Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
videti je da črpalka ne deluje neprekinjeno.nekam malo ur je deloval kompresor (577 ur).
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
In tudi veliko vklopov kompresorja za inverter?
Objave: 555
Teme: 4
Ocena:
0
@timi11
Obtočna črpalka je delala 82% časa v januarju. Ostalo ali ni bilo potreb ali želja ali so experimentirali. Ali ni bilo konec januarja nekaj zelo toplih in sončnih dni.
Kompresor je delal nekaj % manj od obtočne črpalke, kar je povsem normalno.
Kakšno uporabno informacijo računaš da boš dobil iz podatka o obratovalnih urah OČ in kompresorja?
@Pingo77
Vidim da obladaš sobno enoto. Fotografiraj še podatke o porabljeni elektriki in proizvedeni toploti. Ločeno za ogrevanje in sanitarno vodo. Nekatere zanima.
Objave: 555
Ocena:
0
@bomber111
Izklop/Vklop na vsake 2 uri in pol, to se dogaja ob defrostu pri nizkih temepraturah.
Ne zdi se mi pretirano veliko defrostov, za barje z veliko vlage v zraku.
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Gallolight
Zaradi dolgega začetnega opisa z premalo podatkov so uporabniki začeli podajati mnenja o porabi sanitarne itd. Večji bo nabor podatkov lažje bo kaj ugotoviti.
Čeprav mislim da smo bistveno ugotovili.
Problemi so: izolacija na podstrešju,prostor z visokim stropom,slaba talna izolacija,neuravnoteženost sistema, NE delovanje po vremenski krivuji 24/7 z optimalno nastavljeno krivuljo.Skupek vsega tega je na računu za elektriko.
P.s Jest sem imel 360 izklopov Januarja.pri 680 urah delovanja kompresorja.91% časa je grelo stanovanje ostalih 9% vodo.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Skratka, črto lahko potegnemo pod zaključki.
- TČ deluje pravilno
- izgube hiše so velike
------------------------------
Treba je zgolj določiti kje so te izgube in kako (če sploh) jih zmanjšati:
- doizolirati manjkajoče dele izolacije proti podstrešju
- cirkulacijsko črpalko za sanitarno vodo vklapljati po urnikih ali kakšno drugo "pametjo" (sicer dvomim, da je glavni krivec)
- poiskati toplotne mostove in jih rešiti
- če je kakšna skupna stena s sosedom in slednji ne ogreva prostora, izolirati steno
- razmisliti o nižanju 4,5 m visokega prostora
Lahko pa ne narediš nič in se sprijazniš s tem, da za ogrevanje porabiš 1000€ na sezono, če bi pa ogreval na ELKO, bi porabil 3x toliko (morda nekaj manj ob trenutnih cenah ELKO).
Objave: 413
Teme: 3
Ocena:
2
Moj predlog je da izoliraš še tistih 20m2. Sam sem se januarja preselil v hišo 90m2. S toplotno črpalko ogrevam samo 1. nadstropje, (klet in pritličje trenutno neogrevana), dokler je bila plata proti podstrešju neizolirana, temperatura ni presegla 20°C. Potem ko sem položil 2x15cm volne se je stanje popravilo in imamo od 22-23°C brez problema.
Objave: 192
Teme: 5
Ocena:
1
Vem, da ne bom pripomogel k rešitvi težave, ampak toliko da delim svojo izkušnjo (ker je ravno govora o izgubah):
Ogrevamo hišo 250m2. Vse na talnem. Na 20 stopinj. Sanitarna voda na 35. Decembra so mi delali fasado. Notranjih vrat še ni bilo. Mansarda je urejena in izolirana. V hišo še nismo bili vseljeni. Kljub temu, da so imeli majstri cel dan odprta garažna vrata, je bil komplet račun za decembrsko elektriko 176€.
Objave: 1629
Ocena:
0
Slika objekta od zunaj bi razkrila marsikaj ...
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Glede na napisano in vse informacije je problem v izolaciji. Pošteno povedano ob sedanjem vremenu in zunanjih temperaturah s temperaturo vtoka 33 in povratka 28 ne bi smel biti nikakršen problem segreti hišo na 22°C. Če se te ne doseže je pač enostavno izgub objekta preveč. Kje te nastanejo je pa potrebno pregledati vse od izolacije do prezračevanja. Imel sem prav na barju že par primerov vdora vode v izolacijo tlakov in pa en primer hudih izgub na prezračevanju. Poraba je bila v vseh primerih 2-3x večja, kot se pričakuje v teh objektih. Občutek imam, da bo zadeva z gradbinci še trda. Vendar pa samo zamenjava enote ne bo doprinesla ničesar.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Ah, 20m2 stropa ni krivih, razen če piha skozi!?
Morda bi se več videlo po slikah, notri zunaj...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 1368
Teme: 5
Ocena:
0
decembra sem odklopil eno sobo-20m2-ogrevam še70m2 na stalno 22st.c.
poraba samo za gretje brez stv je v januarju cca710kw
problem je izolacija temeljev -ne morem nič narediti.......tč 9kw
se zaradi tega ne obremenjujem glede porabe-eni pač za ogrevanje manj pokurijo kot za gospodinjstvo.........