PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kotel na drva - priporočila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri ogledu raznih podatkov za posamezen kotel, nisem nikjer pri nobenem opazil podatka o izmenjevalnih površinah. Pri uplinjakih z isto težo in merami a različno močjo vemo, da je posredi elektronska regulacija. Pri navadnih in ltž kotlih, bi ta podatek tudi uplival pri lažji izbiri kotla. Pri Ltž kotlih smo dognali, katero gorivo in zakaj daje najboljši izplen.
Pri trajnožarnih s spodnjim izgorevanjem, kontroliranjem TDP, dostopnim in komodnim čiščenjem izmenjevalnih površin in varovanjem povratka ter HT bi bila verjetno res najcenejša, če ne rečem najoptimalnejša rešitev. (poznan pa mi je primer znanca s podobnim kotlom priznanega slovenskega proizvajalca, kateremu je prerjavel kotel, prav zaradi neupoštevanja teh zakonitosti po petih letih.)

Glede investicije si na Hanzijevih številkah in za lažjo odločitev primerjaj strošek investicije z osebnim avtomobilom.
Kotli po mojem laicnem mnenju pretecejo zaradi prenizke temperature vtoka in posledicno kondenziranja. In kondenziranja je pri zalogovniku se bistveno vec kot pa pri sistemu brez zalogovnika. Pri zalogovniku je 10x vec hladne vode kot pri radiatorjih.... 10x vec kondenza....

Kurilnica za 4 jurje je precej oskubljena, oziroma nekega wdc (in njegovih pritiklin) najbrz ne vsebuje
rs84 ! Imaš eno leto časa da zamenjaš to ribnico itpp in če so ti všeč te cevi in prid , mi jo poprav ker je ravno na cevi spustila pri zadnji steni ter bom kupu ravno zaradi tega centrometal namesto cevi pri zadnji steni zavaren pleh da ni stika z zadnjo steno. Glej sliko!

Dodal bom tudi sliko od ITPP kje je spustila!

Lepo bi bilo slišat grajo in kritiko za to centrometal eko-ck od uporabnikov ki kurijo DRVA !Smile Lahko mi pomagate izbrati kateri drugo peč na drva v rangu 1000 eur iz PLOČEVINE

rs84 moja ribnica itpp optimal 32 bb se je poslovila žal.

Priložene datoteke
.jpg   unnamed 3.jpg (Velikost: 43,51 KB / Prenosi: 1324)
stihl ms če ti je po 32 letih spustila se nimaš kaj jezit, ker ti tako dolgo ne bo več nobena zdržala, dvomim.

V enem letu je še ne mislim menjat, razen če nam spustiSmile
Dvomim da ima tisti centrometalov pleh kaksno vezo pri tem "spuscanju" peči.
Kaksen stik prepreci tisti pleh?
Znanec se bo najbrž odločil za Defo Optimo.
Za drva je dosti bolj primeren Defro DS. Litoželezna rešetka, šamotna vroča cona. "Napol uplinjak" na naraven vlek.
Defro DS mi je všeč , cena kot uplinjak
rs84! Naša ITPP je letnik 1997, Kupu "usta_ko" peč centrometal . Tako kot Merc_tor sosed in še kupujete pri njih ,tudi jaz žal .
Z ustreznim mesalnim ventilom bi najbrz podaljšal njeno zivljensko dobo, z zalogovnikom pa se udobje v hiši, manj obiskov kurilnice pa se nekaj za zrak v svoji okolici bi naredil.
stihl ms Napisal:rs84! Naša ITPP je letnik 1997, Kupu "usta_ko" peč centrometal . Tako kot Merc_tor sosed in še kupujete pri njih ,tudi jaz žal .

Nisem te najbolj razumel, kaj si mislil s tem povedat. Če je 97 letnik potem ni 32let stara kot si zadnjič napisal.

Pred 20 ali 30 leti, si dal takšno peč noter kako si lahko dobil nam jo je takrat dobavil monter.
Ima pa 4 potni mešalni ventil, ki je nekje na sredini odprt in samo na začetku je hladen povratek črpalka deluje skoz, ker se kuri na drva na radiatorjih so term. ventili.

zdravapamet
se strinjam, da je najbolje komplet uzeti preko monterja, ker ponavadi cenovno nisi veliko na boljšem pa še kar se tiče garancije ti ni treba skakat če ti kaj odpove.
Lična kotlovnica, pa ne vidiš povsod izolirane cevi.
Je pa res, da v teh časih si vsak ne more privoščiti kotlovnice za par tisočakov ampak ostane na cenejši verziji recimo samo menja kotel.
Bi znal bit pa problem, ko bo država zaostrila izpuste emisij, kaj bo potem z navadnimi kotli.
Ja nekaj se govori o tem ,da bodo navadni kotli prepovedani.
Si pa ne morem predstavljat spet masovno menjavo kotlov zaradi tega, vsak si ne bo mogel privoščit, kaj pa kamini, razni gašperčki. Tudi peleti so problem, ne vsi.
Al bojo nas pa usekal po žepu in bo treba plačat kak davek na to pa boš prisiljen v menjavo.
Če bi bilo olje cenejše kot npr. v nemčiji se marsikateremu nebi izplačalo kupovat drva.
Bomo pa dali dimnikarju 20€ in bo napisal, da je vse ok in super.
5800 za tolo je drago. Potem bolje da vzameš tak ko pri nas, delto in z subvencijo si na istem.
1 2 3
Iskanje po temi