PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Bomo spet ogrevali na kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glede na to, da večina nafte v EU prihaja iz vojnih področij, je kakršnokoli napovedovanje cen primerljivo s "šloganjem".

Možna sta namreč dva ekstremna "scenarija" in vse kar je vmes:
1)zaradi financiranja vojne višek nafte na trgu in s tem padec cene
2)zaradi vojne manjša dobava nafte in s tem dvig cene
Ja govoril si, da bo počilo dol in da je treba hitro nabavit ELKO. To so tvoje izjave. Tvoje šloganje sem upošteval. Čeprav si rekel, da na dolgi rok bodo šle gor. Mogoče se pa ne mudi toliko.
Počakaj 6-12 mesecev, pa bomo videli ......
1 leto ni nič.
Na dolgi rok smo pa vsi mrtvi.
Homerju se pač zelo dobro zdi, ker je naredil posel stoletja in šel iz olja na črpalko. Jaka mudaSmile In je naredil iz tega veliko zgodbo, kako je nafta sedaj podcenjena, elektrika je pa najbolj eko stvar na svetu.
Nafte je vsekakor škoda za kurjenje. Ustvarjala se je milijone let, ljudje pa jo bomo lahkomiselno porabili v 200 letih. Koliko je gre brez veze v luft samo zaradi vojn... Ampak kaj češ, tako je.
Dobro je, da se ji bo polagoma cena zviševala, ko jo bo zmanjkovalo in upam, da bodo znanstveniki imeli čas, da nas z drugačnimi napravami za kurjenje in prevoz pripravijo na življenje brez nje.
Sicer si elektro jumbo jeta še ne predstavljam tako hitro...
Elektro "reaktivcev" zelo verjetno ne bomo nikoli videli (zaradi mase baterij), jaz pravim da bodo vozili na sintetično gorivo, npr. metanol. Enako kot manjše barkače (največje bodo jedrske).
Sicer pa grem stavit, da nam bo v parih desetletijih ratalo spravit skupaj uporabno fuzijsko elektrarno, ki je odgovor na vsa vprašanja. Z dovolj (poceni, čiste) električne energije lahko narediš karkoli. Lahko kuhaš sintetično gorivo, delaš pitno vodo ali kisik.
Na dolgi rok bomo verjetno vsi na električnem gretju (TČ ali ohmsko), manjši avti na baterije, tovornjaki na sintetično gorivo.
Se strinjam s predhodnikoma, čeprav fuzijsko elektrarne po mojem še ne bo tako kmalu.

Tisti, ki je šel pravi čas na TČ si je investicijo s prihrankom najbrž tudi že pokril.
Če je hkrati zamenjal neekonomičen in dotrajan sistem, pa je dobesedno zadel terno.
Da bi se mi splačalo kurit nazaj na k.olje (pa ne s staro obstoječo pečjo, pač pa s sodobno kondenzacijsko), bi moral biti kurilec krepko pod 30 centov.
Točno tako. In pod 30c bi moral biti kar nekaj časa. Seveda je pa tudi vprašanje kako bo s ceno elektrike v roku 5-10 let.

Glede fuzije - morda še ne kmalu, ampak skor ziher bo. Ker s pozitivno bilanco krajši čas laufa že sedaj. "Samo" še doterat je treba in narediti ekonomsko zanimivo.
Dražja kot bo nafta, več bo denarja za razvoj takih zadev.
Migaj Napisal:Se strinjam s predhodnikoma, čeprav fuzijsko elektrarne po mojem še ne bo tako kmalu.

Tisti, ki je šel pravi čas na TČ si je investicijo s prihrankom najbrž tudi že pokril.
Če je hkrati zamenjal neekonomičen in dotrajan sistem, pa je dobesedno zadel terno.
Da bi se mi splačalo kurit nazaj na k.olje (pa ne s staro obstoječo pečjo, pač pa s sodobno kondenzacijsko), bi moral biti kurilec krepko pod 30 centov.

A je po tvoje sploh kdo šel nepravi čas?
Pravzaprav ne -in še dolga leta bo po mojem približno tako.
Ko pa se nas bo večina vozila na elektriko, pa zna ta postati dražja.

Je kje kaki link do testne fuzijske elektrarne (samo ne v nemščini).
Migaj Napisal:Pravzaprav ne -in še dolga leta bo po mojem približno tako.
Ko pa se nas bo večina vozila na elektriko, pa zna ta postati dražja.

Elektrika bo v Sloveniji vse dražja. Bo treba plačati izgubo TEŠ-a.Pri sosedih severno je 1x dražja.To darilo države ne bo več dolgo trajalo.Če ti podražijo el. za enkrat bi bila investicija TČ v bolj potratne objekte nesmiselna.
Če ti Migaj misliš da ko se bo večina vozila z el. avtomobili, bo potem dražja, mislim, da se motiš. Haha, stvar se lahko spremeni, bistveno hitreje ko ti , jaz in marsikdo pričakuje.
1 ... 36 37 38 39 40 ... 42 Pojdi na stran 
Iskanje po temi