PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Bomo spet ogrevali na kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seveda se lahko, čeprav si velika večina tega ne želi.
Voli tiste, ki ne bodo samo dvigali dajatev.
Prehod na električne avte bo prinesel nov gospodarki zagon in zato si pametne države večjega dviga cen elektrike do takrat ne bodo dovolile.
Dobro, če je lahko Slovenija pametna država je spet drugo vprašanje :oops:
Migaj Napisal:Seveda se lahko, čeprav si velika večina tega ne želi.
Voli tiste, ki ne bodo samo dvigali dajatev.
P :oops:

Volitve in politika ne bo rešila nič :!: 50 miljonske izgube Teša in več bodo poplačali državljani.Politične opcije bodo samo določile na kakšen način bo narod plačal.Bodi dovolj o tej golazni . Cry
Blok [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")te-sostanjunichr("46")si/blok6/] šest [/url] so vendar naredili za našo svetlo prihodnost ter nižjo lastno ceno proizvodnje elektrčne energije :lol:
ter za najbolj butasto od vsega energetsko neodvisnost Slovenije :mrgreen:
Kje pa smo z informacijsko neodvisnostjo (internet) :oops: ?
[url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=OkAcVjFq0Go]evo še predfilma[/url]
Poceni elektriko imamo le zaradi severnih sosedov, ki jo plačajo x2 zaradi subvencij OVE. Mogoče, ko pri nas vse propade, kupijo našo energetiko za 1€ in potem bo cena Nemška Wink, pa tudi koln iz Šoštanja bo potem pozitiven. S tem tempom se bo to zgodilo že takrat, ko bodo začele klima TČ crkovati, tako da ste lahko brez skrbi Wink.
rok77a Napisal:Homerju se pač zelo dobro zdi, ker je naredil posel stoletja in šel iz olja na črpalko. Jaka mudaSmile In je naredil iz tega veliko zgodbo, kako je nafta sedaj podcenjena, elektrika je pa najbolj eko stvar na svetu.
ni "jaka muda" ker kurilc je bil že po 1.085€ in recimo kdo je nabavil tam 2011 je definitivno že v velikem + (sploh, če je kuril tam okoli 3000lit)
PS. meni se "izenači" če bo KO po 20 centov...
sašo65,
pri trenutni ceni elektrike!
elektrika je v globalu "suma sumaru" že lep čas enaka.....pa definitivno NI PRIMERLJIVO s KO ker elektrika je v vsakem gospodinjstvu, kaj šele industriji in ni ga "junaka" ki bi "drkal" v to smer.......ajde 1x na leto po 1€ (za Teš ipd) na neke drastične spremembe (navzgor) pozabi....

Pa tud tisti "črn scenarij" če že gre elektrika "v nebo" a misliš, da drugi energenti bodo pa "stali" na mestu :?: :lol:
In zakaj bi moral še naprej podpirati naftne šejke ali pa Putina in njegov plin?
Elektriko vendar proizvajamo in distribuiramo sami Idea
Verjamem tudi, da bodo naše Kronoterm TČ in pa morda tudi Gorenjeve v par letih ene najbolj konkuenčnih TČ na trgu. Spletni marketing prvih res ne štima, marketing drugih pa je naravnost odličen, čeprav nas imajo očitno za totalne butce. Dandanašnja marketinška stroka zna vse lastnosti in podatke tako lepo zapakirati in prikazati, da bi potencialni kupec od navdušenja kar zapel, zahtevnejši uporabnik pa bo hitro ugotovil po mojem namerno nelogičnost razporeditve ter oznak tipov in modelov TČ. Uporabnik naj bo čimbolj zmedeno navdušen.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")gorenjeunichr("46")si/izdelki/ogrevanje-hlajenje/ogrevalne-toplotne-crpalke[/url]
sašo65 Napisal:
rok77a Napisal:Homerju se pač zelo dobro zdi, ker je naredil posel stoletja in šel iz olja na črpalko. Jaka mudaSmile In je naredil iz tega veliko zgodbo, kako je nafta sedaj podcenjena, elektrika je pa najbolj eko stvar na svetu.
ni "jaka muda" ker kurilc je bil že po 1.085€ in recimo kdo je nabavil tam 2011 je definitivno že v velikem + (sploh, če je kuril tam okoli 3000lit)
PS. meni se "izenači" če bo KO po 20 centov...

