![]() |
|
Nice Robus ne zapira - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Nice Robus ne zapira (/showthread.php?tid=55903) |
Nice Robus ne zapira - dextos658 - 29.3.2014 Najprej vsem skupaj lep pozdrav. Doma imamo na dvorišču samonosna drsna vrata s pogonom Nice Robus 600 in fotocelicami Nice Mofb (<!-- m --><a class="postlink" href="http://contactsafetyedges.co.uk/egd-store/image/cache/data/photocells/MOFB-500x500.jpg">http://contactsafetyedges.co.uk/egd-sto ... 00x500.jpg</a><!-- m -->). Zadeva je bp delovala dobro leto in pol, od jeseni pa do sedaj pa vbistvu sploh več ne. Odpirajo se normalno, zapreti pa se nočejo in morem deblokirat motor in ročno zapret, če želim da je zaprto. Se mi zdi rahlo brezveze glede na ceno motorja in vse ostale stroške... :oops: Največja fora pa je v tem, da je naprej to delalo (nezapiranje), ko so bili pokrovčki od senzorjev nameščeni. Vbistvu je to delalo ko je sijalo sonce (senzorji so lege V-Z), ko pa je padla noč mi je uspelo zapreti vrata normalno :roll: Motor je ves čas nemoteno sprejmal signal od daljinca, ampak takoj posneti luč (3x za prekinjen signal)... No, sem raziskoval naprej in ugotovim, da je signal med senzorjema prekinjen (lučka na senzorju namesto utripa gori ves čas in to je tudi vzrok nezapiranja). Vzamem pokrovčke dol iz senzorjev (tiste plastične, ki ščitijo pred vlago in dežjem) in woila zadeva deluje bp podnevi, ponoči, takorekoč normalno. Vem, da so senzorji brez zaščine, ampak z zaščito itaq ne delajo in mi nič ne pomagajo. :lol: To traja recimo 2 meseca, zadnji teden pa je signal neprestano prekinjen. :? Pa ni bilo nobenega dežja zadnji čas, niti povečane vlage (ni se nabral kondenz, ki bi oviral) in sedaj res več nevem kaj narediti. Novi senzorji so 80€, ampak res mi ni jasno, zakaj bi se pokvarili po dobrem letu in pol. Sosed ima isti motor že par let (ravno zaradi zadovoljstva pri njemu smo ga kupili tudi mi) in iste celice pa je vse bp, je pa njegova lega (SV-JZ). Ima kdo mogoče kakšno idejo? Če nebo druge bo treba nove, sprašujem se edino še, če je možno še kaj nastavljati? Hvala vsem za odgovore. Re: Nice Robus ne zapira - Samojed - 29.3.2014 Preveri usmerjenost senzorjev. Ni treba probavati z daljincem, če z roko pokriješ / odkriješ senzor se sliši klikanje. Če imajo gor pokrovčke, je običajno tam leča. Ok, vlaga v pokrovih lahko zeza. Brez pokrovov ni leče plus sonce lahko moti in še usmerjenost enega proti drugemu je lahko problem. Preveri kako se "gledata" in poskusi tudi z pokrovi. Re: Nice Robus ne zapira - dextos658 - 29.3.2014 Smo že probavali, senzorji so montirani na betonskih stebrih (se niso premaknili) in naj bi se po navodilih lahko lovili tudi pod 10°. Z pokrovčki nič ne pomaga... Me jezi tole bi kar vse skupaj nekam zagnal
Re: Nice Robus ne zapira - Stratus - 11.4.2014 Ne vem če si že urihtal ali ne , vendar das lahko katerekoli fotocelice gor ki delajo na 24V in imajo mirovni kontakt. Ne rabijo bit od NICE-a, tut iz conrada bojo ok. Iz prakse ti lahko povem da zadeva deluje. Če nisi ziher me na ZS kontaktiraj pa se slišiva, če si iz LJ pa se lahko tudi drugače dogovoriva. Re: Nice Robus ne zapira - dextos658 - 16.4.2014 Smo rešili, diodice v senzorjih so bile fuč, slaba serija. Če kdo rabi kontakt korektnega prodajalca, ki ima večino zadev na zalogi - ZS. In še enkrat hvala za odgovora. ![]() LP Re: Nice Robus ne zapira - krizolog - 