Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
Saj glede na podatke o objektu, ki si jih predstavil, bi tudi jaz predvideval oz. rekel tako čez prst, da več kot 100€ nikakor ne bi smelo bit pa še na talnem....res je bil januar "čuden" mesec, ampak da gre nekaj narobe, pove podatek, da danes spuščaš v talno 33° pa imaš notranjo T samo med 18-20° Jaz pri sedanjih +5 v radiatorje spuščam 33° pa imam notranjo T 22.5°.....pri -14 predlani silvestrovo in par dni januarja 2015 sem rabil 40° vtoka....tako da pri tebi trenutno po pravem čez 25° ne bi smelo bit problem....
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Kaj je s sanitarno vodo? Na koliko jo grejete, kaksno je razmerje med gretjem objekta in sanitarno? V menuju imas case delovanja razdeljene.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
10 mojstrov je bilo na objektu in izvajalec mu bo vrnil denar on pa dve sobi na stropu neizolirani in jamra čez porabo (pa ja da :-) ). Cirkulacija očitno non stop laufa ( ničesar ne pove kaj dosti o SV).
Malo čuden priokus ima ta tema.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Pingo77... Sam vsake toliko časa naletim na primer podoben tvojemu. Vedno je na prvo žogo krivo ogrevanje!? Skoraj vedno se izkaže, da temu ni tako, največkrat je problem v sami potratnosti hiše. Hiša je vsaj po mojem mnenju močno zašuštrana v sami gradbeni fazi adaptacije. Po prebranem bi rekel, da imaš zelo velike izgube preko toplotnih mostov v temeljih in zelo slabo izvedeno izolacijo proti tlom. Zato s termo kamero zadevi niste prišli do dna.
Ps. Samo za primerjavo! Sam imam nekaj manjšo kvadraturo adaptirane starejše hiše, nič kaj super duper izolacijo, pa sem imel Januarsko porabo 370kwh. Temperatura vode v talnem se giblje (odvisno od zunanje temperature) med 23 in 28°C za notranjo ciljno temperaturo 22,5°C
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Tak deltaT pri omenjenih pretokih 21L/min/14=1,5L/min po veji pomeni samo to, da imaš ogromne izgube (seveda, če je tako stanje 24/7). Dobrih 600W za neizolirani sobi in dobrih 400W za ostale, skupaj več kot 6kW toplotnih potreb pri zunanjih +2° in notranjih 18-20??
To pomeni, da izolacija ni taka kot pišeš ali pa imaš morda okna odprta na kip ves čas. Potem je 1800kWh v januarju skupaj s SV normalno za tvojo porabo.
Objave: 1514
Teme: 11
Ocena:
26
Za prizidek ste verjetno potrebovali gradbeno dovoljenje? Ali lahko navedeš podatke iz Izkaza toplotnih karakteristik?
Ste uporabljali materiale kot so bili v izračunu?
Kakšno volno ste uporabili za izolacijo podstrešja? Lambda?
Ali lahko odgovoriš na vprašanje - ima prizidek tri zunanje stene in je odprt do strehe? Koliko vej talnega je v njem? Kakšen je razmik? Ali sobna temperatura v dnevni diktira visok dvižni vod?
Kakšne so temperature po drugih prostorih?
Glede na to, da primerno orodje že imaš, lahko izvedeš hidravlično uravnovešanje sistema.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=62131&p=673044&hilit=hidravli%C4%8Dno+uravnote%C5%BEenje+sistema#p673044">viewtopic.php?f=7&t=62131&p=673044&hilit=hidravli%C4%8Dno+uravnote%C5%BEenje+sistema#p673044</a><!-- l -->
Čudno, da ti ga mojstri ob vseh težavah in vseh obiskih na objektu, še niso naredili.
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
pingo77
Ali znaš pogledati podatke "obratovalne ure".
Na nobeno moje vprašanje še nisi odgovoril.Na podlagi podatkov bo lažje kaj napisati.