaša mnenja o temi okrog FID, KZS ......je pa na forumih tega kar precej npr. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=14999...........">http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop ... ..........</a><!-- m -->.
ali lahko uporabim KZS 1M B6 300mA ?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eti.si///images/userfiles/en-GB/documents/products/building_industry/KZS-1M.pdf">http://www.eti.si///images/userfiles/en ... KZS-1M.pdf</a><!-- m -->
Ocena:
14
Lahko, dovoljuje ti priklop moči do 1260W pri 6A, motorji v pogonih pa imajo moči okrog 800W ali še nekaj manj.
Ocena:
0
hvala za nasvete............sicer sem v penziji, nimam" nobenga cajta, in me nikoli ni doma"...........ampak danes akcija......sporočim rezultat..........LD
Objave: 272
Teme: 5
Ocena:
0
Sam bi priporočal B6, 30mA.
Ocena:
0
sranje.....pogon sicer dela normalno samo !!!!!...............na ohišju motorja če z fasenpriberjem pomerim, hitro utripa lučka v običajni moči za fazo ??......ko pa pomerim z voltmetrom med ohišjem motorja in v zemljo vtaknem drugo žico je 32V !!!!!!!!!!!!
zgleda da je na motorju še zmeraj preboj ???
Ocena:
0
še enkrat sem moral razdreti pogon, odstranit tudi podnožje z elektroniko in kontakti in našel kamenček cca 2mm umazan z zemljo med fazo in "ozemlitvijo"......................sedaj je OK.....delaaa in ne trese!!......imam tudi približni podatek koliko kuri v mirovanju (podatek sem iskal na začetku iskanja napake) to je cca 0,96 KWh na mesec. Nabavim še KZS in potem upam da bo nekaj časa mir.
Ps: če to bere kak "ribič" imam dober trik kako čim laže nabrati črve, cca 1m2 okrog kompresorja s katerim sem čistil pogon je prilezlo iz zemlje cca 45 deževnikov?sajonara!!!