![]() |
|
Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Bomo spet ogrevali na kurilno olje (/showthread.php?tid=59645) |
Bomo spet ogrevali na kurilno olje - jani65 - 22.12.2014 Če bo šlo tako naprej bom naslednjo sezono na ko.olju. Oljni kotel imam pripravljen. Če bo cena ugodna se bodo najbolj smejali tisti, ki so predelali olje kotel na pelete, ti so z malim vložkom naredili največji profit. Koliko še lahko pade cena? Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - xavi - 23.12.2014 Ko bo 0,30 centa. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - jani65 - 23.12.2014 Sem z 0,60 centi zadovoljen,če bo manj se ne bom branil. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - xavi - 23.12.2014 Mogoče v Avstriji, tu bo B(M)ramor vse popapal. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Beri - 23.12.2014 Po moje nikoli več kurilno olje ne bo zanimivo za kurjavo. Prej ga bodo izenačili s ceno nafte, kar tudi je nafta - samo pobarvana. Prej so države motivirale porabo kurilnega olja, ta čas se izteka. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Hanzi - 23.12.2014 Citat:Prej so države motivirale porabo kurilnega olja, ta čas se iztekabi lahko to ponovili s TC? Trenutno sicer ne, ampak... Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Merlin1 - 23.12.2014 Običajen pet letni obrat :wink: Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Fery - 23.12.2014 Mi se še kar grejemo! Kako že gre tisti pregovor: Najprej tvoje, potem pa vsak svoje. Drva je treba šparat, najprej moramo osušiti arabce. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - alanford - 23.12.2014 Če bo treba kuriti s KO, zakaj pa ne. Vendar me trenutna nihanja ne ganejo. Bomo videli. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - xavi - 23.12.2014 Še enkrat je naša vlada pokazala svojo kratkovidnost in dvignila trošarina, namesto da bi z nizkimi cenami energentov pomagala gospodarstvu, predvsem pa večji potrošnji pogonskega goriva v tranzitu, ker zdaj nam bencinske pumpe ob AC bolj služijo kot javni WC-ji. Višja trošarina bi morala biti samo za kurilno olje za gospodinjstva, da se še naprej stimulira energetsko sanacijo in uporabo obnovljivih virov. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Tourer - 23.12.2014 V mojem primeru porabe cc1400 l olja in v primeru da grem na pelete v tem trenutku prišparam nekje 550 evrov letno. To je ob investiciji 5000 evrov nekaj manj kot 10 let Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - flexman61 - 23.12.2014 Jaz sem z KO zaključil, naj si islamisti poiščejo službe, bodo imeli manj časa za norije. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - auditor - 23.12.2014 Peč na pelete me je stala 3.200 ojro. Pokurim 3T pelet letno, kar v petih letih pomeni nabavno vrednost za vseh 15 ton cca. 3000 ojro (povprečje petih let me pride celo manj kot 200 eur na tono). Za porabljenih 1500 l olja oz. 7500 l v petih letih, bi dal tudi nekje toliko ojrotov (cca. 7000 eur tko na pamet). Torej se je napram kurilcu peč že splačala in dela že v plus nekje po četrtem letu uporabe - nekje. Ne računam pa, da se bo kurilc spustil na 40 centov. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - KARMEN1 - 23.12.2014 Zadnjih nekaj let so kar dobro subvencionirali peči na pelete in s tem metali pesek v oči ljudem, ki niso opazili, da cena pelet počasi, a vztrajno raste. Vsekakor se vsakih nekaj let vse spremeni. Pred leti so vsi masovno montirali plin, sedaj se ga vsi otepajo. Tako bo prav z vsakim energentom. Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Fantocci - 23.12.2014 To z ELKO-tom je začasna zgodbica. Tudi elektrika se bo konkretno podražila, večina novogradenj se ogreva s TČ, čedalje več klim se montira, z leti bo čedalje več električnih avtomobilov... Dolgoročno je najbolje investirat v izolacijo. |