PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Bomo spet ogrevali na kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joj, sem zamudil na bolhi 3 leta star Viessmann kondenzacijski oljni kotel z gorilnikom za 600€ :oops:
Če naročiš olje je treba. čakat nanj vsaj leto.

V lanskem letu se je demontiralo kar nekaj peletnih sistemov. Kaj bo sledilo?
zdravapamet Napisal:Jani 65 nisi edini, ki tako razmišlja. Na cesti zopet srečujem cisterne z ELKO, ki jih že sto let nisem videl.
Mislim da bomo letos na sejmu DOM v Ljubljani videli kotle na olje v vsem blišču.
Sam pravim: dobrodošli nazaj.
Vsem, ki bodo obnavljali kurilnico, bi prvo priporočal ogled Bolhe.
Sicer pa trenutne cene olja trenutno najbolj majejo računico peletarjev, kar je v bistvo absurd in to iz dveh razlogov. Pri KO smo odvisni od uvoza, čeprav imamo bio mase v izobilju, še večja neumnost pa je proizvodnja bio dizla kot pogonskega sredstva, med tem ko se kuri fosilni naftni derivat.
Merlin1 Napisal:Če naročiš olje je treba. čakat nanj vsaj leto.

Sam sem, potem, ko sem odstranil cisterno iz kurilnice vsaki drugi dan tankal na pumpi v 25 l kanister (šele takrat sem prav videl, kako KO guta).
Upam, da sledi padec cen naprav za ogrevanje z peleti, predvsem pa cena le teh.
Podobno velja za toplotne črpalke.
So pa bila v Šoštanju že javno napovedana odpuščanja in dvig cen el. energije zaradi optimizacije poslovanju.
rok77a Napisal:Ker to me pa res zanima, koliko je bil celoten vložek, da si praktično za vsaj 4x znižal porabo. Očitno si res en srečnež, verjetno imaš sedaj čisti plus in se smejišSmile
verjetno te zanima ne samo TČ, ampak komplet doizolacija okna, ter TČ. Po tem izračunu se bo zadeva težko povrnila, je pa tako, da vedno (priznam) iščem neke "bližnjice" (popuste, kompenzacije) zato niti nisem neke velike denarje dal to, čist nakratko: cca 260m2 12cm EPS-a z lepilom in zaklj. slojem (Samoborka) cca 3500€ delo sem skompenziral (ob svojem šihtu še vožnja kamiona) stavbno pohištvo (Termoglas) polna cena 9000€ dobil za 7000€ (18 oken, 3 balkonska vrata Ug 0.6) TČ z odbito subvencijo 5.5k€ + dodatno še nekatere svari v sami okolici bajte......
- je pa peč (Feroterm 30) ostala v bajti, sicer je sedaj stara 23 let, ampak še v odlični kondiciji in se uporablja (samo januar in februar) za gretje SV in malo temperira kurilnica na ta način...

PS. je pa res, da z 0 vložka (samo TČ) bi največ prihranil: prej sem namreč pokuril (povprečje 18 let) 2380 lit/leto (pa tudi z klimo sem mansardo orng dogreval in segreval: povprečje vse eletrike od 2008 od takrat imam elektronski zunanji števec) (do nakupa TČ) je bilo 490€/leto od nakupa TČ za leto 2014 750€ za leto 2015 790€
xavi Napisal:
Merlin1 Napisal:Če naročiš olje je treba. čakat nanj vsaj leto.

Sam sem, potem, ko sem odstranil cisterno iz kurilnice vsaki drugi dan tankal na pumpi v 25 l kanister (šele takrat sem prav videl, kako KO guta).
Upam, da sledi padec cen naprav za ogrevanje z peleti, predvsem pa cena le teh.
Podobno velja za toplotne črpalke.
So pa bila v Šoštanju že javno napovedana odpuščanja in dvig cen el. energije zaradi optimizacije poslovanju.

Po mojih izkušnjah, menim, da se motiš, prihaja obdobje padca cen fosilnih goriv in demontaža marsikatere okvarjene TČ.

Nobena ogrevalna naprava se bistveno ne bo pocenila. Vsaj do sedaj je bilo tako.
Citat:Upam, da sledi padec cen naprav za ogrevanje z peleti, predvsem pa cena le teh.
Citat:Pri KO smo odvisni od uvoza, čeprav imamo bio mase v izobilju
Točno to...
Če peleti ne bi bili precenjeni na potencial biomase (ki jo mimogrede precej šenkamo v tujino z nepredelano hlodovino, se pa prodaja tudi žagovina, prah, lubje )bi se bil pred 6 leti odločil za pelete.
TČ po tem času že deluje v čisti plus , peleti pa še vedno z visoko ceno... Čeprav bi investicija bila nižja, še ne bi bila napram energentu(peleti) poplačana.
V želji po peletni peči, me pa prebiranje o kvaliteti peči, gorilcih, ter kvalitete pelet (poleg cene) še vedno odvrača od tega .
Bi pa brez težav in prej vseeno šel v pelete , kot ogrevanje z oljem ponovno...zaradi citiranega...
Z napisanim se popolnoma strinjam.

Zaradi zdravja z drv šel na pelete, po izboljšanju, vetrolomu in žledolomu prisilno prešel nazaj na drva, za prehodna obdobja pa kupil talno klimo. S katero se ogrevam neprekinjeno skozi vso zimo, drva kurim ob največjem mrazu enkrat dnevno, za ogretje ostalih delov hiše.
V zadnjem času dobivam kar nekaj reklam in ponudb o "ugodnih" cenah pelet, preverim in ugotovim da so cene popolnoma iste kot čez zimo in pred njo.Pošljem nekaj vljudnih mailov in povprašam ali imajo namen kaj znižati cene, saj nekateri reklamirajo ugodne cene tudi po 300 EUR za paleto A1 in podobno/ 1 tona približno/, meni se ne zdi ugodno, saj je kurilc sedaj res poceni in mi je žal da sem zamenjal peč...Popolnoma vsi mi odgovorijo da imajo že tako ugodne cene in ne mislijo znižati nič, le zakaj bi???
Upam da imajo polna skladišča ter bodo še prisiljeni dati ceneje.
Nakup ogrevalne naprave gledam kot investicija na kratki rok z čim hitrejšim vračilom. Nakup na dolgi rok je vložek v izolacijo objekta ,stavno pohištvo in podobno.
[img]httpunichr("58")//i527unichr("46")photobucketunichr("46")com/albums/cc355/Rebecca771/applausunichr("46")gif[/img]
timi11 Napisal:
Migaj Napisal:Seveda se lahko, čeprav si velika večina tega ne želi.
Voli tiste, ki ne bodo samo dvigali dajatev.
P :oops:

Volitve in politika ne bo rešila nič :!: 50 miljonske izgube Teša in več bodo poplačali državljani.Politične opcije bodo samo določile na kakšen način bo narod plačal.Bodi dovolj o tej golazni . Cry

Saj miljardne subvencije panelov boš tudi ti plačeval. Pa čeprav iz njih ne dobiš praktično nič štroma
Danes preklopil na olje ,ker mi je šla vžigalna tuljava na peletnem gorilniku.
A ti mas olje, pelete in TČ.
STČ -sanitarna voda.
1 ... 38 39 40 41 42 Pojdi na stran 
Iskanje po temi