Če gledaš tako že, ampak velik del vseeno ne pokuri 3000 litrov in večina tudi ni tik ob najugodnejši točki prešla na črpalko. Tudi ne veš, koliko staro napravo so imeli pred tem, morda so imeli praktično novo. Marsikdo ni menjal samo črpalke ampak tudi vse kar je s tem povezano. Če bi jaz gledal kaj se splača, bi vsaj v 50% pušnil, ker prihodnost je negotova.
Jaka muda sem povedal, da ko k.o. zraste nad euro liter takrat itak veliko ljudi pobegne k ugodnejši varianti, logično. Za naprej biti pameten kaj bo s cenami pa mislim, da nima smisla. Sedaj vidim, da ste iz 30 centov prišli na 20 ampak okey.
rok77a Napisal:vidim, da ste iz 30 centov prišli na 20 ampak okey.
ne ne_to je samo moj primer (cca 300€ TČ) KO (po sanaciji) cca 1200-1400 lit
Ker to me pa res zanima, koliko je bil celoten vložek, da si praktično za vsaj 4x znižal porabo. Očitno si res en srečnež, verjetno imaš sedaj čisti plus in se smejišSmile
To bi morali prav narediti posebno temo, na to, kdaj se bo nekaterim vrnila investcija. Samo se bojim, da se bodo pojavili samo tisti, ta drugi pa ker so malo kiksnili, pa neSmile
Ja človek ni nikoli dovolj pameten škoda da sem cisterno ven vrgel zdaj bi si jo napolnil in čez 10 let ko bo nafta mogoče 4 EUR l avto tankal.
Niso pokurili vsi 3.000 litrov, nekateri samo 1.800, pa 2.300 pa 2.700, pa 3060, pa 3.800, pa 4.300 -zraven so nekateri od teh dogrevali s klimami in/ali kamini ter šporgerti ter imeli kolektorje (nekateri še vedno) ter v bojlerjih grelce.
V prejšnjem sistemu so nekateri radi sočno povedali, da nije žvaka za seljaka, prav tako tudi TČ ni za vsakega.
Za moderne super stiroporizirane majhne štirioglate enokapne hiške, brez teras in balkonov, pa bi bila lahko zadosti tudi samo občasno vključena pečica, ne pa npr renomirana TČ zemlja/voda. Kolega je sinu plačal tako TČ na ključ v znesku 25.000€ gotovine. Pa ne mislite, da take hiške ne bi rajši tudi sam imel, samo tako drage TČ za tako mali prihranek pa gotovo ne bi nabavljal. Dem dal ekstremni primer, samo je resničen. Eni pač imajo veliko pod palcem in samo lepo od njih je, če so tako darežljivi do svojih otrok. Zelo renomiran izvajalec mu je moral garantirati predvideno porabo(z menico) ter dati garancijo za dobo mislim da 15 let, ter dodtano garancijo na zemeljski kolektor, če se prav spomnim 25 let.
jojomr - Ti ne boš imel avto na nafto, ker bodo že električni, ampak to je uredu, ker tudi cisterne z kurilcem nimaš več, da bi jo danes napolnil. Važno, da je občutek danes pravi, da se elektrika ziher ne bo višala. Bencin se pa bo 4 EUR, ziher.
Nič se ne dogaja slučajno. Cene nafte gredo dol ali gor ker tako more bit. Ko je bila cena K.O nekaj čez 1€ se je pač pričel biznis proizvajalcev TČ, kotlov na pelete in drv. Za enkrat se je prodaja, kar ustavila in ni velikega povpraševanja. 2009 je bil l. K.O ,49€ ,tudi sedaj se lahko spusti na takšno raven. Pri takšni ceni še bodo samo novo graditelji razmišljali o TČ in biomasi. Sam imam že rezervirano 1000l cisterno za par € ,če še pade za 10 c in sem že na olju za naslednjo sezono.
1 ... 37 38 39 40 41 42 Pojdi na stran 
Iskanje po temi