10.2.2016 ob 08:59
hector Napisal:Imam (pomoje) en kar velik problem.
Crkuje precej let stara plinska peč Westen, rezervnih delov skoraj ni več za dobit, naj bi shodila tripolarna glava...
Največji problem je, da v trenutnem stanju ni šanse kupit nove kondenzacijske in imeti mir za precej let - žal nima vsako stanovanje svojega odvoda/dovoda.
Kakšne so moje opcije in koliko bi stala menjava te glave? Hvala že v naprej.
Pozdravljen,
Sem imel identičen problem..meni je peč že počasi jemala dušo, ostali sosedje pa niso hoteli slišati o novem dimniku in kondenzacijskih pečeh. Na koncu sem kupil klimo mitsubishi fh35ve ter 2 električna radiatorja, ki mi pomagata dogrevati v res mrzlih dneh. Za ogrevanje vode pa sem nabavil 80l bojler. Sedaj se lahko samo zahvalim mojim sosedom, da so vztrajali in niso želeli investirati v nove kondenzacijske peči. Ko pogledam položnice za ogrevanje me kar ogreje pri srcu.
Januar 2014...ogrevanje na plinsko peč....117 Eur
Januar 2015... ogrevanje na klimo...63 Eur (celotno gospodinjstvo, torej cca 35 Eur ogrevanje)
Januar 2016...ogrevanje na klimo...57 Eur (celotno gospodinjstvo, torej cca 30 EUr)
Imam pa 2 sobno stanovanje 60m2 v 2 nadstropju 2 zunanji steni, starejši blok, brez izolacije oz. "špric" fasada.
Ne bom rekel, da je najboljša rešitev ampak , da premisliš tudi v tej smeri saj je v bloku resnično težava doseči nekakšno vzajemno rešitev in soglasje za investicijo.
lp

ko sem še na plin ogreval). Če imaš res tako nizko porabo, bi na tvojem mestu tako kot so ti predlagali dal popraviti karkoli je že narobe. Če pa bi živel v idealnem svetu bi si lahko nabavil novo atmosfersko plinsko peč iz Hrvaške za "drobiž"....ampak žal živiš v Sloveniji. Novovgradnja plinskih peči na prisilni vlek je prepovedana, tudi če bi jo kupil, ti jo noben serviser ne bi vgradil in spravil v pogon, če pa bi ti jo, bi te pa dimnikarska služba cepila z prijavo na inšpektorat.
.