PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Menjava plinske peči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Seveda, še podatki: lokacija Ljubljana, zemeljski plin, projekt izpred 2o let.
Kaj pa če bi šlo samo za nadomestitev starega kotla z novim enakih karakteristik?
Ali tudi tukaj potrebuje projekt za dimnik?
V menjavo bi šel izključno plin za plin, telmos vseeno hvala za odgovor.
Mogoče še kdo ki je imel podobne izkušnje na področju MO Ljubljana?

Lp,
JOHHAN
Lansko zimo smo se greli na mestni oz. zemeljski plin (Novo mesto), letosnjo pa na svojo TC. Razlika v udobju nepopisna (konstantna temperatura), pa tudi v ceni se pozna. Tako na hitro se zdi skoraj pol s TC, samo za bolj tocno bom lahko napisal, ko se bo ogrevanje koncalo in bom videl letosnjo dejansko porabo starsev moje drage in nato poskusal dolociti kolicnik glede na dosedanjo porabo plina, ko smo ogrevali se nase prostore. Kakorkoli, ni sans, da bi s plinom prisli ceneje skozi napram TC, to leti na trenutne cene plina, ki so krepko nizje kot vcasih, ko so nas strigli kot ovce.

Johan: nova pec bi najbrz pomagala, samo sam ne bi pricakoval nekega res hudega prihranka samo na racun menjave peci.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
@Poldee, grejete na radiatorje ali talno?
Zal radiatorje, razbijat za talno ni prislo v obzir.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Poldee Napisal:Johan: nova pec bi najbrz pomagala, samo sam ne bi pricakoval nekega res hudega prihranka samo na racun menjave peci.

Ogreva 3 radiatorje v cca 70 m/2 velikem stanovanju - dvojček.
Kakor razumem kolega ne bi menjal peči zaradi prihrankov ect.. , temveč zato ker se mu peč non-stop kvari in bo več zapravil za servise ter rezervne dele, pravi da raje zamenja peč, čeprav je "kronično" brez €€€. Sad Cry

Lp,
JOHHAN
Imam (pomoje) en kar velik problem.

Crkuje precej let stara plinska peč Westen, rezervnih delov skoraj ni več za dobit, naj bi shodila tripolarna glava...

Največji problem je, da v trenutnem stanju ni šanse kupit nove kondenzacijske in imeti mir za precej let - žal nima vsako stanovanje svojega odvoda/dovoda.

Kakšne so moje opcije in koliko bi stala menjava te glave? Hvala že v naprej.
telmos Napisal:Cena zamenjave skupaj z dimnikom znese med 6400 in 6800 eur + projekt za dimnik, če je potreben. Prihranki so pa med 50 in 70 % odvisno od vrste plina in tipa prejšnjega kotla.

Super se sliši, jaz bi samo še jamstvo monterjev oz. Prodajalcev, da te številke držijo in to v smislu, da če ne prihranim vsaj pol, mi pokrije razliko. Pa osebno menico za jamstvo prosim.
potemtakem so prejšnji plinski kotli delovali s pod 50% izkoristkom :oops:
hector Napisal:Imam (pomoje) en kar velik problem.

Crkuje precej let stara plinska peč Westen, rezervnih delov skoraj ni več za dobit, naj bi shodila tripolarna glava...

Največji problem je, da v trenutnem stanju ni šanse kupit nove kondenzacijske in imeti mir za precej let - žal nima vsako stanovanje svojega odvoda/dovoda.

Ni nobenega "znalca", ki bi mi lahko dal kakšen nasvet?
Naslov znalca in ne "znalca" imaš na z.s.
Še meni prosim!
Hvala
hector Napisal:Imam (pomoje) en kar velik problem.

Kam pa si do zdaj odvajal dimne pline?
Gre v skupen dimnik, zrak pa črpa iz prostora.

Kondenzacijska pa potrebuje svoj dimnik.

Pojma nimam kaj bo, ko bo večini v bloku crknila peč.
V blokih so v teh primerih nastali kar problemi, ja.
Rešitvi so samo dve, ali se kompleten blok naenkrat odloči za zamenjavo na kondenzacijske peči in se hkrati predela dimnik, ali pa se naredijo novi inox dimniki na fasadi.
Od serviserjev plinskih peči ti dam lahko kontakt, nisem pa prepričan da ti bojo pomagali v tvojem primeru, ker nepoznam tega tipa peči.
Kopalnice v starih blokih imajo po navadi vsaka svojo zračno tuljavo-naravno prezračevanje (v primeru če ne mejijo na zunanje stene). V takem primeru, se peč da v kopalnico,skozi tuljavo pa naplješ plastično cev. V kolikor kopalnica meji na zunanjo steno, se montira peč z prisilnim vlekom. Lahko pa nabaviš rabljeno nekondenzacijsko in jo montiraš na obstoječe stanje.
1 2 3
Iskanje po temi