15.2.2016 Upam, da se najde kak poznavalec tehnologije pogona vrat Nice Robus 600 in mi skuša pomagat. Sem kontaktirov nekaj serviserjev in nimajo pojma koliko naj bi kuril na stand-bayu. Moj problem gre takole: zadnje tri mesece opažam cca tretino večjo porabo elektrike. Zato sem se lotil ugotavljanja krivca in sicer z izločevanjem. Prišel sem do pogona vrtnih vrat nice robus 600. V mirovanju mi po merilniku porabljene energije (LIDL ???) kaže porabo +-10% kar 388 W. Ker sem podvomil v merilnik sem za uru obesil gor prenašalko z žarnico 70w, poraba je 7w, torej je merilec ok. Kaj lahko še naredim ?? Lep pozdrav Re: Nice Robus ne zapira - stlux - 16.2.2016 Meritve na instalaciji in pogonu. Za začetek lahko z navadnim instrumentom. Kako je izveden dovod do pogona. Re: Nice Robus ne zapira - krizolog - 17.2.2016 [attachment=o19900] problem ugotovljen................posledice poleg nekaj sto evrov štroma še takšne................ Re: Nice Robus ne zapira - stlux - 17.2.2016 Če bi imel vgrajeno zaščito bi to ugotovil že precej pred takim stanjem. Kdo ali kaj je znosil materijal v motor? Priporočam vgradnjo KZS-a. Re: Nice Robus ne zapira - jani65 - 17.2.2016 Ja kje je pa to not prišlo. A so bile kakšne poplave? Re: Nice Robus ne zapira - Pajo78 - 17.2.2016 Mravlje najbrž. Bemtiš.... ja Fid oz KZS za zunaj je NUJEN..... Za lučke pa recimo 12/24V napajanje.... Zunaj je pač zunaj..... Re: Nice Robus ne zapira - arbajter - 17.2.2016 Mravlce so ble pridne, tako kot povsod. Zasilikoniraj robove, spomlad pa granulat proti mravljam na debelo potresi naokrog stebrička, pa bo mir. Notri jim je toplo, pa se fajn počutjo. Re: Nice Robus ne zapira - krizolog - 18.2.2016 ja mravlje so to nanosile......za silikon nisem tako prepričan......na železu povzroča rjavenje......pa zatesnjen kondenz ??.......ko je prebijat začelo so se pa še grele.............zato je letošnja zima tako topla........ja fantje kaj je fit ali KZS ki ga omenjate........... Re: Nice Robus ne zapira - arbajter - 18.2.2016 Zaščitno diferencialno stikalo. Če imaš v razdelilniku že Fid, potem pride v poštev edinole KZS. To pomeni, da moraš tisto varovalko, na kateri imaš priključen pogon vrat zamenjati z KZS-om, obvezna ob tem je tudi prevezava nule od tega tokokroga na KZS, sicer zadeva ne bo delovala. Deluje pa ta zadeva takole: Skozi KZS teče po faznem vodniku tok na pogon vrat. Ta isti tok se potem po ničelnem vodniku vrača spet preko KZS-a. Če sta obe vrednosti toka enaki, je zadeva OK, KZS pa ostane vključen. V primeru, da se ti nekaj tega toka izgubi preko "mravljišča" v zemljo, potem KZS ta "manjko" toka zazna in izključi svoj tokokrog. Vrednost diferenčnega toka KZS stikala znaša 30mA. Se pravi, če se bo med pritekajočim in odtekjočim tokom skozi KZS pojavila razlika teh 30mA bo izklopil. Realno pa se pri KZS stikalih izklopi izvršijo pri razliki med 24 in 27mA, torej še prej. Je sedaj kaj bolj jasno? Re: Nice Robus ne zapira - mape - 18.2.2016 Ker marsikomu ni jasna kartica KZS. KZS (Kombinirano Zaščitno Stikalo) je instalacijski odklopnik (pogovorno avtomatska varovalka) + RCD (stikalo na diferenčni tok, sicer pogovorno FID) stikalo v enem ohišju Privarčuje se eno mesto v razdelilcu in malce manj je vezave. Cenovno je podobno. Kadar se potrebuje več instalacijskih odklopnikov (recimo zunanje luči, vtičnica, pogon vrat,...) je cenejša kombinacija enega RCD + več odklopnikov. |